Mit gondoltok, normális hogy a 10 éves lányom így játszik?
Általában egyedül játszik, de igazából azt csinálja leggyakrabban, hogy tárgyakat (pl szines gyöngyöket vagy üveggolyókat vagy bármit amiből sok van) ide-oda rakosgatja, színekre gyűjti őket, vagy bármi csak monoton mozgás legyen.
Megkérdeztem tőle, ebben mit élvez, azt mondta ilyenkor közben a fejében történeteket ír, szerepjátékot játszik (teljesen normálisakat).
Illetve gyakran tesz fura mozdulatokat, pl egy helyben ugrál, van hogy zenére.
Lehet, hogy óriási hülyeség miatt aggódom, de egy anyuka ismerősöm szerint ez nem normális és akár autizmus is lehet.
Mit gondoltok? Nagyon megijesztett
"akár autizmus"?
Meg vagy te buggyanva?
Eddig külön éltél a 10 éves lányodtól és más nevelte?
Szerinted egy 10 éves autistának 10 évesen lesz az első "tünete"?
A normális nem feltetlen jelenti azt hogy átlagos. De attól még normális. Hogy én mennyi történetet találtam így ki, es irtam is le később... rendszeresen vezettem naplót is. Es közben persze az ember csinál ezt-azt, én volt hogy zongoráztam közben, amit már nagyon jol tudtam :), vagy színeztem.
Majd vegyeszmernök lettem.
Szerintem ez sokkal egeszsegesebb tevékenység (amit a lányod csinal), mint mondjuk videojátekozni. Sokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!