Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyerekes, dolgozó anyák,hog...

Kisgyerekes, dolgozó anyák,hogy néz ki egy napotok?

Figyelt kérdés

Mikor főztök,mennyi időt töltetek takarítással,mosassal,bevásárlással,szóval hazimunkákkal,illetve mikor csináljátok ezeket? Mennyi időtök jut a gyerekekre,magatokra, párotokra? Ilyenkor mit csináltok?

Mennyit alszotok egy nap?

Írjatok légyszi kort is a gyerekekhez,illetve hogy teljes állásban dolgoztok-e,kb milyen munkakörben.

Ha még ezek után van kedved,egy átlag hétvégére is kíváncsi vagyok,hogy telik.

(A kérdésem apropója,hogy 2,5 illetve 5 éves gyermekeim mellől most mentem vissza dolgozni,és küzdök,mint malac a jégen. Kíváncsi vagyok más hogy csinálja,hogy mennek a dolgok minden nap. )

nov. 4. 15:32
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
60%

Nekem csak egy gyerekem van, így nem tudom mennyire lesz neked hasznos az infó.

Most két éves, túlvagyunk a bölcsis beszoktatáson, a munkahelyemen jófejek voltak és 6 órába mentem vissza dolgozni. Reggel én viszem bölcsibe és az apja megy érte (az én munkahelyem délelőtt kötetlenebb, neki meg a délután már lazább, így ez pont kapőra jött). Amivel nekem sok idő elmegy, az a beutazás, autóval lehetetlen lenne, akkora forgalom van reggel 8 után, így BKK-zom, de így is 1,5 óra beérnem (egymás mellett lévő kerületből... na mindegy :D). Ezt az időt ki szoktam használni, ilyenkor intézem online a bevásárlásokat, gyerekkel kapcsolatos dolgokat, teendő lista írás stb. Boltba nem járunk, maximum ha hirtelen elfogy valami, amúgy mindent online rendelünk a Tescob, 800 ft a kiszállítás, nekem ennyi pénzt bőven megér, hogy nem kell vesződni órákat meg kasszánál sorban állni. Minden héten csinálok egy nagy rendelést. Főzni kétnaponta szoktam, esti altatást követően, törekszem az egyszerűen összerakható kajákra (levesek, húsos wrapek, tészták, tepsiben sült húsok, párolt zöldségek - ehhez van egy tök jó többszintes párolóm, sok időt megspórol). Teregetéssel nem vesződöm, van szárítógép, így vasalni sem kell, mert a gőzprogramja tök jól kisimítja a ruhákat, ha valami nagyon gáz, akkor még reggel 5 perc alatt átmegyek a ruhán kézi gőzölővel. Mivel van kutyánk, ezért van robotporszívónk, napi kétszer megy végig a lakásban és el tudom indítani, mikor nem vagyunk otthon. Saras időben naponta felmosok, ha már le lett víve a kutya este, de inkább 2-3 naponta. Portalanítani hétvégén szoktam, ezzel megvagyok fél óra alatt, ha a gyerek besegít, akkor 1,5 óra lesz, de jót játszunk legalább.

Ami nálunk aranyszabály (nyílván a férjemmel), hogy mindenki maga után törekedjen a rendre. Ha evett valamiből, mossa el egyből, ha már nem fér az edényszárítóra semmi,akkor pakoljon el, ruhákat nem hagyjuk szanaszét, ugyanez igaz igazánól mindenre. Hétvégén kb. így 1 óra elmegy a takarítással, aztán miénk az egész. Minimalista életmódot folytatunk, nincs tele a lakásunk sok vicik vacakkal és úgy alakítottunk ki mindent, hogy megfelelő mennyiségű és praktikus tároló dolgaink legyenek. Így sosincs kupi, egyedül csak a szétdobált gyerekjátékok, de próbáljuk tanítgatni a babát is, hogy pakoljon össze maga után ha egy dologgal befejezte a játékot.

