Milyen elveid, elkepzeleseid voltak gyerekvallalas elott? Mi az, amit sikerult betartani es mi az, amit nem?
Kezdem en:
En nem szerettem volna semmilyen korulmenyek kozott a gyerekkel aludni , ez 1 eves korig osszejott, azota meg ha aludni akarunk, akkor egyutt alszunk 🤣
Masik a mesezessel volt kapcsolatos, 2 eves korig 0 kepernyo, ezt eddig sikerult betartani, de meg nincs 2 eves, de egyelore kitartok :D
Nalatok volt ilyesmi?
Ja a zenelo jatekok :D
En is hadakoztam ellene, 1 eves koraig nem is volt, ha kaptunk, se adtam oda neki.
De aztan vegul valahogy landolt nalunk egy, amit meglatott es el se lehetett venni tole tobbet, olyan szinten a kedvence lett, hogy napi szinten nyomkodja mar 7!! honapja :D
Megfogadtam, hogy meghallgatok minden tanácsot és élből elküldöm azt, aki kéretlenül zaklat a nevelési elveivel. Meg is hallgatom, és elmondom, hogy nem tudom még, hogy meg is csinálom-e, szóval ne kérjék számon rajtam.
Nem fogok halmozni ruhát, játékot, kaját, csak mert cuki vagy ajándékba kaptuk. Ezt is tartom, nem egyszer hagytunk már a mamáknál hatalmas és felesleges játékot, vagy új garnitúra ruhát (amit szerinte a gyerekre kéne adnom a megszokott helyett).
Az édességet is figyeljük, de ez könnyen megoldható ételallergia miatt, viszont így a mentes nasiból millió van a szekrényben. A család is mindig azt ad nekik jobb híján, fél éves készlet gyűlik össze egy ünnepen.
1 éves koráig szoptatom max-bukta. 16 hósan választottam le.
0 képernyő 2 éves koráig-majdnem sikerült, a mamáknál megy a tv itthon nincs
Külön ágy-Siker.
Hozzátáplálástól házi és egészséges ételeket fog enni, nincsenek cukros dolgok/desszert/édesség. - Totális csőd. Inkább le se írom miket eszik néha
2 éves lesz.
Külön alvás - eddig sikerült
Tanácsot meghallgatom, de úgy csinálom ahogy nekünk jó - sikerült
Nem sajátítom ki - sikerült
Nem "kapatom el" - hasfájás miatt nem sikerült
Mindennap órákat sétálunk - hasfájás miatt nem sikerült
Sose vesztem el a türelmem - nem sikerült
#9! A szoptatási tanácsadó is azt mondta, hogy ne legyen mindig cicin, aki mellesleg gyerekorvos is. Persze a cumit nem, azt nem javasolna. Elhiszem, hogy neked bezavart, de te is lásd be, hogy nagyon sok embernél meg nem. Ez, hogy legyen csecsen 24 órából 24-ben most lett divat és lássuk be, előtte se apadt el mindenkinek a teje, sőt, az volt a ritkább. Nappal kb.1óra telik 2 etetés között. Kétlem, hogy ettől elapadna. Cumit meg max.napi 10percet használ evés után, van olyan nap, amikor meg egyáltalán nem.
Van egy 4 pipás felhasználó, aki az anyák gyöngyének képzeli magát és minden kérdésnél minősíthetetlen stílusban kioszt valakit, aki nem úgy csinál valamit, mint ő. Ez is tuti, az, ugyanaz a paraszt stílus. Erre nem vagyok kíváncsi és nem is kérdezte senki.
#11!"Nem egyértelmű, hogy te vagy-e az.)" Pedig alá is írtam gyengébbek kedvéért. Okoskodás helyett, előbb tanulj meg olvasni.
"Megfogadtam, hogy meghallgatok minden tanácsot és élből elküldöm azt, aki kéretlenül zaklat a nevelési elveivel."
Ezt most én is megfogadom🤣
Nem kapnak cumit.
A legnagyobb sajnos kapott de csak szopi utan alvashoz kicsereltem a mellemet a cumira. Egyebkent nem aludt. 1 evesen letettuk kb 10 honapot hasznalta. A masik ketto magas ivben utalta a cumit.
Nincs tv. De sajnos az exem allandoan a tv ele tette le a gyereket ha o volt vele. 😔 Szamtalanszor vesztem ossze vele emiatt.
1, undorítónak tartottam a babák szájában a cumit, na nekünk nem lesz. - Elsőnél bebuktam, tápszeres lett és nagy cumis. Kisebbiknél sikerült.
2, 2 év felett nem szoptatok - erre rohadt szarul esett, hogy egyáltalán nem tudtam az elsőt. A másodiknál nem mondtam ilyet, 3,5 évig szoptattam.
3, nulla képernyő - tökéletesen ment még a másodikkal is. Még 5 évesen se néz és semmi hátránya nincs belőle.
4, rengeteg könyvet olvasunk - sikerült.
Mindkét gyerekemnel- nem fognak velem aludni - mindkettő velem aludt( a kicsi 2,5 eves jelenleg is velünk alszik)
A kicsinel- szoptatni fogok, mert az olyan jó, és az elsővel nem sikerült a szoptatás- sikerült, egy éves koráig szoptattam .
A nagynal és a kicsinel is-nem fognak tevezni- bebuktam, mert nézik a tévét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!