Ez számomra megdöbbentő egy 9-10 éves gyereknél?
Ki kell magamból írnom, mert teljesen le vagyok döbbenve.
Szerintetek egy 9-10 éves kislánytól elvárható, hogy ha elmegy egy ottalvós buliba akkor egyedül pakolja be a holmiját, hogy a szülő nem ellenőrzi le?
És ha valami ki marad akkor az az ő hibája és magára vessen?
Akkor ezek szerint az én 8 évesem csodagyerek. Maga pakol be, mikor megy a mamához, ír egy kis listát és pipálja. Múltkor az apját is ő figyelmeztette.
Vicces ez az oldal, azt mondják itt sokan, normális ha 13 évesen már kapcsolata van és ne adj isten szexel is, de egy 10 éves nem tud összeszedni többedszerre sem kb 4 dolgot ottalvós programra? Mentálisan rendben van a gyerek?
Ne legyél ledobbenve teljesen
Egy kilenc éves gyereknek alap lenne normális esetben, hogy fogat kell mosni
Azért magától is vinnie kéne azt a fogkefét.
Segítettél amúgy a kislánynak, hogy figyelj Julika, itt egy új fogkefe, tessékoss fogát vele, vagy nem baj Julika, ma kimarad a fogmosás, ne csuggedj.
Basszus ottalvós buliról beszélünk nem egy katonai táborról, ahol Julika büntetést kap mert nem vitte a fogkefét.
Beszélj anyukaval elsősorban, ne a gyakorin legyél annyira ledobbenve.
Ez pont, hogy nem erről szól, hogy valaki életképtelen.
De ha egy ilyen korú gyermek nem tud bepakolni rendesen és le maradnak alapvető dolgok (alsónemű és fogkefe), igenis a szülő felelőssége és szégyene. Nem a gyereké.
12- az utolsó mondat pont erre reflektál.
Ha valami kimarad az a kislány hibája, és magára vessen. Ezt az anyukája mondta.
Nem minden háztartásban van mindig plusz fogkefe, hogy lehessen neki adni. És természetesen semmi nem történik ha kimarad a fogmosás. De a kislánynak egyáltalán nem alap dolog a fogmosás.
Én úgy gondolom, még családon belül sem egyformák a gyerekek.
Nagylányom ennyi idősen már be tudott pakolni, max szóban segítettem (Raktál be x bugyit? Fogkefe, fésű, stb?)
Most a középsőnél (8 éves) el sem tudom képzelni, mert tudom, hogy milyen...
De én is azt mondom, az talán elvárható, hogy bepakoljon.
De a szülőtől meg elvárT(!), hogy mindezt valamilyen formában ellenőrizze.
Nálunk ez ment már ekkorra. De addigra már gyakorlottak voltak.😀
Először listát írtak, pár alkalommal azt átnéztem, később már nem kellett.
Ha valamit nem találtak ( nomád táborozók voltak, sokminden kellett) szóltak.
A cuccot már nem néztem át.
19- 12- az utolsó mondat pont erre reflektál.
Ha valami kimarad az a kislány hibája, és magára vessen. Ezt az anyukája mondta.
Nem minden háztartásban van mindig plusz fogkefe, hogy lehessen neki adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!