Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan tanítod felelősségválla...

Hogyan tanítod felelősségvállalásra a gyereked?

Figyelt kérdés

Hogyha nem érzi, mik az ő dolgai, tennivalói, ezek hiánya a saját felelőssége és téged hibáztat, veled csináltatja meg a saját dolgait és el is várja tőled(szid, ha nem csinálod), illetve folyamatosan elégedetlen az amúgy bőven átlag feletti helyzetével(ruhák, holmik, segítség, amit kap).

Tisztálkodás, bepakolás, számontartás. Negyedikes és rohadtul elegem van belőle ma reggel. Leül és nem csinál semmit, nem érdekli, hogy telik az idő. Ledirigálom, akkor sem mozdul mindig és közben bosszankodik. Nem tudja milyen órái lesznek, pedig naptárba, általam írt órarendbe és saját órarendbe is le van írva. Nem csinál semmit magától, sírva kiabál, ha nem tud fésülködni, mert 9 fésűből 6ot elvesztett valahol, nekem kell megmondani, hol a 7. Azzal sírva kiabál, hogy nem tud fésülködni, megfésülöm, erre utál, mert közben mondom hogy magának kellene megcsinálnia. Nagyon elegem van.

szept. 23. 07:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Utoljára akkor olvastam ilyeneket, amikor egy mostohaanya írt arról a 10 éves gyerekről, akit fél évvel ezután lepasszolt másnak.. aztán kiderült, hogy valójában magától van hányingere, nem a gyerektől. Ő legalább belátta. Nem tudod kezelni ezeket a szitukat, szóval szerintem neked kéne menni valami terápiára.
szept. 23. 14:20
 12/15 anonim ***** válasza:
Elejétől fogva eletkeptennek nevelted. ...most már nem sírj.
szept. 23. 15:24
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Szépen felsoroltad hogy mi mindend csinálsz meg helyette, és ebből az jön le nekem, hogy teljesen kontrollmániás vagy.

Azt tippelném, hogy régebben próbált volna önálló lenni gondolom, de ha nem úgy csinálta pontosan, akkor leszidtad. Most meg már nem próbálkozik.

Miért kell megfésülni? Attól hogy kócos a haja, nem lesz baja.

Vegyen fel amit akar suliba, ne te mond meg, hogy mi az időjáráshoz illő, stb.

Hagyjad dönteni dologban, még akkor is, ha neked nem tetsző dologra jut.

szept. 23. 16:09
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

13-as vagyok.

" Én pakolok be neki, ellenőrzök mindent, tartok számon mindent"

Mi van? Pakolja be ő. Ha nem viszi, akkor meg majd ő fog leégni a suliban, meg kap majd egy-két egyest emiatt idővel. És akkor mi van? Nem lesz attól baja.

Legalább rájön, hogy ez így nem mehet tovább és észbe kap.

szept. 23. 16:12
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Mi van a szakértői bizottsági szakvéleményben?

És mi van az apjával?

szept. 23. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!