Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kb mennyibe kerül a várandóssá...

Kb mennyibe kerül a várandósság (vizsgálatok, szülés, doki, kezdő babacuccok, pelus stb. ) majd később a 4 gyermek ellátása havi szinten?

Figyelt kérdés
Lassan elkezdünk próbálkozni, és 4 babáig nem szeretnénk megállni... addig szeretnék kicsit félretenni... Mire számíthatok?
2009. szept. 8. 18:33
 1/10 anonim ***** válasza:
66%

Nos nekünk meg sem fordult a fejünkben 4 baba.

Azt tudom mondani,hogy a kezdő csomagunk (mindent meg kellett vennünk,pár cuccot használtan)

200ezerbe került.

Ebben volt néhány fölösleges dolog is,amit akkor még nem tudtam,hogy nem kell.

De sok mindent,szinte mindent eltettünk a következő gyereknek,akit most várunk.

Ha 4 gyereket szeretnétek,akkor elég sokat kell félre tennetek,vagy sokat kell keresnetek havi szinten,mert sokba fognak kerülni.

Míg a ruhákat,cipőket,játékokat,babakocsit,etetőszéket el tudod tenni.Akár mind a 4 gyerek használhatja,egyik a másik után.Addig a kaját pelenkát,ne adja az Isten pici korban a tápszert értelem szerűen csak egyszer tudod felhasználni,és nagyon sokba kerül az is.

Havi szinten 12ezer a pelus az elején,mikor 6-8 db megy el egy nap.

Meggondolandó,hogy mennyi "terhet" bír el az ember.

Ne akarj ennyi gyereket,ha néha a férjeddel is találkozni szeretnél,mert ennyi gyerek mellett bizony kell a pénz,és ez azt jelentheti (akár),hogy a férjed reggeltől estig melózik,miközben neked bőg a 4 gyerek.

2009. szept. 8. 18:52
 2/10 anonim ***** válasza:

Sokat lehet spórolni, ha nem költesz vizsgálatokra, szülésre, dokira.

Én a harmadikat várom, és nagyon sokat számítanak az örökölt cuccok :)

Remélem, összejön Nektek a négy gyerek! :))

2009. szept. 8. 19:59
 3/10 anonim ***** válasza:
szia,hála Istennek,mi nagyon sok kisrúhát "örököltünk"!viszont a többi cuccos nagyon sokba került.kiságyat álíthatósat,késöbb ifjúsági ággyá alakíthatósat 100 ezer ft-ért vettünk huzatostól,mindenestől (Brendonba,amit meg is bántunk mert nem az a nagyon jóó minőségű)jah persze a szoba átalakítás pl.parkettázás,festés..stb megint 70-80 ezer.és akkor még pelus,ilyen krém ,olya fürdető...jah hát persze nem is beszélve ha beteg,mert a gyógyszer sem 2 fillér...háát 1 babánk van most 6 hós és kb rá ment már tuti 500 ezer...de minden pénzt megér!
2009. szept. 8. 20:02
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Vizsgálatok, szülés, doki semmibe se kerül, akkor is ugyanolyan gondosak lesznek veled.

Kezdő babacucc szerintem 100.000-ből megoldható és az örökölhető. A ruhák 2-3 gyereket kibírnak, 4-et semmiképp, de akkor semleges színt vegyél vagy csak egyféle gyerek legyen mind, vagy fiú, vagy lány...

2009. szept. 8. 20:49
 5/10 anonim ***** válasza:

Ha csak a kötelező vizsgálatokat végezteted el, amiben ugye nincs benne a 4d-s UH, az integrált teszt, akkor azok nem kerülnek pénzbe.

Én SZTk-s orvoshoz járok, mindig ugyanahhoz, semmi bajom nincs vele.

A babacuccok legnagyobb része már megvan.Kiságy, hordozó, babakocsi, pelenkázólap a vateráról, mint ahogy a rusik egy része is.Természetesen amiből nem egészséges a használt, abból újat vettünk.

Nem vettem 30 ezres mellszívót, ilyen-olyan csoda kütyü sterilizáló és cumisüveg melegítő készüléket, stb. Így eddig olyan 120E-nél járunk. Egyik ismerősünk ugyanezt a bevásárlást több, mint 500E-ből oldotta meg. Pedig egy szemmel sem szebbek a dolgaik, mint a mieink.Csak ők mindenből újat vettek és a Brendonban...

sak a szülőkön múlik, hogy mennyiből jön ki egy vagy akár 4 gyermek ellátása. Persze vannak fix dolgok, mint pl. a pelenka, a tisztálkodós cuccok vagy esetleg a tápszer. Ezeket meg kell venni, de az összes többi csak a szülő leleményességén múlik.

