Melyik név illene a vezetéknévhez a legjobban?
Hortobágyi vezetéknévhez.
Luca, Hanna, Petra, Hedvig, Hédi, Anna, Zselyke, Ibolya, Vanessza, Lili, Diána, Flóra, Violetta, Viola. :)
Alapból kizárnam az összes növenynevet (Ibolya, Viola), külön vicces a Hortobágyi Flóra.
Kizárnám az alliteráló neveket (Hédi, Hanna).
Kizárnám a szép magyar vezetéknév mellől az olyan, modern külföldi átvételeket, mint a Vanessza vagy a Violetta.
Marad:
Hortobágyi Luca
Hortobágyi Petra
Hortobágyi Zselyke
Hortobágyi Diána
Hortobágyi Lili
Ezek közül nekem nem tetszik a Lili és a Luca ezzel a vezetéknevvel, agyoncsapja őket. A Zselyke nevet nem szeretem.
A Petra és a Diána jók alapból és hozzá is, mindkettőnek látom előnyét, azok közül választanék.
Hosszú a vezetéknév, szóval 2 szótagnál több nem szerencsés.
Alliteráló név sem mindig hangzik jól, szerintem ebben az esetben sem jó a két ilyen opció.
'I'-re végződő vezetéknév után 'I'-vel kezdődő keresztnév összefolyik, nem jó a hangzása.
Bármiféle növénynév ez után a vezetéknév után szintén fura asszociációra késztetHET.
Annával Dunát lehet rekeszteni, annyira gyakori; Zselyke nekem személy szerint nem szimpatikus, bár régi név, mégis manapság lett extrém módon felkapott, kevés családnévhez passzol - SZERINTEM.
Fentieket figyelembe véve marad: Luca, Petra, Lili.
3-ezt a kommentet figyelembe sem veszem, ha nincs hasznos válaszod, felelegesen ne reagálj! Vagy monjd olyan nevet ami szerinted illik hozzá vagy semmit ne mondj...nem hiszemel, hogy egyik se illi hozzá szerinted...troll válasz!
Többieknek köszönöm! :)
Nekem kifejezetten tetszik, ha egy név alliterál,így biztosan nem zárnám ki. A Luca passzol nekem még nagyon, meg hát nekem is Lucám van. :) Viszont el kell, hogy keserítselek, a név kötelez és a Lucák nem éppen a nyugodt természetű, angyali leányzók. Persze ez csak mende-monda, én már félnék tőle (a sajátom ördög).
A Hanna szerintem jól hangzik, de én nem szeretem ezt a nevet. Ez viszont egyéni ízlés, tökmindegy a Te szempontodból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!