3 gyerekkel miért nem ideális nagyszülőkkel együtt élni, ráadásul egy légtérben?
Csak szimplán nagyszülőkkel együtt élni sem egészséges, még akkor sem ha csak 2 gyerek van és nem egy légtér. Hidd el, tapasztalatból mondom. Pedig amúgy nagyon jó a kapcsolatunk a szüleimmel, de öröm volt elköltözni. Azóta mindenkinek sokkal jobb.
Amikor olvastam a kérdést, az volt a gondoltaom, hogy ez egy vicc...egy légtérben ki gondolhatja, hogy jó lenni 3 generációnak? Senkinek nincs magánélete.
Te ideálisnak gondolod, ha mondjuk 7 személy egy szobában él?
Azt el tudom képzelni, hogy a gyerekek, szülők, nagyszülők egy nagy házban élnek, több szobában. Mert mondjuk elférnek, mert segítik egymás. Valakinek ez adatott, sőt lehet még szereti is.
De alapvetően hol egészséges egymás hegyén-hátán élni több generációnak egy légtérben?
3 szoba, tehát egy a nagyszülőknek, egy a 2 szülőnek meg egy a 3 gyereknek? Vagy 2 szoba és 1 nappali?
Azért nem ideális szerintem, mert mindenkinek kell egy kis magánszféra. Nem külön emelet minden gyereknek fürdővel, de legalább egy kis zug, ahol tanulhat, írhat a naplójába, olvashat amikor a többiek már alszanak stb.
Már csak azért sem jó, mert a generációk éppen a generációk különbségek miatt sem értik meg sokszor egymást. Más az igényük, az elvárásuk.
Nem beszélve arról, hogy tényleg jól esik az embernek a kis magánszféra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!