nov. 4. 15:51
 2/21 anonim ***** válasza:
42%
Az lemaradt, hogy este még nekem olyan 2-3 órám van a gyerekre, a férjemnek több. Ilyenkor együtt szoktunk játszani. Hétvégén pedig egész nap a miénk, mostanában van az, hogy többet tud rá vigyázni anyukám, így van hogy hétvégén fél napot nála van, mi pedig addig a férjemmel romantikázunk vagy alszunk. :D
nov. 4. 15:53
 3/21 anonim ***** válasza:
38%
Négyéves a kisfiunk, külföldön élünk, mindketten teljes állásban dolgozunk. Reggel 3/4 7kor ébresztő mindenkinek (ha a kisfiunk nem ébreszt korábban), reggeli készülődés + kisfiunknak tízórai és uzsonna készítése és csomagolása. 7:35-kor indul gyalog az apukájával az oviba (itt iskola, de mindegy), én akkor kezdek dolgozni, ha home office-ban vagyok. Ha az irodában, akkor 8 körül érek be, és akkor. 4-ig dolgozom, akkor indulok az oviba. Ha napközben van holtidő (és otthonról dolgozom), kiporszívózom, mosogatok, főzök, elrakom a ruhákat, stb., de nem mindig. Ovi után este van bő egy óránk vacsora előtt, akkor játszunk, olvasunk, játszótér, bármi közös program (semmi házimunka). 6-kor vacsora, utána fürdés, olvasás, 7-kor lefekvés, utána én még van, hogy főzök (vagy a férjem főz), és természetesen elmosogatunk (naponta vagy ötvenszer). Nagyobb házimunkákat hétvégén végzünk. A kisfiunk mire elalszik, f8-8, én utána szoktam vacsorázni, aztán olvasok/sorozatot nézek, a férjemmel vagyok, alszom.
nov. 4. 15:58
 4/21 Szabobianka3 ***** válasza:
38%
7 re óvoda. 8-16 meló aztán 5 előtt elmegyek érte az oviba onnan bolt és haza. Este 8ra megfozok, közben megfurdetem mond2 gyereket. 9utan alvás. Saját ház 2 gyerek. Egyedül nevelem őket és már csak apukám el rokonok segítség senki. 32/N
nov. 4. 16:02
 5/21 anonim ***** válasza:
51%
7-kor indulunk otthonrol oviba, utana en meg hazajovok, minden delelott rendbe rakom a lakast,ha este meg kupi maradt, 10-re megyek dolgozni, eleg kotetlen a munkaidom (start upnal dolgozom, a lenyeg hogy kesz legyen a munka, nincs torzsido, sok meetingem a kulfoldi kollegak miatt az idoeltolodas miatt igy is keso estere esnek, azokon nyilvan reszt kell vennem). Ovibol hazafele ha olyan az ido akkor egy nagyot setalunk a gyerekkel, ha apa addig hazaer, akkor berak mosast, csinal vacsit, stb. Kozosen vacsorazas, otthoni jatek, megbeszeljuk kivel mi tortent aznap. Kajat hetkozben rendeljuk, gyerek az oviban ebedel, vasarnap a mamanal ebedelunk, szombaton altalaban ettermezni szoktunk, vagy beulunk valahova, mert altalaban nem vagyunk otthon. Robotporszivo nalunk is naponta ketszer megy, a mienknek eleg jo a felmoso funkcioja is. Szinten van mosogel, szaritogep, igy teregetni nem kell, szin szerint kulon vannak gyujtve a ruhak, igy csak be kell dobalni, kb 5 perc megy el vele, a hajtogatas mar hosszabb ido, ezt estenkent szoktuk megcsinalni a ferjemmel. Mosogatogep vacsi utan elinditasra kerul, reggel ki szoktam belole pakolni. Heti 1x jon takaritono. Igy a szabadidonk nagy reszet egyutt tudjuk tolteni a csaladdal.
nov. 4. 16:25
 6/21 anonim ***** válasza:
51%

Én 6:30kor kelek, 7re megyek dolgozni

Fél4ig dolgozom, utána megyek az oviba a gyerekekért. 4re itthon vagyunk.

5ig beszélgetünk, játszunk. 5fele ér haza a férjem, onnan ő játszik velük 1órát kb, addig én főzök, mosok, takarítok.

Főzni általában 2 naponta főzök valami rohadt egyszerűt. Mi eszünk oviba/munkahelyen. Amit főzök, azt férjem viszi ebédre.

Egyik nap pl mosok, másik nap hajtogatok... Nagyon nem takarítok hét közben.

6után együtt programozunk, vagy megyünk valamerre.

7-8 fele vacsi (vacsira hideget eszünk), utána míg fürdenek a gyerekek, elmosogatok, összesöprök.

Utána altatok, fél10-10fele alszanak el. Utána 11ig fenn vagyunk a férjemmel, az a miidőnk.

Hétvégén általában szombat délelött takarítok, főzök. Gserekek együtt játszanak, férjem dolgozik délig.

Szombat ebéd utántól vasárnap estig meg együtt csinálunk valamit.

3éves a kicsi, 5 a nagy.

Én teljes állásban, irodai munkát végzek.

nov. 4. 16:34
 7/21 anonim ***** válasza:
63%

Elsős a gyerek.

Kelek hatkor, összekészülök fél hétig. Akkor keltem a gyereket, összekészítem hétig. Csinálok neki szendvicset. Negyed nyolckor indulunk. Elviszem iskolába, utána megyek dolgozni, nyolcra oda kell érnem, a sulija meg a másik irányba van. Munka után hazamegyek, csinálok vacsit, az apja megy a gyerekért. 9kor fekszik le. Utána kis pakolás + együtt a férjemmel idő. Szerdán világosat mosok, pénteken sötétet, szombaton takarítunk közösen.

nov. 4. 17:31
 8/21 anonim ***** válasza:
31%

2,5 éves a fiam, 1 éve kezdte a bölcsit, mert vissza kellett mennem dolgozni.

Hétköznap 7 körül kelünk. Gyors kávé, beágyazok, elpakolok, pakolok magamnak kaját, aztán öltözés és indulás.

