Mennyire normális egy 5,5 éves gyerektől, hogy nem tud figyelni? Pl beszélek hozzá, de a második mondatnál már elkalandozik.
Attól függ, MIT mondasz neki. Ha abszolút érdektelen a szöveged, akkor teljesen normális.
Ha a kedvenc játékáról beszélsz neki, akkor furcsa.
De gondolom, valamiféle prédikációt akarsz neki tartani, az teljesen logikus, ha nem érdekli.
Emlékszem, egy rokon elkezdett nekem elöadást tartani, amikor 10 éves voltam arról, mi az erkölcs filozófiailag. A harmadik mondat után kikapcsoltam, mert teljesen érthetetlen és unalmas szöveg volt számomra.
Szóval kicsi bövebben írd le, miröl és milyen stílusban beszéltél hozzá
Köszönöm a válaszokat!
Lehet, hogy tényleg unalmas vagyok sokszor, pl. azzal, hogy próbálom elmagyarázni neki, hogy miért nem szerencsés gumicukor evés közben ugrálni, szaladgálni 😅
Mindenesetre nagyon zavaró, ha felesleges a szájtépésem 😄
Akkor ne csodálkozz, ha nem figyel, ez tipikusan az a helyzet, amikor autonatikusan kikapcsol.
Ilyenkor az a megoldás, hogy közlöd vele (EGY MONDATBAN), hogy amíg cukor van a szájában, addig leül, utána ugrálhat.
Gumicukor evés közben rohangálót elkap, leūltet .
-Majd akkor szaladgálj, ha lenyelted!
Elenged, gumicukrot elrak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!