Hogyan reagálnál, ha gyereked a szeretett tanàra táborában baleset érné, majd a tanár megkérné, hogy hazudjon róla, nehogy ügy legyen belőle?
Egyértelműen sokat engedett a tanár, a gyereket sport közben baleset érte, kórhàz, 8 napon túl gyógyuló sérülések. A kórhàzban a tanár megkérte a gyereket, hogy hazudjon az orvosnak, mert neki baja lehet belőle. Azt kellett mondania, hogy nem közös sport közben történt a balesete..Alsósok.
Amúgy rendes tanár, de ez.. persze nyilván félt is.. Anyuka elvitte a gyereket a táborból, ment a kórházba érte, az elején.. a pénzt sem adta vissza a tanár.
Szerintem felháborító, én szerintem jelenteném. Te? Egy nagyon magasan színvonalon oktató, elismert, közkedvelt, aktív mintatanàrról van szó, aki eddig mindig jóindulatú volt, de ez azért nincs rendjén. Főleg az utólagos bánásmód, ha már hazudnak érte, az ő hibájából sérül meg a gyerek, meg kellene húznia magát és korrektnek lenni, de ennek nyoma sincs..
Nagyon sajnálom az esetet, még annyi, hogy befolyásos család a tanáré, vagy nagyon belebuknának, vagy csúnya bosszú lenne a vége(nyilván nem fizikai értelemben).
Ne legyetek szolgalelküek, persze, hogy jelenteném. Ha elsumákoljátok, csak adjátok alá a lovat, és legközelebb is így fog tenni. Van, amikor csalódik az ember, hát ez egy ilyen eset. Még ha neked szólt volna, de ez, hogy a gyereket biztatja hazudozásra...
Hogy történt amúgy a baleset, ha szabad kérdezni, és pontosan hogyan sérült meg?
Illetve mit takar az konkrétabban, hogy "befolyásos család"? Mennyire kell félni tőlük? Kik ők a szemétdombon? Ha érted...
Veszélyes dolgot hagyott nekik csinálni, sok ügyes volt, ez a gyerek nem annyira, sporttábor. Nem mentegetem, együttérzés, ami látszik, meg hát szerintem ezt leszámítva kimagaslóan végzi a munkáját, példaértékűen, sok versenyt tart, korrepet, ingyen segítség, ez meg az, kirándulás, segít a rászorulóknak, tehetséggondozást is végez, naton felül tanít, hogy jobb könyvekhez jussanak a gyerekek, tényleg kb. egy gép, illetve rendet tud tartani anélkül, hogy félnének tőle a gyerekek, játékosan is tanít, nagyon kitesz magáért.
Viszont ugye ez veszélyeztetés volt, ott sem volt és meg is engedte, és emiatt ki is rúghatnák, vagy elmarasztalnák, nem tudom pontosan mi lenne, de nyilván a hírneve/hírnevük is megsínylené és talán nagyobb ügy lenne belőle, sokatt kellett varrni a gyereket és sok maradandó hege lesz.. meg ugye a hazugság, hogy ott van egy táborban és azt mondják neki hazudjon érte egy orvosnak.. ez nagyon csúnya. Egyedül azt nem értem, hogyha miután hazugságra kért egy alsóst, miért nem érzi súlyosabbnak a dolgot, miért nem látszik a viselkedésén, kér bocsánatot sűrűn a szülőtől, gyerektől, a táborpénzt sem fizette vissza, pedig az elején történt a baleset. Nem látszik a bűntudat se a gyerek sérülését, se a hazugságot illetően. Bőven futná a táborpénzre amúgy, mert magasan nagyon magasan van a család a ranglétrán, nem a szemétdombon.
Szerintem én is megmondtam volna a gyereknek, hogy mondjon, amit gondol, de ha elmondja az igazat, akkor engem kirúgnak, de utána körbeugráltam volna őket, a gyereket, meg az anyukát is, és felajánlottam volna valami ingyentábort, és mindent megbeszéltem volna anyukával.. szóval érezte volna, hogy mennyire bánom, és sajnálom, jó sokáig, de legalább egy kicsit.
Én ennyiből nem tudok dönteni. Nem derült ki pontosan milyen sérülés történt. Illetve nem értem, mit változtatna, azon amit tett ha "körbeugrálta volna őket, a gyereket, meg az anyukát is, és felajánlotta volna valami ingyen tábort, és mindent megbeszéltem volna anyukával"?
Nekem ez a furcsa hozzáállás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!