Hova sietnek manapság az anyukák?
Bántás nélkül, kíváncsiságból kérdezem. Benne vagyok egy Facebook csoportban, ahol azonos korú babák anyukai vannak, mint az enyém.
Szinte verseny volt abból, hogy ki mikor vált hordozorol autosulesre, mozesrol sportreszre, a hozzataplalasrol nem is beszélve. 5 hónaposan már kindertejszetetet nyalogatott a gyermek.
Az enyém 6 hónapos, 9 kg 74 cm. A babahordozot használjuk még, mert azért mert túlnott a lába még nem nőtte ki, hiszen ha a a feje van túl a hordozón, akkor van kinőve. A csoportban meg egymás után vannak kérdések, hogy miért nyeklik a gyerek az autosulesben? Na vajon..
De ezek igazából személyes példák, de altalanossagban kíváncsi vagyok, hogy hova ez a rohanás. Tisztában vagyok vele, hogy van mikor orvos javasolja a hozzátáplálás elkezdeset, de ha nem indokolt, akkor is már 3 hónaposan tömik a babák szájába a kanalat, mert ,, ő már nem tud várni ".
Ezt a sok személyes infót - akinek ideje pont erre van - el lehet olvasgatni, csak KOMOLYAN NE VEDD! Fele nem igaz, másik fele butaság. Minden baba a maga módján fejlődik, és mindenkinek a sajátja a legfontosabb. Magánügy.
A lényeges és hiteles infók ORVOSI, PEDAGÓGUSI szakmai oldalakon vannak.
Néhány dolgot (pl. egyes új eszközök, játékok...) meg lehet ismerni így is, de nem ez a legjobb út. (Sajnos itt sokkal több a hótbuta, mint az okos.)
Én utálom ezt a siettetést. Férjem mindkét hugának a gyerekeinél kimaradt a mászás, mert túl korán ültették mindegyiket, így megtanultak inkább popón csúszkálni és úgy közlekedtek.
Egyszer olvastam valahol, hogy a siettetés azért van, hogy minél előbb "felnőjjön" a gyerek és ne kelljen vele foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!