Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csok plusz felvétele előtt...

Csok plusz felvétele előtt állunk.A buktatóiról valaki érdemben tájékozott?

Figyelt kérdés

Szerdán megyünk a bankba,de szeretnék előinformálódni tőletek a gyakorlatról. A neten már sokat olvastam róla.

2 gyereket szeretnénk,ennek nincs egészségügyi akadálya.

Örökbefogadni nem szeretnénk.

De, mi történik pontosan a hitellel,ha 1,az első gyerek sem sikerül? 2,Csak a 2 gyerek nem jönne össze?

Mennyivel növekedne a csok plusz törlesztője mindkét esetben?

okt. 28. 14:30
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
94%

A feltételek világosak, így a buktatók is. Az, hogy a CSOK-kal, babaváróval sokan bebuknak, azoknak világos oka van, és épp a kérdező is példa rá, miért: mert nem hajlandóak tudomásul venni, hogy a kockázat az kockázat.

Most jelen esetben a gyerek megelőlegezése. Megsértődik, mert felveti az ember, hogy miért nem jó ötlet, ha nincs egy gyereked sem. Mert ő és sokan mások is azt hiszik, velük nem történhet meg, hogy meddők lesznek.

Én lombikoztam, és hogy egy tapasztalatot írjak: beszéltem ott egy huszonéves csajjal, aki sík ideg volt, mert az idő ketyegett, gyerek sehol, ők meg támogatott lakáshitelen, babavárón át, falusi CSOK-ig mindent is felvettek, 100%-ban hitelre vették így a házukat, mert ugye nekik összejön a 2-3 gyerek simán, hisz fiatalok. Ott meg fájt a fejük.

A babaváróval meg azért buknak be sokan, mert bár tudják, hogy házasnak kell lenni a teljes futamidő alatt (20 év!), mégis válásra kerül a sor, aztán hoppá. De ha előre figyelmezteted őket, nekik ne vészmadárkodj, ők aztán nem válnak el az első gyerek 7 hónapos korában. Aztán, de, mégis, mert apuka lelépett egy nővel.

okt. 28. 20:57
 12/12 A kérdező kommentje:

Azért az elképesztő,hogy 1 kérdésre ennyire nehéz válaszolni.

Ti csak magatokkal foglalkoztak.

Tisztelet a kivételnek.

nov. 9. 05:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!