Mi ösztönzi az embereket (főleg a nőket) arra, hogy több gyereket vállaljanak?
Miért kell erről és ennek ellenkezőjéről is naponta kiírni kérdést?
Ennyi erővel azt nem kérdezed, miért szereti valaki a káposztás tésztát?
Mindenki más. És az emberek többsége vállal gyereket, mert ez egy természetes ösztön. De azokkal sincs baj, akik BÁRMILYEN okból nem vállalnak. Senki nem tartozik magyarázattal a döntése miatt.
Voltál már terhes? Én kétszer is.
Nem mindig leányálom, de annyira azért nem megterhelő, hogy emiatt lemondjon az ember a gyerekei által nyújtott örömről, boldogságról. Egy kicsit túlgondolod a terhesseg és gyermekágy nehézségeit.
Ha több pénzem lenne, lenne még vagy 2 gyerekem 🤣
1-es, hát inkább most nem is a terhesség és a szülés miatt kérdezem ezt, hanem a testvérféltékenység miatt.
Pont ma olvastam egy kétgyerekes anyuka kommentjét, aki azt írta, hogy mióta megszületett a kistesó, a nagylánya teljesen kifordult magából, és szinte kezelhetetlen lett. Amikor hazamentek a kórházból, elutasította őt, és azóta minden napjuk küzdelem. A kicsi egész nap kézben és cicin, így alig tud a naggyal foglalkozni.
Szerintem sok esetben nagyon macerás a több gyerek vállalása.
Az én gyerekeim között 2 év van, sosem volt féltékenység, imádják egymást.
De ha féltékenyek is kicsinek, ettől még lehetnek jó testvérek később, sok felnőtt szereti a testvérét.
Plusz az ember elsőyorban magának vállal gyereket, nem tesót a másiknak, így ez nem elsődleges szempont, féltékenyek lesznek-e 3 évesen.
"Majdnem minden kisgyerek rosszul viseli a testvér érkezését."
Csak ha a szülő nem tudja megfelelően kezelni.
Erre is ugyanúgy fel kell készülni.
Aki nem teszi/nem kér segítséget, amikor rájön hogy nem megy, megszívja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!