Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok, normális hogy...

Mit gondoltok, normális hogy a 10 éves lányom így játszik?

Figyelt kérdés

Általában egyedül játszik, de igazából azt csinálja leggyakrabban, hogy tárgyakat (pl szines gyöngyöket vagy üveggolyókat vagy bármit amiből sok van) ide-oda rakosgatja, színekre gyűjti őket, vagy bármi csak monoton mozgás legyen.

Megkérdeztem tőle, ebben mit élvez, azt mondta ilyenkor közben a fejében történeteket ír, szerepjátékot játszik (teljesen normálisakat).

Illetve gyakran tesz fura mozdulatokat, pl egy helyben ugrál, van hogy zenére.

Lehet, hogy óriási hülyeség miatt aggódom, de egy anyuka ismerősöm szerint ez nem normális és akár autizmus is lehet.

Mit gondoltok? Nagyon megijesztett

okt. 18. 19:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%

"akár autizmus"?

Meg vagy te buggyanva?

Eddig külön éltél a 10 éves lányodtól és más nevelte?

Szerinted egy 10 éves autistának 10 évesen lesz az első "tünete"?

okt. 18. 19:17
 2/11 anonim ***** válasza:
87%
Érdemes rá odafigyelni (jó értelemben), ugyanis s kislányod tele van fantáziával és nagyon kreatív. Szokott olvasni?? Szuper dolog egyébként, hogy nem mondjuk youtube videókat bámul naphosszat.
okt. 18. 19:20
 3/11 anonim ***** válasza:
86%
Kettes vagyok, művészlélek.
okt. 18. 19:20
 4/11 anonim ***** válasza:
93%
Az autizmust nem így hirtelen 10 évesen szokták észrevenni, szerintem csak tetszik neki. Én is szeretek szín szerint válogatni, egyszerűen csak tetszik.
okt. 18. 19:25
 5/11 anonim ***** válasza:
90%
Tök normalis! Alkati kérdes.
okt. 18. 19:31
 6/11 anonim ***** válasza:
89%
Normális értelmi érés része amúgy is a rendszerezés ebben a korban, tök oké, pláne, ha még sztorik is vannak hozzá a fejében..
okt. 18. 19:50
 7/11 anonim ***** válasza:
89%
Én ebben semmi problémát nem látok. Az autizmust is kizárnám, az nem egyik napról a másikra jön elő, és sokkal korábban lettek volna tünetei. Az anyuka ismerősöd nagyon nincs tisztában a dolgokkal. Aki nem ért vmihez, inkább ne adjon rossz tippeket.
okt. 18. 19:53
 8/11 anonim ***** válasza:
60%
Aki lepontoz, akkor ezek szerint számára nem normális. Fejtsd már ki kérlek, hogy miért nem?
okt. 18. 19:56
 9/11 anonim ***** válasza:
89%

A normális nem feltetlen jelenti azt hogy átlagos. De attól még normális. Hogy én mennyi történetet találtam így ki, es irtam is le később... rendszeresen vezettem naplót is. Es közben persze az ember csinál ezt-azt, én volt hogy zongoráztam közben, amit már nagyon jol tudtam :), vagy színeztem.

Majd vegyeszmernök lettem.

Szerintem ez sokkal egeszsegesebb tevékenység (amit a lányod csinal), mint mondjuk videojátekozni. Sokkal.

okt. 18. 20:16
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekként szerettem szín szerint rendezni a zsírkrétákat, gyöngyöket stb. Szépnek találtam. Még most is élénk fantáziám van imádok olvasni. Nem vagyok auzista.
okt. 18. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!