Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Létezik olyan, hogy valaki...

Létezik olyan, hogy valaki csak a terhességet akarja, de a gyereket igazából nem?

Figyelt kérdés
Tudom elég fura kérdés. Testvérem nemrég szülte meg a második gyerekét egy nagyon rossz házasságba nagyon rossz anyagi körülmények közé, apuka egyáltalán nem foglalkozik a gyerekekkel és megmondta neki, hogy nem is fog. Válást is felmerült. Azonban a testvérem ezek ellenére is szült még egy gyereket. Az elsővel sem foglalkozott ő sem úgy ahogyan kellene (nem adott neki enni, nem játszanak vele, nem foglalkoznak vele semmilyen formában, csak a szüleinkre van folyamatosan lőcsölve) és ahogy megszületett a második, az sem érdekli. Nem veszik fel, ha sír, feji a tejet, mert nem szoptatja, édesapám eteti 2 óránként. Viszont a terhességi állapotról úgy áradozott, hogy ő azt annyira imádja, hogy nagyon szeretne harmadszorra is terhes lenni. Létezik ilyen, hogy a terhességet valaki szereti, de a gyereket már nem?! Én nekem egy gyermekem van. Szerettem terhesnek lenni, de annyira azért nem, hogy vállaljak még úgy egyet, hogy közben egyáltalán nem aktuális.

szept. 25. 13:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Az róla szól, azért. Biztos vannak ilyenek, akiknek kell a rivaldafény de a produktum már mellékes.
szept. 25. 13:56
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is ez jutott eszembe, bar lehet ez mar valami klinikai eset. Annyira onzo, hogy csak magara gondol es elvezi a terhesseggel jaro valamilyen fele-fajta kituntetett figyelmet.
szept. 25. 13:57
 3/11 anonim ***** válasza:
90%
Én nem szerettem terhes lenni de eltudok képzelni olyat, hogy annyira figyelem és szeretet hiányos valaki ( ez már pszichológia betegség) hogy ugy érzi ilyenkor igy kapja meg azt a figyelmet és törődést amire vágyik aztán mikor megszül utána már mindenki a babával foglalkozik szóval az már nem jó.
szept. 25. 13:58
 4/11 A kérdező kommentje:
Édesapám kamerán mutatta videóchaten, hogy sírva hagyta ott a testvérem a babát és elment csavarogni órákra amíg apuka dolgozik. A szívem összeszorult, olyan keservesen sírt, kereste az anyját. Csak kíváncsiságból kérdeztem, hogy valaki esetleg hallott vagy látott e már ilyet. A testvérem 2 gyereket szült a nagyszülőknek tulajdonképpen, de a terhességről úgy beszélt, mintha valami földöntúli csoda lenne és a világ leggyönyörűbb 9 hónapja. Én szerencsés vagyok, mert jó és könnyű terhességem volt. Szép időszak. De nekünk most anyagilag nem férne bele még egy gyerek és a bizonytalanra nem merünk vállalni a férjemmel. Nekem ez a dolog olyan megfoghatatlan. De lehet igazatok van és ez róla szól, nem is a gyerekekről.
szept. 25. 14:08
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy róla szól. Nagyon érdekes egyébként, nem hallottam még ilyenről.
szept. 25. 15:01
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Annyit tudok mondani, amit elöttem leírtak. De ez szerintem sem egy normális állapot már. Nem depressziós amúgy? Mert alapjáraton mégha nehéz is, meg valaki nem szereti a kisbabás időszakot (nekem sem volt épp a kedvencem a folyamatos kelés, sírás, hasfájós baba stb) azért ilyen szinten elhanyagolni nem szokták a babát, csak ha komoly baj van (pl: depresszió, más pszichés gondok). Az, amikor terhes egyrészt róla szól, másrészt a vizsgálatokra járáson kívül semmi dolog nincs még a babával, őt kímélik, "körbeugrálják". Szülés után meg a hormonok is tudnak cifra dolgokat, na meg ugye utána már sok családban az anyáról nem érdeklődnek, mindenkit a baba izgat (ami teljesen érthető, de tud dobni a meglévő gondokra az, ha mindig mindenkit csak a baba érdekel, tőle azt sem kérdezik, ő hogy van. Egy depresszióban is ez nagyot tud rontani az amúgy is rossz helyzeten)
szept. 25. 15:15
 7/11 babyboom567 ***** válasza:
100%

Hú hát én apádék helyébe komoly ultimátumokat adnék.

-Elmegy azonnal kivizsgáltatni magát,hogy van e szülés utáni depressziója.

-Ha erre nem hajlandó,akkor biztos nincs neki, és tudatosan veszélyezteti a gyereket.

-Ha velem laknának,lehetne elköltözni,egy zsemlét nem vennék neki az hótziher(lehet lepontozni)

-És mindenképpen elmennék a gyámügyre,hogy nagyszülőként milyen lehetőseink vannak a gyerekekkel kapcsolatban(családba fogadás vagy hasonlók).Egészen biztosan nem tartanék el családostól egy ilyen nőt, akkor sem ha a gyerekem.

-Ha apádék nem állnak a sarkukra valamennyire,lesz harmadik gyerek is.

-És nem tudom hogy a picibaba mennyi idős, de az ő örökbeadásán is simán el kellene gondolkozni.

-A tesódnak béranyának kellene lennie, ha imád terhesnek lenni.De amit most csinál,az kics...eszés a szüleivel és a saját gyerekeivel.Undorító.

szept. 25. 16:25
 8/11 anonim ***** válasza:
56%
Hànyingerem lett miközben olvastalak kèrdező. Szerinted az itt a legfőbb kèrdès, hogy lètezik e olyan, hogy valaki a terhessèget akarja de a gyereket nem? Emögött sokkal több van, a te testvèred egy felelőtlen semmirevaló ember( direkt nem az anya szót hasznàltam) aki màr most tönkretesz 2 gyerek èletet a hasonlóan nyomorult fèrjèvel együtt.
szept. 25. 21:09
 9/11 A kérdező kommentje:
Szerinted akkor itt mi a legfőbb kérdés? Észrevettem valamit amiről nem találtam a neten szinte semmit sem. Tisztában vagyok vele, hogy baj van velük, de mivel felnőtt emberek, nem igazán tudok mit csinálni. Ha ő akar szülni harmadjára is akkor szülhet, joga van hozzá sajnos. De persze, ha annyira okos vagy, akkor kérlek, segíts nekem, hogy hogyan tudnám ezt megoldani! Nagyon szépen köszönöm!
szept. 25. 22:32
 10/11 babyboom567 ***** válasza:

Te sehogy.Apádék leülnek vele,és megkérdezik,hogy mi a terve,a gyerekek nevelésére.VAGY neveli/gondozza őket, vagy mehet isten hírével, nyugodtan, senki sem haragszik rá, de akkor most rögtön irány a gyámügy, a kicsit örökbe adni, a nagyot meg náluk elhelyezni családba fogadással,és minden pénzbeli juttatást anyádék kapjanak.Azt kellene megértetni vele, hogy nem baj, ha nem kellenek neki a gyerekek, csak rendezni kell a dolgukat.Mert ez senkinek sem jó hogy néha van ,gyakran nincs anyuka.Lépjen le.Nyugodtan.Éljen bele a világba ahogy akar, ahol akar.Nem baj.De a gyerekeket ne nyomorítsa meg.

A testvéred egy végtelenül önző ember, anyádékat is kihasználja.De ez nem mehet így tovább.

Igen, tényleg joga van szülni, de apádéknak meg joga van nemet mondani a gondozásra.

szept. 26. 06:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!