Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyedülálló Anyukák hogy...

Egyedülálló Anyukák hogy osszátok be az időtöket?

Figyelt kérdés

Úgy érzem teljes kudarc az életem. 2 gyerekem van, 7 és 3 évesek. A gyerekeimért élek, rajtuk kívül semmi örömöm nincsen. Mióta a nagyobb elkezdte az iskolát, azóta totális káosz. Tanulni kellene vele, gyakorolni, emellett ott a házimunka, a munka.

Hétköznap reggel 7-kor indulunk és este 17:30-ra érünk haza, semmi időnk nincs. Átnézzük a leckéket, iskolatáskát pakolunk, gyorsan csinálok vacsit, lefürdetem őket, leteszem őket aludni és már is 9 óra, maximum 1 óra éndiőm van, amikor megnézek egy sorozatot és alszok én is, mert reggel 6 előtt kelek.

Hétvégén bevásárolunk, takarítunk, lemegyünk játszótérre, tanulunk. de valahogy nem tudom beosztani az időt, úgy érzem kevés vagyok erre. Ráadásul nekem semmi kikapcsolódás nincs. Segítségem nincs, babyszitterre nem futja. A szomszéd néni ígérgette, hogy fog segíteni, de neki is mindig van más dolga is, nem testálhatom rá a gyerekeimet.

Tegnap takarítottunk, bevásároltunk, játszótereztünk, el is ment nap. Sose viszem túlzásba a takarítást, fontosabbak a gyerekek, hogy velük foglalkozzak, de ugye főzni kell, mosogatni, mosni és ha már fekete a kád a kosztól, akkor ugye azt is ki kell takarítani.

Ma tanulok velük, de maradt még egy adag mosás, azt is teregetni kell. Lassan vége a napnak. Megígértem nekik, hogy kifestem a szobájukat, de egyszerűen nem tudom mikor.

Próbálom összeírni, hogy mikor mit csináljak időbeosztással, de mindig elcsúszok.

okt. 20. 12:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem gyerek nélkül sem marad elég időm mindenre. Szóval szerintem ne ostorozd magad és ne érezd kudarcnak az életed emiatt. Majd ha nagyobbak lesznek, jobban ki fogják tudni venni a részüket mindenből.
okt. 20. 13:10
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok egyedülálló anya, így én csak a bevásárlás részhez fűznék egy gondolatot. A Covid alatt terhesen kezdtem el az online bevásárlást a Tescoból. Nekem megéri az az 1000 Ft, hogy idehozza nekem és leteszi az asztalra. Időt és energiát spórolok vele. Nem tudom nálad elérhető-e de érdemes lenne megpróbálni.
okt. 20. 13:10
 3/7 babyboom567 ***** válasza:
100%
Pedig ezt így teljesen egyedül,nem lehet jobban csinálni.Hidd el, hogy senki sem tudná.A bűntudatod/elvárásaid,hogy mit KELL még megcsinálni,ezek is sok energiát elvesznek.Engedd el, jól csinálod!
okt. 20. 13:28
 4/7 anonim ***** válasza:
85%
Én is mindent összerendelek. Eleve online nagyobb a választék, másrészt nem kell folyamatosan 1 órán át vásárolni, mint személyesen. Én rossmannból szoktam rendelni, ha naponta 5-5 percekig pakolom az appban a kosárt, senkit nem zavar, este meg 10-kor is leadhatom a végső rendelést, a futár meg akkor jön, amikorra kérem. Kifli is ilyen. Mindent robotizáltam, porszívó, szárítógép, minden. Annyira karbantartják a lakást, hogy ne lepjen el a mocsok, és elég ritkábban nagytakarítani. Egyszerűsíts le mindent, amennyire lehet. Így se lesz könnyű, csak könnyebb.
okt. 20. 13:39
 5/7 anonim ***** válasza:
86%
Hát figyelj, a nagy már 7 éves. Korán érnek a mai gyerekek, valószínűleg 10-11 éves korában kb már feleennyi idődet nem fogja igényelni, a haveroke lesz a főszerep. Addigra a kicsi is kicsit onallobb lesz már. Ideiglenes állapot, nagyon nehéz lehet két gyerekkel egyedül, de próbáld meg azért kiélvezni még azokat az éveket, amíg ennyire tőled függnek, mert szerintem hiányozni fog a ragaszkodásuk előbb-utóbb:)
okt. 20. 14:51
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne ostorozd magad amit tudsz megteszel. Én nem vagyok egyedülálló anya, de én sem tudok mimdent megcsinálni tipp toppra. Valamit el kell engedni, mert beleroppansz. Kell neked az én idő is.
okt. 20. 16:25
 7/7 anonim ***** válasza:
Én egyedül nevelem a gyerekeimet egy 1 éves és egy 7 éves. A 7évesem most kezdte a sulit. Szégyen nem Szégyen a földön tanulunk hogy a kicsivel közben játszak. Jelenleg gyeden vagyok de nem sokára megyek vissza dolgozni egyenlőre csak 4 órát vállalok de ha elkezdődik a bölcsi akkor már 6 órába szeretnék dolgozni. Szabadidőm nulla de eljön az idő amikor tele leszek azzal is. A lakásról annyit tudok tanácsolni hogy én bevonom a lányomat persze nem azt kérem hogy főzzön vagy mosson hanem elpakolja a ruháit össze szedi a játékokat,de néha megkérdezi hogy Anya porszívózhatok-e. Pedig van robotporszívónk. Nem egy drága kategória de muszály volt vegyek a mászó huszár miatt. Illetve kitartást ebbe a nehéz időbe. Azért tűnik rövidnek az a másfél 2 óra mert hamar is sötétedik és elkezdődik az unalom mikor huszadjára is előkerül ugyanaz a játék. 😄🤗
okt. 21. 01:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!