Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mièrt èrezhetem azt, hogy...

Mièrt èrezhetem azt, hogy miután lettek gyerekeim mègis a gyerekmentes èletet èlnèm ha lehetne?

Figyelt kérdés

Mindig èreztem azt, hogy talán szeretnèk gyereket, de nem mindenáron. Szerettem èlni a gyerekmentes, nyugis, gondtalan èletem.

Páromat mefismertem ès olyan szerelmes lettem, hogy azt èreztem gyereket akarok. Pedig egy pasinál se èreztem ezt, igaz nem is volram ilyen szerelmes. Lett is kèt gyerek. De pár ève a második gyerek után minden megváltozott.

Egyszer beleolvastam a gyerekmentes övezet facebook oldalra, ès akkor mintha valami villanyt felkapcsoltak volna, vagy kitisztult volna az agyam, jött egy változás, hogy így akarok èlni.

Mièrt? Mert akkor kellnek amikor akarnak, akkor fekszenek le amikor akarnak, oda menned ès addig maradnak míg akarnak, senki plusz főre nem kell főzni, mosni, takarítani akikkel gond van, senkit se kell pelenkázni, fűrdetni, hisztit hallgatni, betegsègeket vègignèzni, nem szólnak bele ha valakivel beszèlgetek sokáig, nem megy rá a fèl vagyonuk a felnevelèsère, mindent pènzt magukra költhetnek, nem amortizálódik le a testük, nem megy tönkre az idegrendszerük, minden èjjel alhatnak, nem kell senkit közössègekbe èvekig hurcibálni, nem kell senkièrt aggódniuk egy èleten át, nincs belőlük mèg egy egy, maguk ura.

Azóta egyszerűen180 fokon változtam ès nem tudom már ès nem akarom megszeretni az anyaságot. Felnevelem őket mert muszáj de minden porcikám gyűlöli a teendőim. Utálom mikor anyának szólítanak. Rájöttem, hogy magam rettem tönkre az èletem csak mert szerelmes lettem elment az eszem.

Nincs visszaút tudom sajnos, de megszokni már nem tudom ezt. Alig várom, hogy elköltözzenek.

Nagyon sok lelki fájdalmat át kellett èlnem a 7 èv alatt, mèly nyomokat hagyott bennem. Nem tudok rajta túlleni. Hiába már nincs velük gond, mègis ott van bennem, hogy el.sesztem az èletem egy èletre.

Pszichológushoz jártam rendszeresen fèl èvig semmit se èrt. Az ember mentalitását nem tudják megváltoztatni.

szept. 11. 07:19
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
52%
Kamu, szerintem nincs gyereked. Ha ezeket, amiket leírtál nem tudtad előre akkor nagyon buta ember vagy. Nyilván ha gyereked van akkor több főre kell főzni, ezt mindenki tudja.
szept. 11. 07:30
 2/22 A kérdező kommentje:
Köszi. Konkrètan nem a főzès a lènyeg, hanem az, hogy totál megváltozott az èletem mindenben ès nem tudok valamièrt ezzel azonosulni.
szept. 11. 07:34
 3/22 anonim ***** válasza:
56%
Ha az az oldal neked felkapcaolta a villanyt a fejedben, bele se merek gondolni mekkora sötétség lehetett bent... Kamu kérdés, így nem válaszolok.
szept. 11. 07:34
 4/22 anonim ***** válasza:
56%
Igen, visszacsinálni már nem tudod. Férjed mennyit segít? Tudsz olyat csinálni , hogy a férjed van a gyerekekkel, te pedig elmész barátnős programra? Hány évesek? Ahogy egyre nagyobbak, egyre több mindenben önállóak lesznek. Te is fekhetsz amikor szeretnél , mert lefekteted aludni mondjuk 9-kor, onnantól tied az egész este. A gyerekek elérik majd azt a kort, mikor te is mehetsz bárhova, ők pedig elvannak otthon. Ezt addig úgy tudod kivitelezni, hogy egyszer-egyszer rábízod nagyszülőkre, baráti szülőkre, bébiszitterre. A házimunkákba is be lehet vonni,már egészen pici kortól. Lehethogy az elején azt érzed majd, hogy hátráltat mert lassabban tudtok így haladni, de így válik neki természetessé, és így később is meg tudja csinálni. A betegségeknél is, valószínűleg mektek még kicsit arrébb van, de az orvos 12 éves korig írja ki a szülőt táppénzre, vagyis onnantól elvileg képesnek kell lennie magát ápolnia, míg te nem vagy otthon (persze ez alól kivételt képez, ha olyan rosszul van, hogy felkelni se bír). És a legfontosabb: a gyerekekkel semmiképpen se éreztesd, hogy nem akarod őket, hatalmas traumát lehet ezzel okozni
szept. 11. 07:37
 5/22 A kérdező kommentje:
7 ès 5 èvesek. Sokszor hallják a vitáink mert mindig elmondom a páromnak, ha ők most nincsennek nincs ez. Babysiterre nem futja amilyen árakat elkèrnek. Nyílván most is tudok már menni de a tudat sose lesz az, hogy gyerekmenresen tehetem meg. Ott van az ember agyában, hogy mi van velük lassan csak mennem kellene az ember nem tud kikapcsolni már így. Kèptelen. Ha a párommal ketten mentünk el 2 perc után a gyerekek voltak a tèma. De èn szeretnènk gondtalanul èlvezni az èletem. De nem megy
szept. 11. 07:42
 6/22 anonim ***** válasza:
80%

