Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Posztolsz képeket a gyerek(eid...

Posztolsz képeket a gyerek(eid)ről online? Ha igen, hogyan véded őket?

Figyelt kérdés

Csak privát sztoriba?

Arcot cenzúrázva?

Aggódsz azért, hogy valami perverz mit csinál a képekkel?

Volt esetleg konfliktus abból, hogy idős rokon akarta posztolni a gyerek képeit, aki nem gondolt bele, hogy ez mivel járhat?

Anno a 90es-2000es években amikor én voltam gyerek, készültek rólam és a tesókról, kádas, stradolós, kajálós stb fotók. Sőt, egy részük fel is került a netre.

A szülők mai generációjának ugye már több esze van ennél?

szept. 2. 18:33
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
30: És képet is annyit csinálhat róla bárki, amennyit csak akar (titokban). Rázoomol messziről vagy egy ablakból és kész.
szept. 9. 13:28
 32/55 anonim ***** válasza:
100%

Statisztikák vannak rá, hogy a pedofilok, gyerekrablók leginkább nem a közösségi médiában vadásznak áldozatra, hanem a környezetünkben. És hús vér gyerekekre, mondjuk játszótéren. Vagy basszus, strandon. Millió képet is készíthetnek, észre sem fogod venni. És azzal a képpel pont ugyanaz csinálhatja, amit a facebookon találtakkal. Én is fotóztam már messziről gyereket a játszótéren, mert a kislányomnak nagyon tetszett a ruhája és képkeresővel rá is találtam. De senki a világon nem vette észre hogy őt fotózok.

Ráadásul a vizes játszótereken MINDIG van minimum 1 meztelen kisgyerek. (A városligetben kb egy hete legalább hármat láttam.) Én ezt gázabbnak tartom, mint feltenni egy szülinapi képet a gyerekekről. Gyanítom a pedofilokat is jobban vonzza egy ilyen környezet.

Ciki képeket nem teszek ki. Például ahol sírnak, taknyosak, koszosak. Vsgy ami bármiért megalázó (pl mezzelen, bulin ülő stb). Az evős képek nem tudom miért kínosak. Olyat persze nem, ahol épp rágja a falatot.

szept. 9. 14:00
 33/55 anonim ***** válasza:
38%

#31, persze hogy.

Még a strand

Ott mi a garancia, hogy a fürdőruhás gyerekről nem készül fotó?

Mégis mindenki azon van kiakadva hogyha valaki a facera teszi fel a gyerekeket, tök normális nem hiányos ruházatban.

szept. 9. 14:04
 34/55 anonim ***** válasza:

Egyébként manapság mióta minden be van kamerázva, abszolút nem jellemzőek a gyerekrablások. Családon belül szokott történni az abúzus, vagy óvodában, iskolában, edzésen.

A "pedofil honlap" meg... Lehet, hogy a strandra járó gyerekek 80%-a fent van. Úgy igazán nem tudunk ellene mit tenni, legfeljebb ha ásunk magunknak egy bunkert és leköltözünk.

szept. 9. 14:07
 35/55 anonim ***** válasza:
39%
Mi eddig kb. évi 5 posztot toltunk ki FB-ra, esetleg a nyaralásról egy-két (tényleg csak egy-két) fotót vagy néha egy koncertről, ilyesmi, gyerekkel sem akartunk ezen változtatni, illetve bár csak valós ismerőseink vannak, a volt általános iskolai osztálytársamnak semmi köze a gyerekünkhöz. Szóval. Csináltunk egy zárt csoportot, oda a közeli családtagok és barátok vannak meghívva, oda posztolunk, mondjuk heti egyet.
szept. 9. 22:40
 36/55 anonim ***** válasza:
100%

A Facebookos témához:

Volt itt 1-2 éve egy anyuka, hogy XY kórházban milyen szülni, mi a tapasztalatotok a szülészettel. Valamelyik vidéki, kisvárosi kórház volt. Nem jött válasz, és már vagy harmadjára tette fel, meg vagy 6x láttam az újra kiemelt kérdések között.

Én konstruktívan odaírtam, hogy mivel itt többedjére sem kapott választ, esetleg lépjen be az XY-ban szültem (vagy hasonló) FB csoportba ha talál, hátha ott hamarabb kap választ.

Mire jött nagy szájjal, hogy hát ő neki nincs Facebookja, és ő aztán nem is akar csinálni!

Hát bszki, akkor segítsen neki a hóhér, vessen magára!!! Ma már a legtöbb csoportba amúgy is lehet név nélküli résztvevőként is írni.

Szóval lehet ezt szépíteni, manapság hátrányban van, akinek nincs Facebookja. Minden közösség átköltözött oda. Ez az oldal is lejtőben van, az NLC fóruma is megszűnt, az Index fórum topikjai is haldoklanak, stb.

#35 "gyerekkel sem akartunk ezen változtatni, illetve bár csak valós ismerőseink vannak, a volt általános iskolai osztálytársamnak semmi köze a gyerekünkhöz"

Szóval az publikus, hogy nyaralni jártok, meg élitek az életeteket, de az, hogy lett 1 gyereketek, az már nem? :D Kicsit ez úgy hangzik ráadásul, mintha konkrétan 1 ember miatt nem posztolnál a Face-ra róla, vagy attól az 1 egykori osztálytárstól féltenéd valami miatt a gyereked. :D

Ez is eléggé röhejes, nem egyszerűbb inkább törölni azt az 1 embert, főleg, ha X éve már egyébként sem beszéltetek?

szept. 10. 09:54
 37/55 anonim ***** válasza:
31%
Nem egy konkrét emberről van szó, hanem általánosságban tizenx éve nem látott régi kollégákról, osztálytársakról. Nekem a gyerekem intimebb téma, mint hogy évente 3x felteszek egy fotót egy túráról vagy koncertről, igen.
szept. 10. 11:16
 38/55 anonim ***** válasza:
63%
Régen kb mindenkinek volt a pénztárcájában egy kép a gyerekéről. És az arra hajlamosak (a legtöbben) megmutatták ha találkoztak egy régi ismerőssel. Mindenki udvariasan megnézte, és a következő sarkon már nem emlékezett rá. Hidd el, annál az egy pillanatnál jobban senkit nem érdekel a másik gyereke.
szept. 10. 11:33
 39/55 anonim ***** válasza:
21%

Konkrétan semmit nem posztolunk. Családtagok csak úgy posztolhatnak hogy az arca nem látszódhat, meztelen kép nincs.

Annyi beteg ember van, hogy az valami hihetetlen. Régen is voltak de régen javarészt azért nem merték felvállalni, most az internet világában egymást tolják így ez megsokszorozódott... Nagyon vigyázni kell az interneten is és a valóságban is.

szept. 10. 20:51
 40/55 anonim ***** válasza:
73%

#39 és a valóságban hogy vigyázol?

Zacskót huzol a gyerek fejére, ne látszódjon az arca mikor a játszótérre, sétálni vagy akárhová mentek?

Strandra sem jártok?vagy nyaralni?

Fürdőruha helyett mit adsz a gyerekre, overalt?

Nem tudod kiszűrni sajnos a rossz embereket sehogy

szept. 10. 21:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!