Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen vizsgálatok nem javasol...

Milyen vizsgálatok nem javasoltak várandósság esetén?

Figyelt kérdés

16 hetes kismama vagyok. Ma megyek orosi alkalmassági vizsgálatra ahol szokott lenni röntgen,tüdőszűrő, ekg stb.

Azt tudom hogy a röntgen nem ajánlott de a google- ban akárhányszor beírom hogy mi az,ami nem javasolt, csak a javasolt vizsgálatokat sorolja fel.

szept. 23. 13:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem csinálták meg és nem is kellett a tüdőszűrőt de ezt leigazolta az üzemorvos. Ekg-t igazából terhességi vizsgalaton is szoktak csinálni. De elvileg ezt az üzemorvosnak tudnia kell hogy ilyenkor mit lehet és mit nem. Illetve azokon a helyeken a tüdőgondozóba ha elmondod hogy terhes vagy kb senki se csinálna neked szürést
szept. 23. 13:29
 2/6 anonim ***** válasza:
91%
Se a röntgen se a tüdőszűrés nem javasolt. Persze ha valami miatt nagyon fontos akkor mehet, de nem egy alkalmassági vizsgálatra gondolok ezalatt. Amúgy a doki tudni fogja, hogy mi nem szükséges. Az egk egész nyugodtan mehet. Tud a terhességről?
szept. 23. 13:30
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Az EKG biztos lehet, hisz kismamának is van kötelezően az első trimeszterben.

Megmondod az üzemorvosnak, hogy terhes vagy. Nem küldted el olyan vizsgálatra, ami terhesen ellenjavallt.

Amúgy nem tudom, hogy használod a keresőt, ez nekem első találat:

[link]

szept. 23. 13:31
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
*küldhet
szept. 23. 13:32
 5/6 A kérdező kommentje:
Sajnos nem voltak tájékoztatva,hogy várandós vagyok. De így legalább egy csomó vizsgálat kimaradt. Csak vérnyomás,látás, ekg,vérvétel és vizelet vizsgálat volt.
szept. 23. 20:38
 6/6 A kérdező kommentje:
A keresőben konkrétan nem csak a tüdőszűrőre gondoltam. Az összes olyan vizsgálatra voltam kíváncsi ami ilyenkor nem ajánlott. Nem járok gyakran orvoshoz, és megmondom őszintén nem tudom milyen féle fajta vizsgálatok vannak. Ez egy olyan záró alkalmassági volt, hogy ne tudjak perelni később ha bármi bajom lesz, és nem kaptam infót, mire számítsak. Pl egyik évben mikor terhes gyanús voltam, kötelezték a nőgyógyászatot. Persze csak egy enyhe gyomorrontás volt de akkor is kellemetlenül ért.
szept. 23. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!