Két gyerekkel mekkora lakás az ideális?
#20 Egy 5 szobás lakás 4 emberre nem ideális, hanem luxus.
4 ember nem tud egyszerre 5 szobában lenni, azaz mindig lesz egy felesleges, üresen álló szoba.
Nem a méret a lényeg, hanem a privát szvéra.
A minimum, ami még ideális az, ha van konyha, fürdő, két gyerekszoba, egy szoba a szülőknek. Kényelmi okokból a dolgozószoba és a nappali jól jöhet, esetleg egy kamra hasznos lehet tárolás szempontjából.
"Legyen minden családtagnak saját szobája."
Akkor konkrétan kellene az általad leirtak mellé még 2 szoba: anyunak egy és apunak egy
Ideális, ha van egy nappali és mindenkinek külön szobája. Az más kérdés ki mit tud eloteremteni. Nyilván egy szobában is fel tudnak nőni a gyerekek. De ha nagyobbak lesznek mindenképp jó lenne saját tér.
Nekünk 2 lányunk van, 100 nm a ház, 2 nagy szoba (25 nm) és egy kisebb (12). Egyelőre az egyik nagyszoba a gyerekszoba, együtt fognak aludni. De mielőtt a nagy elkezdi az iskolát, ketté lesz választva a gyerekszoba.
Inkább a szobák száma számít, nem a négyzetméter.
Nappali + 3 hálószoba a minimum. Szülőknek 1,( ha akarnak nyilván vehetnek olyan lakást/házat amiben nekik is van külön szoba),
a gyerekeknek külön külön legyen saját szobája. Kell a saját tér ahová elvonulhatnak. Még ha 2 félszoba is, de teljesen külön lehessenek.
Nekem pl pokol volt amiért sokáig 1 szobában kellett lennem a tesómmal, elviselhetetlen volt, hogy nincs egy saját kis zug ahol egyedül lehetek. Végül 19 évesen lett egy pici 210cm+225cm félszobám. Egy kis lyuk volt, de imádtam hogy csak az enyém. A legtöbb ember akit ismerek és nem volt, vagy csak sokára saját szobájuk otthon, ugyanígy érez mint én, ezzel kapcsolatban. Kell a saját tér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!