2009. szept. 8. 20:58
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk 4 gyerekünk van, a kicsik ikrek.:) Csodálatos dolog,sosem bántam meg.:)Ja,és terveztük,nem véletlenül sikerült így.

De ahogy már olvashattad is, a legnehezebb dolog amivel meg kell tanulnod megbirkózni,az az előítélet.Mert akinek kettőnél több gyereke van,az felelőtlen,meggondolatlan,ingyenélő,segélyleső,megélhetési gyerekszülő.És gyakrabban fogod megkapni azt,h jaj de sajnálom anyuka,mint azt,h jaj de irigylem,vagy gratulálok.Akkor is,ha szemmel láthatóan tisztességes szinten éltek, és az egész család jól öltözött,tiszta,normális.

A költségekről:nem igazán tudom már mennyibe került az indulás,de kis odafigyeléssel,főleg ha nem vesztek újat mindenből,nem kerül milliókba.Sok mindent félre lehet tenni,amit nem, azt eladhatod,és az árát beleforgathatod a következő szükséges dologba.Én megveszem a használt gyerekruhákat-krém minőség-,mosom-vasalom, a legjobbakat kiválogatom a gyerekeimnek,és a többit eladom.Nem csak a ruházkodásuk ára jön be így,de marad is egy kis plusz.És a gyerekeknek vannak a legjobb cuccaik az oviban.:))

Kitartást,és sok sikert!

2009. szept. 8. 21:28
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nem is gondoltam rá, hogy ennyi válasz érkezik! A férjemék 4-en voltak gyerekek, és nagyon szeretne ő is 4 lurkót... nekem eleinte soknak tűnt, de már eléggé belelkesültem az ötleten. Na jó, kis önzés is van benne, mert ha kirepül az első - két gyermek, akkor lenne nekem még kettő.... :-))) Fokozatosan "szakadnék" el tőlük, ami nekem nagyon nehezen fog menni. A másik meg, ami még nagyon fontos, sokkal összetartóbbak és sokkal többet segítenek is azok, akik többen voltak testvérek... Na ebben a nevelés is sok szerepet játszik, de szerintem ez így van!

Utolsónak üzenem, hogy nagyon irigyelem! :-))) Én mindent megadnék, ha nekem is ikreim lehetnének (férjem részéről még talán lenne is esélyünk rá)

2009. szept. 8. 21:38
 8/10 anonim ***** válasza:

Én nagyon szorítok Nektek! Egyetértek mindenben!

Én sajnos már lecsúsztam a 4-ről, pedig az volt az álmom. De a 3 is elég lesz. Mire felnő a kicsi, addigra talán unokám is lesz már :)

Az irigyekkel és gonoszokkal pedig ne foglalkozz, utálatosak indig volta és lesznek. TI vagytok a fontosak, ha 4 gyereket szeretnétek akkor legyen 4 :)

2009. szept. 9. 07:56
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :-)
2009. szept. 9. 17:48
 10/10 anonim ***** válasza:

Szerintem azért gondold át a 4 gyerek témát. Lehet, hogy a férjedék 4-en voltak testvérek, de más világ is volt akkoriban. Gondolj bele abba is, ha lejár az összes GYED-GYES...stb. Akkor nem lesz könnyű elhelyezkedni. A 4 gyerkőcnek pedig laknia kell valahol és enniük is kell, na meg hogy teszed be őket egy 5 személyes autóba, így lehet azt is cserélni kell. A ruhákat valóban meg lehet venni turkálóban is. De sok egyéb más költség is van. Először inkább próbáld ki kettővel, mert nem mindegy, milyen minőségben tudod őket felnevelni, és itt nem az anyagiakra gondolok, hanem gondolj bele, amikor 4 gyerek közül 2 már iskolás, egy ovis, egy pedig épp járni tanul. Hogy tudsz 4 felé szakadni, és segíteni mind a 4nek egyszerre? Képtelenség!

Visszatérve a későbbi munkalehetőségekhez: Nekünk 1 gyerekünk van és elég jó sulijaim vannak. Az önéletrajzomban meg sem említem, hogy gyerekem van, mert a család és a munka két külön dolog szerintem, mégis a legtöbb munkáltató azzal kezdi: Ja, óvodás gyereke van? Akkor köszönjük, de nem. Szóval nem lesz könnyű. Hidd el.

2010. jan. 28. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!