Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez számomra megdöbbentő egy...

Ez számomra megdöbbentő egy 9-10 éves gyereknél?

Figyelt kérdés

Ki kell magamból írnom, mert teljesen le vagyok döbbenve.

Szerintetek egy 9-10 éves kislánytól elvárható, hogy ha elmegy egy ottalvós buliba akkor egyedül pakolja be a holmiját, hogy a szülő nem ellenőrzi le?

És ha valami ki marad akkor az az ő hibája és magára vessen?

szept. 15. 16:11
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
100%
40, 9 éves gyerekemnek se telefonja, se tablete és a miénket se nyomkodja. És nem egyedüli ezzel, az egész osztályában kisebbségben vannak azok, akik kütyüznek.
szept. 16. 11:40
 42/50 anonim ***** válasza:
41: ez tok jo, szerintem ez lenne a normalis. En 2017-ben voltam bebiszitter, egy 2,5 eves kislanyra vigyaztam, neki mar akkor volt tablete. Es ez 7 eve volt..a ferjem fianak is van ovodas kora ota. En ezzel nem ertek egyet, de az osztalyaban kb mindenkinek van, eloszeretettel nyomkodjak is ejjel nappal.
szept. 16. 11:48
 43/50 anonim ***** válasza:
51%
42-es! De jó volt az én gyerek korom! (1977-1995 között voltam gyerek.) Se mobil telefon se tablet nem volt. De kvarc óra már volt, meg karc játék. Akkor még azok voltak a menők.
szept. 16. 12:15
 44/50 anonim ***** válasza:
69%

Egy 9-10 éves gyerektől elvárható, hogy önállóan pakolja az iskolatáskát. Az is, hogy egynapos kirándulásra öszerakja, ami kell.

Ottalvós pakolasnál egy gyors ellenőrzés nem árt, illetve ha anyuka jelen van a pakolásnál és szóban iranyít, hogy semmi ne maradjon ki. Nem kell helyette megcsinálni. Ha a segítséget felajánlották, a gyerek akkor szart bele, akkor így járt. Egyszer-kétszer nem dől össze a világ, legközelebb majd jobban odafigyel vagy elfogadja a segítséget. Ha mindig mindent megcsinál helyette valaki, sose fogja megtanulni.

szept. 16. 12:53
 45/50 anonim ***** válasza:
32%

Ti iskolában dolgoztok? Egy 9 éves-10 éves gyerek negyedikes.

Az osztály több, mint fele felejti el, mit hol hagy, sok a lecke, felszereléshiány, elfelejtik felírni, ha termet kell váltani egy része ottmarad a cuccoknak. Nem mindig, de nagyon sokszor. Pulcsit rengeteget hagynak el.

szept. 18. 05:02
 46/50 anonim ***** válasza:
22%

"14 évesen már szexelnek"

Nem mindenki ringyót nevel. Én sem szexeltem kiskorúként, a tesóim sem, ahogy a lányom sem

szept. 18. 17:11
 47/50 anonim ***** válasza:
69%

19 évesen vesztettem el a szüzességét úgyhogy nem gondolnám hogy ringyónak neveltek de a lányom általános suliba jár, unokatestvérei középsuli elsőbe.

Ha nem ők mesélnék mik zajlanak az ennyi idős gyerekek között nem hinném el. Pedig egyik sem c típusú iskola...sőt...

szept. 18. 18:08
 48/50 anonim ***** válasza:

45ös vagyok, ki pontozott le?? Azért, mert konkrétan a te gyereked nem kap ilyenért beírást(az enyém se, mert ellenőrzöm!), de simán elmegy sportra sportcucc nélkül(tegnap) néha, és az osztály nagyrészével ez van egész alsóban.

Az átlag gyerek annyit hibázik, hogy ellenőrizni kell.

szept. 19. 06:01
 49/50 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem ez egy kortünet is. Hogy 9-10 éves gyerek nem tudja észben tartani, hogy tesire kell cucc, meg kirándulásra az esőkabát. Annyira babásítva vannak, hogy az hihetetlen, mindent is anyu csinál helyettük, egy vajas kenyeret nem tudnak csinálni, ha nincs eléjük téve. Megjegyezni se tudnak semmit se, mert minden el van mentve a telefonban, meg lehet nézni a gugliban. Oda se találnak sehova maguktól, a saját kis környezetükben sem, mert mindig viszik a seggüket. A sarki boltba nem lehet őket elküldeni, mert "még olyan kicsik". Évekkel le vannak maradva az önállóság tekintetében, de mindenki odáig van, hogy milyen ügyesek, meg okosak, mert jobban tudnak kütyüt nyomkodni, mint anyuapu.

Persze, ellenőrizni kell még őket, de nem kell folyton a nyakukban lihegni. Hagyni kell őket hibázni és tanulni belőle. Ennyi idős koromban (2000es évek legelején), annyi volt az ellenőrzés, hogy anyu megkérdezte, hogy mindent beraktam-e, ceruzát kifaragtam-e, esőkabát/tesicucc van-e. Ennyi elég volt, hogy emlékeztessen, ha valamiben nem voltam biztos. Most is elég kéne legyen.

szept. 19. 09:56
 50/50 anonim ***** válasza:
68%

49: abszolut igazad van. En ferjem fian latom ugyanezt. Le is pontoztak mert leirtam, hogy a vele egykoruak kepesek egesz nap nyomkodni a tabletet, ahhoz nem kicsik, de osszepakolni a cuccaikat igen? Arra nem tudnak odafigyelni?

9-10 evesen sokunk mar egyedul ment iskolaba, igaz, ez 20 evvel ezelott volt. Es nem az ut tulfelen volt az iskola, hanem 10 perc biciklizesre. Most meg ket utcanyira nem setalnak el, viszik a fenekuket autoval. Ekkorat fordult volna a vilag?

szept. 19. 10:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!