Egyedülálló anyuka vagyok. Sem a gyerek, sem pedig én nem bírjuk, hogy 12 órában kell dolgoznom. Hogyan könnyítsek a helyzetünkön?
Anyukámmal élünk hárman, 3 éves a kislányom. Alig találtam munkát, muszáj volt elvállalnom az elsőt, ahonnan visszahívtak.
4 monitort kell figyelnem 12 órában, reggel 7.35-től este 19.35-ig. Sokszor kellene 3 napot egymás után dolgoznom. Most kezdtem, tegnap volt az első napom, de úgy érzem, senki nem fogja bírni. A kislányom nagyon anyás, egész nap sírt utánam, anyukám is nagyon elfáradt, és én is kivoltam, mire hazaértem.
Bármilyen jó tanács? :( Amíg nem találok masik munkát, hogyan könnyítsek a kislányom helyzetén?
Hát azért egy nap után ennyire kiborulni se normális ám... Elmondod a gyereknek, hogy dolgoznod kell.
Eddig nonstop vele voltál, nem volt bölcsis?
"Sem a gyerek, sem pedig én nem bírjuk, hogy 12 órában kell dolgoznom" kontra: "tegnap volt az első napom" - tehát amit a kérdésben írtál, egyszerűen nem igaz. EGYETLEN alkalmat próbáltál ki. Hozzászoktok. Igen, a 12 órának vannak hátrányai, de vannak előnyei is, és bele lehet szokni.
Örülj, hogy találtál munkát!
Bölcsi, ovi???
Én is 12 órában tudtam elhelyezkedni egy szoc.otthonban, amikor egyedül maradtam a 2,5 évessel. 6-18- ig dolgoztam. Az elején nagyon fáradt voltam, úgy estem szinte be az ágyba, de majd hozzászoksz. Fogd úgy fel, hogy csak átmeneti, mellette van havi 14-15 szabadnapod, bármit elkezdhetsz tanulni és utána sokkal könnyebb lesz! Egyedül rajtad múlik! A gyerek is megfogja szokni, főleg ha elkezdi az ovit.
Majd megszokjátok. Ez természetes, ha eddig mindig veled volt.
Oviba kerüléskor is sok gyerek sír. (Meg anyuka is.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!