Van itt olyan anyuka, aki tudatosan, szándékosan egyedülállóként vállalt babát?
Van. Nem vagyok egy félős ember. Sok időm nem volt már gondolkodni. Az utolsó utáni pillanatban vállaltam. Olyan opció nem volt, hogy nem lesz gyerekem. Ha nem annyi lennék, amennyi, biztos nem most vállaltam volna, de így is jó.
Lesz tető a feje felett, lesz mit ennie, minden mást megoldok.
en nem, de a baratnöm akit a szüleszeten ismertem meg. 1szerre szültünk.
O mesterseges megtermekenyitest valasztotta anno.
Elegge gazdag, van 3 lakasa Budapesten es egy kisebb hazban el Budan. Nemtudom a hatter mi, gondolom örökölt ezt igy sosem kerdeztem töle. Csak ugy hetente 1x atjarunk hozza a kislanyommal aki 2,5 jatszani, neki fia van.
Amit meg tudok hogy az edesanyja rengeteget segit neki, heti 2-3x a nagyinal van a gyerek ugy hogy ott is alszik.
Gondolom ez a ket legfontosabb tenyezo...a penz es a segitseg.
nalam bezzeg pont mind a ketto hianyzik :-D :( közben van apja a gyereknek
Én nem így terveztem, de már akkor éreztem, hogy apuka nem akarja majd a babát, mikor pozitívat teszteltem, hiába mondogatta az ellenkezőjét korábban.
Azt viszont tudtam, hogy anyagi gondom valószínűleg nem lesz, és azt is, hogy anyukám segíteni fog, amiben csak tud, így fel sem merült, hogy nem tartom meg, azután sem, hogy apuka kilépett az életünkből (azaz akkor még csak az enyémből, hisz 10 hetes voltam).
Barátnőm. Ő gyereket mindenáron akart, de párt nem, annyit csalódott.
Ő egy bulin kiszemelt egy jóképű srácot, lefeküdtek. Abból az egy alkalomból terhes is lett, mázlija volt nagyon.
A srác a mai napig nem tudja, hogy van egy lassan 2éves lánya.
Barátnőm a szüleitől rengeteg mindent kap(ott).
Ő nem dolgozik, otthon vesz részt a családi vállalkozásban, de nem szakad bele egyáltalán. A szülei megvették neki a szomszéd házat, felújították neki. Anyukája sem dolgozik, így lényegében ketten nevelik a gyereket.
Létezik egy ilyen Facebook csoport ami pont olyanoknak szól amit kérdezel kérdező
Az a helyzet, hogy egy barátom egy nő megkért, hogy hozzak létre a Facebookon egy olyan csoportot ami hasonló helyzetben lévő embereknek segítene őket hozná össze.
Ő epilepsziával küzd emiatt azt mondták neki az orvosok, hogy. ne vállaljon gyereket, de ő nagyon szeretne. Ő beszélt nekem arról, hogy létezik egy kifejezés a co-parenting
Hát igen, kevesen ismerik ezt így Magyarországon. Magyarra talán az együtt-nevelés a jó kifejezés erre.
Mutatnék erről egy cikket, mindenképp olvassátok el!
Azelőtt én sem hallottam erről a kifejezésről így. De átérzem, mert én mozgássérült vagyok. Így azt hiszem nekem is csak ebben az együtt neveléses formában lehetne gyerekem. Ezért végül elvállaltam ennek a Facebook csoportnak a kezelését, moderálását. Azóta ketten moderáljuk ezt a csoportot.
Ez a csoport rólatok is szól!
Jó lenne ha ti is csatlakoznátok, mert jó lenne minél több hasonló helyzetben lévővel beszélgetni
A gyakori moderátorai miatt csak privátban adhatom meg a facebook csoporthoz a linket.
Remélem ők is megértik majd, hogy segíteni szeretnék. És végül is a Gyakori kérdések is erről szól nem ? Hogy segítsünk egymásnak.
Ha csatlakoztok, keressétek Csonka Gábort, ő volnék én 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!