Ez számomra megdöbbentő egy 9-10 éves gyereknél?
Ki kell magamból írnom, mert teljesen le vagyok döbbenve.
Szerintetek egy 9-10 éves kislánytól elvárható, hogy ha elmegy egy ottalvós buliba akkor egyedül pakolja be a holmiját, hogy a szülő nem ellenőrzi le?
És ha valami ki marad akkor az az ő hibája és magára vessen?
Azt nem tudhatod, hogy anyuka ledirigálta-e mit kell elrakni, és erre hogy reagált a gyereke.
Az enyémnek ledirigálom, mit rakjon el esténként a másnapi suliba, tojik rá, majd kérdezi, hogy ez vagy az kell-e, de mikor előtte mondtam, akkor hagyjál a válasz, majd letagadja, hogy mondtam, vagy hazudja, hogy berakja, és nem rakta be..
És ilyenkor idegállapotban én is mondom, hogy magára vessen. Pláne egy bulinál, itt még súlya sincs, szívjon csak, hogy egyedül kimaradt, ha már előtte annyira sem méltatott, hogy meghallgasson, vagy azt csinálta, amit kértem.
Alapesetben nem képes erre egy ekkora gyerek(egy napra talán igen, ha már csinálta párszor a szülővel), de többre semmiképp nem képes egyedül. Viszont nem tudhatod, hogy a szülő próbált-e segíteni, vagy sem. Semmi baja nem lesz, ha nem mos fogat egy nap, max a szégyen, hogy mindenki más fogat tud mosni.. talán legközelebb majd hallgat az anyjára(nálunk).
Barátnőm elvárja a 10 évesétől, hogy két hétre pakoljon be, majd dúlt fúlt, hogy nem ment, mert ő már képes volt rá régen, a gyerekének is mennie kellene. Szerintem nem kellene mennie.
Egyébként én a párkapcsolatosdit is elítélem ilyen kicsiknél, max egyforma korúakkal járogassan kézenfogva, de kistiniknél 2-3 év már sokat számít. Nemrég hallottam, hogy két felsős gyerek ugratta egymást, hogy az alattuk lévő osztályból ne nézzenek senkit meg, milyen szép/helyes, mert az már pedofília.. pár hétre rá a buszon hallottam két 11. osztályost beszélni a 9.osztályosokról, hogy van köztük pár finom falat.. gusztustalan volt. Nagyon sokat számít 2 év is.. egyébként ez nem nevelés kérdése, vannak önálóbb gyerekek és kevésbé önállóak. Én amondó vagyok, hogy e fölött hunyj szemet, ez legyen a gyerek legnagyobb baja, nem tudhatod, mi játszódott le korábban náluk.
Anyuka mondta el, hogy ez a gyerek feladata. Ő nem mond semmit, nem ellenőriz semmit. Ha a gyerek nem tesz be valamit akkor így járt.
Úgyhogy sajnos nem, anyuka egyáltalán nem segített semmiben, nem mondta el mit kell betenni.
23- a kettő nem releváns egymással, hogy a szülőnek a felelőssége, hogy a gyerek megfelelően legyen ellátva.
És amúgy honnan tudod, hogy egész nap telefont vagy tabletet nyomkodnak?
Nem dől össze a világ.
De nem az alapvető higiénia, hogy másnap nem veszem vissza ugyanazt a fehérneműt ami előző nap rajtam volt?!
27
Már akinél... De hidd el, abba se halt még bele senki, ha vissza vette. Sőt, abba se, ha egyszer épp kihagyott egy fürdést vagy fogmosast. De ugye mindenképp xarnak kell nézni a gyerek anyját, ugye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!