Miért van az, hogy az iskolákban több túlsúlyos
gyereket látni manapság?
Figyelt kérdés
Amikor én voltam iskolás, azt vittünk be enni, amit akartunk (maximum elmondta a tanárnőnk, hogy ez vagy az egészségtelen, de nem volt tilos vinni), évfolyamonként maximum 1 db túlsúlyos gyerek volt.
Gimiben is az egész iskolában volt kb 2 túlsúlyos lány.
Manapság meg hallom, hogy szigorúbban is veszik egyes iskolákban, hogy mit vihet be tízóraira a gyerek, ráadásul már csomó szülő mindenféle diétát vagy különleges étrendet követ, mégis osztályonként látok több túlsúlyos gyereket is.
Egyrészt az életmód, de sokkal inkább az, amit a gyerek NEM az iskolában eszik, hanem otthon vagy a haverokkal - pl. csipsz, rágcsák, gyorséttermi zsíros akármik, cukros üdítök, energiaitalok.
júl. 20. 15:13
3/13 anonim válasza:
Már az iskola előtt elhíznak, az ok pedig a zabálás. Iszonyat mennyiségű ételt eszik a legtöbb gyerek, sőt már a csecsemők is. Ráadásul a magyar anyák valamiért imadják felhízlalni a gyerekeiket. Nézd meg itt is a sok aggódó anyukát, aki elégedetlen, ha a gyereke csak normál súlyú. A kövérek anyja meg büszke.
júl. 20. 15:56
4/13 anonim válasza:
Mert egyre olcsóbban és nagyobb választékban érhetőek el az üres kalóriákat tartalmazó édességek és nasik. A gyártók egészségesként próbálják eladni a különböző brutál cukros, gyorsan felszívódó szénhidrátokkal teli tejdesszerteket, tejitalokat, gabona- és reggelizőpelyheket, ízesített joghurtokat, müzli szeleteket, kekszeket stb. Egy dietetikus azt mondta, hogy bármi, aminek az első 3 összetevőj között szerepel a cukor vagy annak bármely formája (gyümölcscukor, nádcukor, méz stb.) az édességnek számít. Ehhez képest reggelire kakaó és valami keksz, ebéd után krémtúró, uzsira gyümölcsjogurt, és vacsira "rendes" édesség - és akkor értetlenkedik a szülő, hogy de hát naponta csak egyszer kap édességet, miért hízik, miért szuvasak a fogai? Valójában naponta 4x kap egy ilyen étrend mellett édességet, azért. És akkor a sós "nasikról" még nem is beszéltünk. Sógornőm is dietetikus, dolgozott állami kórházban gyerekdietetikusként, ijesztően tájékozatlanok a szülők. Erre jön rá a mozgásszegény életmód. Nemcsak a gyerekek, hanem a felnőtt lakosság is egyre elhízottabb sajnos. :(
júl. 20. 15:57
5/13 anonim válasza:
4-es vagyok: bár egyre több az odafigyeléssel, tudatosabban étkező család, de a normál étkezések is nagyon rosszul vannak összeállítva még mindig sok családnál: olcsó felvágottak, fehér kenyér, sajt és tejfölutánzatok, rántott dolgok, pörköltek, köretnek rizs és sült krumpli, magyaros tésztaételek, tejfölös-sajtos rakott kaják stb. - kevés vagy egyáltalán nincs főzelék (ha mégis vastagon berántva, cukrozva), krémlevesek, saláták, hüvelyesek, natúr sültek, változtos gabonaköretek stb. :( Nemcsak az elhízásban, hanem emésztőszervi betegségekben is élen járunk Európában emiatt. :(
júl. 20. 16:04
6/13 anonim válasza:
És igen, tudom: az egészséges étkezés drágább, de azért sokmindenen lehetne változtatni, ami nem, vagy minimális többletköltséggel jár.
júl. 20. 16:05
7/13 anonim válasza:
Rabló pandúr helyett ps játékok, foci helyett twitter. Már a roller is magától megy .
Kevesebb gyümölcs, főzelék, több szalámi és kóla.
Mi másért, ezért.
júl. 20. 16:10
8/13 anonim válasza:
7. Vagyok
De a rengeteg HÁZI FELADAT sem segít! Ha nem csinálod, hülye maradsz, nincs diploma. Ülj otthon, tanulj.
Szerintem ez is belejátszik.
júl. 20. 16:13
9/13 anonim válasza:
Veszélyesebb kimenni, mint règen, és ha felnőtt nélkül làtnak kint gyereket, hamar rendőrt hìvnak rà. Inkàbb bent punnyadnak a gyerekek. Szülòk sem èrnek rà, ètelek minősège is leromlott. Műanyag- ès vegyi szennyezès is összefügg az elhìzàssal. Ha az ember a sok fèny, zaj, meleg miatt rosszabbul alszik, attòl is könnyebben hízik.
júl. 20. 16:18
10/13 anonim válasza:
Ezert jo videken,sokat vannak kint a gyerekek az utcan, bandaznak mint regen. Jo rajuk nezni, enni inni szaladnak csak be. A panelos lét nem valami jo sajna, foleg a rengeteg antoszoc./sznob anyuka mellett aki kijelenti,hogy a jatszoterre nem hajlando menni, mert neki derogal ,nem keveredik a sleppel stb. Ezzel van tele a tiktok. Szerintem innen indul,mi a jatszon eltunk mikor megtanult menni es panelban laktunk, miota kertesben vagyunk, sokkal tobbet mozognak kint, de ugyanugy jarunk jatszokra is mozogni. Es a kaja. Rengeteg a suti,csoki,chips,regen nem volt,nem emlekszem a 90 es evekben ennyi mindenre. Talan nyuszi pufi volt akkor is,kukac neven.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!