Hogyan reagálnál, ha gyereked a szeretett tanàra táborában baleset érné, majd a tanár megkérné, hogy hazudjon róla, nehogy ügy legyen belőle?
Egyértelműen sokat engedett a tanár, a gyereket sport közben baleset érte, kórhàz, 8 napon túl gyógyuló sérülések. A kórhàzban a tanár megkérte a gyereket, hogy hazudjon az orvosnak, mert neki baja lehet belőle. Azt kellett mondania, hogy nem közös sport közben történt a balesete..Alsósok.
Amúgy rendes tanár, de ez.. persze nyilván félt is.. Anyuka elvitte a gyereket a táborból, ment a kórházba érte, az elején.. a pénzt sem adta vissza a tanár.
Szerintem felháborító, én szerintem jelenteném. Te? Egy nagyon magasan színvonalon oktató, elismert, közkedvelt, aktív mintatanàrról van szó, aki eddig mindig jóindulatú volt, de ez azért nincs rendjén. Főleg az utólagos bánásmód, ha már hazudnak érte, az ő hibájából sérül meg a gyerek, meg kellene húznia magát és korrektnek lenni, de ennek nyoma sincs..
Nagyon sajnálom az esetet, még annyi, hogy befolyásos család a tanáré, vagy nagyon belebuknának, vagy csúnya bosszú lenne a vége(nyilván nem fizikai értelemben).
És te ki vagy a történetben? Ha nem a szülő vagy, honnan szereztél tudomást a történet részleteiről? A saját gyereked mesélte?
Arra gondolok, hogy ha az utóbbi, akkor más gyerekek is elmesélhetik otthon, és akkor előbb-utóbb úgyis kipattan a dolog. Ha meg te nem vagy az érintettek között, akkor igazából nem értem, miért kellett ezt a kérdést feltenni: felmérni a szülői reakciókat egy - a válaszadók számára - hipotetikus kérdésre?
Hipotetikusan azt mondom, hogy először beszélnék a tanárral. Mert az egy dolog, hogy magától nem udvarolja körbe a szülőket - de lehet, hogy olyan rossz számára az egész élmény, hogy szeretné elfelejteni, nem is gondolni rá, pont azért, mert gyötri a lelkiismeret. Hipotetikusan ez is elképzelhető, ha amúgy gondos és jó tanárnak ismerik. Felügyelet nélkül hagyta a gyerekeket - mit csinált közben? Nem mindegy, hogy a körmét festette, vagy valami ettől fontosabbal foglalkozott, elhívták esetleg valahova pár percre... szóval vannak háttéradatok, amik nagyon nem mindegyek.
Szóval egyrészt megpróbálnék minél több részletet megismerni, másrészt akár utólag is beszélnék a tanárral, és megbeszélném vele ezt a dolgot, hogy hazugságra kérte a gyereket - sőt, igazából annak örülnék, ha látnám, hogy ezt megbánta, esetleg a gyerek felé is jelezve, hogy tudja, ez nem volt helyes tőle. Ha jó tanár, nem feltétlenül szeretném kirúgatni, de könnyelmű dolgot tetézett abszolút helytelennel, szóval nyilván nincs így rendben, és az egy nagyon nem könnyű dilemma, hogy mit tegyen a szülő ilyen esetben. Könnyű azt mondani, hogy jelenteni kell, ami ez esetben azt jelenti: ki kell rúgatni. Csak nehogy cseberből vederbe legyen az új tanerő helyette, ráadásul nem csak innen rúgatjuk ki, hanem könnyen lehet, az egész karrierjét tönkretesszük.
Engem elsősorban inkább ezek befolyásolnának, nem a családja befolyásossága. Mondjuk ha olyan befolyásosak, lehet, hogy el is tuják simítani a dolgokat akkor is, ha jelentésre kerül az eset. Ha valahogy le tudják zsírozni, hogy a tanárt ne bocsássák el, hanem megússza valami fegyelmivel, akkor vajon a jövőben hogyan viszonyulna a gyerekemhez? Kicsit messzire szaladtam persze ezzel is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!