Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csok plusz felvétele előtt...

Csok plusz felvétele előtt állunk.A buktatóiról valaki érdemben tájékozott?

Figyelt kérdés

Szerdán megyünk a bankba,de szeretnék előinformálódni tőletek a gyakorlatról. A neten már sokat olvastam róla.

2 gyereket szeretnénk,ennek nincs egészségügyi akadálya.

Örökbefogadni nem szeretnénk.

De, mi történik pontosan a hitellel,ha 1,az első gyerek sem sikerül? 2,Csak a 2 gyerek nem jönne össze?

Mennyivel növekedne a csok plusz törlesztője mindkét esetben?

okt. 28. 14:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%

A vállalt feltételek nem teljesülése esetén várható büntetésről, buktatókról minden fent van a neten, hadd ne mi írjuk le. Hitelnet és társain fent van részletesen. Szerintem ennyi energiát illene belefektetni hitelfelvétel előtt, ne már azt is egy kommentelő írja le, de ha le is írja: az nektek készpénz?

Amíg nincs egy gyereked sem, kettőt beígérni felelőtlenség, de ti tudjátok. Az, hogy nincs egészségügyi akadálya, azt mi alapján jelented ki? Milyen vizsgálataitok voltak így gyerekválallás előtt? Évenkénti rákszűrés? Van rendszeres ciklusod? És ebből következik, minden ok?

okt. 28. 14:47
 2/11 anonim ***** válasza:
90%
Jelentosen! Buntetokamatot kell majd fizetni. ;-)
okt. 28. 14:53
 3/11 A kérdező kommentje:

1-es minek kommenteltél ilyen sokat? Hogy ócsárolhass?

Ne haragudj,de nem tartozik rád ilyen mélységeiben az egészségem és nem is releváns a válaszadásnál.

Ne aggódj, szerdán megbeszélünk mindent a bankkal. Szerintem nálad már most felkészültebb vagyok.Tudod én nem szeretek felkészületlenűl beállítani egy bankba, ha akarok valamit.Ha nem tudsz konkrét példát mondani,akkor nincs szükségem sem a véleményedre,sem pedig az ócsárolásodra. Ez nem segítség!

Ha alkalmam engedi remélem meg tudom mutatni neked az általad feltett kérdésre,hogy kell egy releváns,segítő szándékú kommentet írni.

#2 Igen, jegybanki alapkamat +5%-ot ír, de csak a nem teljesült gyerekrészre. Ha minden igaz.

okt. 28. 15:08
 4/11 anonim ***** válasza:
87%

Ezt nezd meg:

[link]

okt. 28. 15:13
 5/11 anonim ***** válasza:
78%

De tényleg, honnan tudod, hogy nincs egészségügyi akadálya? A férjed volt sperma vizsgálaton? Csak simán vagy néztek DNS fragmentációt, ROS, HBA? Annak, hogy esetleg nincs élő spermium az ondójában/ nem tud kötődni a pezesejthez az égvilágon semmi tünete nincs...

Te voltál petevezték átjárhatósági vizsgálaton? Szintén, egy nem átjárható petevezetéknek semmi tünete nincs, UH-n nem látszik, ciklusra nincs hatással, rákszűrés nyilván nem mutatja ki.

Ezek a buktatói például.

okt. 28. 15:18
 6/11 anonim ***** válasza:
90%
Amire sokan nem gondolnak, de szerintem ez is buktatónak számít, mi emiatt mondtunk le a falusi csokról. Nem létesíthetsz máshol tartózkodási helyet. Ez nem hangzik problémának amíg ki nem derül hogy lakcím szerint esetleg egy problémás intézményhez tartoztok, ahová nem szeretnéd a gyereket oviba/iskolába íratni, viszont a normálisak olyan szinten tele vannak, hogy ha nem vagy körzetes esélyed sincs bekerülni.
okt. 28. 17:07
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kommentet!

Emiatt szeretnék jobb környékre költözni(emiatt kell a csok is),mert egy gyereknél nagyon sokat számít,hogy milyen oviba,iskolába jár.

okt. 28. 17:32
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát sajnos tényleg nem lehet tudni, hogy összejönnek-e a gyerekek vagy sem. Mi is felvettük, nem okoskodni akarok, csak megosztok egy történetet. Egy ismerősömék tudatosan csak akkor vették már fel a babavárót és a csokot 2 gyerekre, amikor már terhes volt az első babával. Az első 2-3 hónap alatt összejött, nem volt semmi jele, hogy a második ne jönne össze ugyanolyan könnyen. Hát nem így történt, 2 év korkülönbséget akartak kb., de másodszorra már nehezen esett teherbe és kétszer el is vetélt. Most terhes, úgy néz ki meg is marad a baba, de pont kicsúztak a 4 évből, pár hónapon múlott... Most olyan 2 millió körüli összeget kell visszafizetniük. Csak azért írtam ezt le, mert tényleg nem lehet tudni, hiába gondolkodtak viszonylag okosan úgy, hogy csak akkor veszik fel, ha már terhes, ez se volt semmire garancia.
okt. 28. 19:39
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem ócsároltalak. Az teljesen rendben van, hogy valaki nem akar felkészületlenül menni a bankba, csak épp 5 mp google-ban megkeresni erről összefoglalókat. Mi is vettünk igénybe állami támogatásokat, többfélét is, ott tájékozódtam, nem gyik-en. Pályázatot is adtam be, szóval eléggé képben vagyok.

okt. 28. 20:11
 10/11 anonim ***** válasza:
46%
Utolsó, ha ennyire képben vagy miért nem inkább segítesz a kérdezőnek hogy milyen buktatók lehetnek még? A google találatos cikkek többsége ahogy te is írtad összefoglalók, nem részleteznek személyes tapasztalatokat. Olyan dolgokon csúszhat el egy ilyen hitel amire nem is gondolna az aki nincs benne, ezért hívják buktatónak..
okt. 28. 20:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!