Voltatok mar igy anyukak?
Egyedülálló anyuka vagyok.
3 gyermekem van.
Egyik mama meghalt mar masik semmit nem segit mert jarni alig bír ir plusz videki.
Szabadsagom jóresze elment mar.
Volt mar olyan veletek hogy kamuztatok bent a munkahekyen meg a hazi gyerekorvosnak hogy beteg a gyermek es emiatt otthon maradtok táppénzen vele hogy kapjal levegőt? Utolerd magad otthon (hétvége az semmire nem elég!), takarits (ugy igazan nem felületesen), elintezz par dolgod (mert erre sincs lehetőség hétköznap 5 utan), vagy akar aludj egyet hetkoznap ebed utan?
Persze gyerkőc az alibi itthin van velem de azert 7 nap az 7 nap utolerem magam.
Voltatok mar igy?
Vagy nem sok ilyen faradt, egyedualló anyuka van akinek 0, zero segitsege nincs?
Nem fognám a gyerekekre. Én úgy vagyok vele, hogy másra sem. Még mielőtt anya lettem, két helyen dolgoztam, évekig csak a szabijaimat vettem ki, ahogy éppen engedték, szóval még csak nem is úgy, ahogy jól esett volna. Volt olyan, hogy állandóan fájt a fejem, náthából ki, hasmenésbe be és ez ment hetekig, emellett is dolgoztam. Elegem lett, elfáradtam, beballagtam a háziorvoshoz, elmondtam őszintén, hogy ez van és szeretnék otthon maradni szerdától. Egy pillanatig sem ellenkezett, sőt... azt mondta a mentális egészség is nagyon fontos, kiírt, hétfőn mentem dolgozni legközelebb, ennyi.
Amióta gyerekünk van még nem "kamuztam" táppénzt, ígyis elég sokat hiányzom miattuk, nehéz megoldani a logisztikát, de én nem vagyok egyedül és megtehetjük, hogy az élet más területén kérjünk segítséget (ébiszitter, takarítás). Szóval nem érzem magam annyira kipukkadva. Ha a szervezetem jelezne megint, hogy kéne egy kis stop, akkor pedig rezzenéstelen arccal mennék megint a dokimhoz és őszintén elmondanám megint, hogy mi a helyzet. Szerintem dolgozom és fizetek elég adót ahhoz, hogy 7 évente 3 napont megengedhessek magamnak a mentális egészségemre hivatkozva. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!