Lépj le.

Ne nyomoritsd meg a gyerekeid életét azzal, hogy folyton azt hallják, hogy anya a háta közepére sem kívánja őket.

Jobb lesz így mindenkinek.

A férjed meg talál valaki mást aki szeretni fogja őket.

A ferjed legalább akarja őket, és te hiába szereted a férjedet, ha választani kéne biztos vagyok benne, hogy a férjed a gyerekeket választaná nem pedig téged.

szept. 11. 08:04
 7/22 anonim ***** válasza:
86%
Ha ez nem kamu, akkor csomagolj. A gyerekeknek jobb anya nélkül, mnt egy olyan anyával, ki egy az egyben közli velük, hgy minek vannak...
szept. 11. 08:09
 8/22 anonim ***** válasza:
77%
Először minek mentél fel arra az oldalra. Másodszor nem a gyerek a problémád hanem.hogy a pároddal már nem olyan a kapcsolat mint régen,megsúgom gyerek nélkül is befásult volna csak másképp.
szept. 11. 08:13
 9/22 anonim ***** válasza:
79%

Hiányzik, hogy spontán megtehess dolgokat, amikor épp eszedbe jut. Nem akarod előre leszervezni a gyermekfelügyeletet, nem csak a pénz miatt, hanem mert úgy már nem olyan spontán az egész.

Megértelek, nekem is nagyon hiányzik a gyerekek előtti életemnek az a része, az a szabadság, hogy azt csinálhatok amit akarok.

Én ezt úgy élem meg, hogy most ez a dolgom, erre kell fókuszálnom. Az, hogy anya lettem hozzátesz a személyiségfejlődésemhez, ezáltal is megtapasztalok olyan új helyzeteket, élményeket, amiket sosem kaphatnék meg, ha nem lennék anya. Én is már várom, hogy kiröpüljenek, de addig arra figyelek, hogy megéljem velük a mostot. Nem lehet félrerakni, ezek az évek nem jönnek vissza. És tudom, hogy a gyerekeimnek fontos a figyelmem, fontos, hogy ott vagyok, fontos nekik, hogy mit gondolok, és én ezért nem tehetem meg, hogy ezt mind leszarom, mert inkább fesztiválozni van kedvem egész nyáron. Mert amúgy lenne kedvem - nyilván vihetném őket is, de az azért nem lenne olyan ...

...

szept. 11. 08:26
 10/22 anonim ***** válasza:
87%

Pakolja össze és hagyd ott őket ha komolyan így érzel.

Ennél egy mostoha anya is jobb aki szeretetben neveli őket vagy egy egyedülálló apa...

Ne nyomorítsd meg az életüket.

Hidd el érzik ők akármennyire is próbálod titkolni

Mindenki boldogabb lesz

szept. 11. 08:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!