Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az első szülött fiú az apa...

Az első szülött fiú az apa nevét szokta kapni?

Figyelt kérdés
szept. 20. 17:04
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
58%
És ha csak lány gyerekek vannak és HAROM? az lehet ám csak a zavar
szept. 20. 22:00
 32/35 anonim ***** válasza:
90%
Én betiltanám az ilyet, hogy egy keresztneve legyen a gyereknek, és az is a szülőé. Primitív, ostoba szokás.
szept. 20. 22:04
 33/35 anonim ***** válasza:
87%
Én biztos nem adnék hagyományból nevet a gyerekemnek. Magasról leszarom, hogy melyik nagymamát vagy egyéb rokont sérteném meg. Az idióta szokások arra valók, hogy eltöröljék őket.
szept. 21. 08:22
 34/35 anonim ***** válasza:
100%

Már kevesebben tartják ezt a hagyományt, mint régen.

Nálunk a férjem az apja első keresztnevét megkapta szintén elsőnek és kapott egy egyedi másodikat, de ugyanúgy az elsőn szólítják. Hogy ennek mi értelme volt, azt nem tudom. Esetleg ha fordítva adták volna, hogy meg lehessen különböztetni, de nem...

Férjem szerencsére nem akarta folytatni ezt a hagyományt, így a fiunk egyedi nevet kapott, ami se a családban, se a baráti körben nincsen. Viszont rímel az apja nevével, szóval kicsit hasonló. Nem ezért választottuk, de így jött ki.

Így is lehetne egy kis kreativitással, hogy mégse legyen ugyanaz, csak hasonló, hogy meglegyen a hagyomány is, de mégse ugyanaz. Vagy pl. ugyanaz a kezdőbetű stb.

szept. 21. 08:50
 35/35 anonim ***** válasza:
83%
A kisfiunk azt kapta,de csak mert nem talaltam olyat, ami jobban tetszett volna,nem a férjem ragaszkodott hozzá.
szept. 21. 14:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!