Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért csinálja ezt a feleségem?

Miért csinálja ezt a feleségem?

Figyelt kérdés
6 hónapja született kisbabánk, és ő 1 éven belül szeretne másikat, mert szerinte nem tesz jót a gyereknek hogy egyke. Én egykeként nőttem fel, és semmi hátrányom nem származott belőle. Nem vagyunk gazdagok, de egyáltalán nem élünk rosszul. Tényleg vannak negatív hatásai ha valaki egyke? Bevállaljuk a másodikat?
okt. 14. 19:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

De miért kell 1 éven belül? Én egyke vagyok, mindig szerettem volna kistesót, de aki tényleg kicsi hozzám képest, olyan 3-6 év különbséggel.

Attól, hogy nincs valakinek kábé vele egykorú tesója, semmi baja nem lesz. Játszón, bölcsiben, oviban megtapasztalja ugyanazokat a szociális dolgokat, konfliktusokat, élményeket. Csak nem kell burokban nevelni.

okt. 14. 21:17
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Ezt miért nem beszéltétek meg az első teherbeesés előtt? Hányat akarunk, mekkora korkülönbséggel, ha valamiért bármelyikünk nagyon rosszul viseli az első gyerek születését-nevelését, akkor ér megvétózni a továbbiakat, ezek annyira alap dolgok lennének... o.O
okt. 14. 21:53
 13/19 anonim ***** válasza:
76%
Sztem le akarja tudni a gyerekvállalást. Sokan csinálják így aztán meg idegbetegek lesznek. A női szervezetnek is kell legalább 1 év mire minden regenerálódik, ezt tudja? Te szeretnél? 2 gyerekkel már nem biztos h vissza tud menni dolgozni, itt a környezetemben csak annak jó akinek 3 van legalább. Nekem 1 gyerekem van, mellette már tudok dolgozni, élni, nyugodt a családi életünk, nem hinném h lenne idegrendszerem mégegyhez. Jól gondoljátok át a dolgokat mert a következő éveitekre nagy hatással lesznek ezek a döntések.
okt. 14. 21:58
 14/19 anonim ***** válasza:
58%
Nálunk 13 hónap van a 2 gyerek között, nem csinálnám másképp. Imádom, hogy gyorsan összenőttek és hogy közel ugyanaz az érdeklődési körük 2-3 éves koruk óta.
okt. 15. 03:43
 15/19 anonim ***** válasza:
77%

Ismerős gyerekei közt 19 hónap van, tudatos döntés volt, mert milyen jó is az, aztán már terhesen beparázott anyuka, mit kezd a pörgős gyerek mellett majd egy újszülöttel. De akkor már nem volt visszaút.

Közel egyidős a gyerekem az ő nagyobbikával, ha belegondolok, nekem mellette még egy újszülöttet is el kéne látnom, nem is tudom, mit csinálnék.

okt. 15. 07:17
 16/19 anonim ***** válasza:
65%

Nálunk a 2. és a 3. között 2 év van, és az eleje így is rohadt nehéz volt, folyamat 2 felé figyelni, még a 2. is kelt akkor éjszaka, stb. (Az első akkor 9 éves volt.)

Én nagyon keveslem az 1 év korkülönbséget. Barátnőmék is kis korkülönbséget akartak, 2 év lesz a fiai között.

Én bevállalnám a másodikat, de a 2 évet kivárnám.

okt. 15. 08:56
 17/19 anonim ***** válasza:
65%

Nekem 4 tesóm van, mégis gyakorlatilag egyke vagyok. Egyikkel sem tartom a kapcsolatot.

Szóval nem jelenti autómatice azt, ha van tesód minden szuper.

1év? ez honnan jött neki?

Nekem pl 2,5 év van köztük. Még így is pokoli nehéz sokszor, nem mégha kisebb lenne a különbség.

Egy gyereket át kell gondolni alaposan. Nem csak kell és kész.

okt. 15. 09:09
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Mi alapvetően kis korkülönbséget szerettünk volna, több okból is: együtt nőnek fel, nekem is könnyebb a munkába való visszatérés, mindig egy korban vannak így közös az érdeklődés.

Másfél év lesz a picik között úgy néz ki. Persze ennek is meg vannak a hátrányai. De csak úgy mertem bevállalni, hogy apuka is 100%ban részt vesz mindenben. Ugyanúgy kel a gyerekhez (nagyobbikhoz, kicsihez eleinte nem tud), pelenkáz, háztartást is csinálja velem együtt, tehát majdnem 50%ban kiveszi a részét mindenben. Ezenkívül itthonról is dolgozik.

Tudom, hogy emiatt le leszek pontozva, de akkor is megéri, még ha nehéz is lesz az eleje.

okt. 15. 10:48
 19/19 anonim ***** válasza:

Ó,az hat hónapos kor,amikor már kezd minden szép lenni, és beszopod a mindig egyre könnyebb dumát...osztom a nyolcas véleményét,akar én is írhatták volna.

Más: ne testvért akarjon,hanem még egy gyereket.

okt. 16. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!