3 körül szoktam menni érte, vagy együtt megyünk a férjemmel. Változó, hogy előtte megyünk be boltba, vagy hazafelé. Hazajövünk, és kint is maradunk. Az udvaron, vagy elmegyünk sétálni. Általában fél 6-6 körül jövünk be, néha fél 7, ha nagyon elvan.

Ilyenkor benti játék következik, aztán vacsora, fürdés és alvás.

Hétköznap házimunka nem nagyon van, hiszen nem vagyunk itthon.

A mosást, mosogatógépet reggel szoktam elindítani, időzítve. Így mire hazaérünk, lejár.

Porszívózni szoktunk Hétköznap, meg nyilván magunk után pakolni.

Fél 9 körül fekszik a gyerek, és ezáltal én is, mert nélkülem nem alszik. És éjszaka rengetegszer kel.

Hétvégén reggel szintén olyan 7-fél 8 körül kelünk. Reggeli, gyors főzés, aztán megyünk ki.

Dél körül ebéd, aztán alvás. Ilyenkor én sorozatot szoktam nézni, vagy alszom. Mert szintén csak akkor alszik a gyerek, ha mellette fekszem. Felkel, utána uzsonna, és megyünk ki megint.

Vagy elmegyünk valamerre csavarogni.

Vasárnap meg nincs főzés, nincs házimunka, így reggel korábban megyünk ki.

Heti 4 napot dolgozom, a kedd szabad, így aznap szoktam a nagyobb házimunkát megcsinálni. A többi napon max egy porszívózás, vagy ilyesmi.

Meg nagyon szerencsés vagyok, mert a 13 éves nagylányom szokott segíteni, pl.kipakolja a mosogatógépet.

Hétköznap nem főzünk, max valami kis könnyű vacsorát.

nov. 4. 18:03
 9/21 anonim ***** válasza:
31%

~7kor ébrednek a csajok, akkor fel is kelünk. Összekészülünk (felöltözünk, peluscsere a kicsinek, pisilés a nagynak, táskák bepakolása, kis reggeli bújás Apával, ilyesmi), és indulunk először a bölcsibe, aztán az oviba. Én onnan hazamegyek, zömében otthonról dolgozom, heti 2 nap megyek be az irodába, szóval azokon a napokon akkor ilyenkor indulok is. Ha irodai napom van, akkor ~2-körül indulok hazafelé, hogy még fél4-kor el tudjak indulni a lányokért bölcsibe majd onnan az oviba, és egy kis játszóterezést követően hazamegyünk, otthon még ők játszanak, én megnézem, hogy az elmúlt órákban volt-e valami tennivalóm, azt gyorsan letudom a munkával kapcsolatban és kész. Ha nem irodába menős napom volt, akkor mindez ugyanez, csak autózás nélkül, itthonról dolgozva, ilyenkor tudok házimunkát is végezni (mosni, főzni, boltba menni, stb).

Teljes munkaidőben dolgozom, de a leírásból sejtheted, hogy rugalmas munkaidőben, egy multinál pénzügyi területen, back office adminisztrációt, nem igazán van jelentősége, hogy pontosan mikor végzem el a feladataimat. Van pár napi határidő, de ha azok teljesülnek, akkor a kutyát nem érdekli, hogy én napközben elmentem-e 2-3 órára játszótérre a csajokkal.

De azért kéthetente jár hozzánk egy háztartási segítő, aki rendesen kinyalja a házat, takarít és rendet rak és ilyesmi, a kaját meg ha éppen nincs kedvem főzni, akkor rendeljük. A gyerekek úgyis az intézményben esznek, itthon vacsira hideget szoktunk enni, nem különösebben tétel azt összedobni.

Hétvégékre tervezzük általában a komolyabb közös programokat. Akkor házimunka nincs, nem érdekel, max vasárnap délután kicsit helyrerázzuk a házat, hogy hétfőn ne azzal teljen el a fél délelőtt. 2 és 4 évesek a gyerekek.

nov. 4. 18:26
 10/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a részletes válaszokat,jöhetnek még! Nem tudom megint milyen elmebeteg pontozgat le mindenkit,szerintem mindenki a kérdésre válaszolt,így hasznos!

Egy valamit hiányolok mindenhonnan: magadra mikor van időd,a hibbijaidra,Mike zekymikor csinálod? Bár kicsit félve kérdezem,sejtem a válaszokat,de hátha. Illetve hany orat alszotok általában,ez is kimaradt egy párból.

Nekem sokszor csak öt-hat óra jut,nem mindig egy részletben,a kicsi sokszor ébred még,de néha még a nagy is.Hétvégén tudok kicsit többet. Sajnos énidő,mint olyan jelenleg nincs,igényes lenne rá, de a fáradtság mindent felülír,na meg olyan hobbijaim lennének,amikben elmerülni jó,úgy meg nem tudok,hogy van pl 20 percem (festettem régebben,pl,meg úszni jártam). Olvasni szoktam,de általában két három oldal után kiesik a kezemből,így meg nem jó olvasni,amelyik könyvet meg lehet így is,az többnyire annyit is ér.

nov. 4. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!