Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen elveid, elkepzeleseid...

Milyen elveid, elkepzeleseid voltak gyerekvallalas elott? Mi az, amit sikerult betartani es mi az, amit nem?

Figyelt kérdés

Kezdem en:

En nem szerettem volna semmilyen korulmenyek kozott a gyerekkel aludni , ez 1 eves korig osszejott, azota meg ha aludni akarunk, akkor egyutt alszunk 🤣

Masik a mesezessel volt kapcsolatos, 2 eves korig 0 kepernyo, ezt eddig sikerult betartani, de meg nincs 2 eves, de egyelore kitartok :D

Nalatok volt ilyesmi?

aug. 31. 10:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
81%
#7. Még ha szerinted "gyakoris Erzsike" is vagyok, a hozzászólónak, akinek a válaszára reagáltam, másfél hetes a gyereke. (Nem egyértelmű, hogy te vagy-e az.) No, hát ettől azért pöppet több tapasztalatom van a témában. Ok, hallgass szakemberekre. Csak nem ártana JÓ szakemberekre hallgatni...
aug. 31. 11:51
 12/20 A kérdező kommentje:

Ja a zenelo jatekok :D

En is hadakoztam ellene, 1 eves koraig nem is volt, ha kaptunk, se adtam oda neki.

De aztan vegul valahogy landolt nalunk egy, amit meglatott es el se lehetett venni tole tobbet, olyan szinten a kedvence lett, hogy napi szinten nyomkodja mar 7!! honapja :D

aug. 31. 11:51
 13/20 anonim ***** válasza:
87%

Megfogadtam, hogy meghallgatok minden tanácsot és élből elküldöm azt, aki kéretlenül zaklat a nevelési elveivel. Meg is hallgatom, és elmondom, hogy nem tudom még, hogy meg is csinálom-e, szóval ne kérjék számon rajtam.

Nem fogok halmozni ruhát, játékot, kaját, csak mert cuki vagy ajándékba kaptuk. Ezt is tartom, nem egyszer hagytunk már a mamáknál hatalmas és felesleges játékot, vagy új garnitúra ruhát (amit szerinte a gyerekre kéne adnom a megszokott helyett).

Az édességet is figyeljük, de ez könnyen megoldható ételallergia miatt, viszont így a mentes nasiból millió van a szekrényben. A család is mindig azt ad nekik jobb híján, fél éves készlet gyűlik össze egy ünnepen.

aug. 31. 12:03
 14/20 anonim ***** válasza:
71%
Én nem emlékszek túl sok ilyen elvre, de az egyik pl az, hogy én majd 1 éves korig szoptatok. Na ebből lett az, hogy másfél hónaposan már full cumizavaros volt a babám, szóval utána csak fejtem, de ezt 7 hónapos koráig csináltam, akkor meguntam :D most 10 hónapos, nagyrészt azt eszi már, amit mi, általában reggel, este, és éjszakai ebredesnel kap tápszert. Olyan elvem is volt, hogy mivel az én anyám folyton ordibalt velem és ridegen, zsarnoki módon nevelt, én ennek pont az ellenkezőjét fogom tenni. Ez megy osztonbol szerencsére :) nem alszik velünk egy ágyban: ez is megy hála az égnek. Most ennyi jut eszembe hirtelen.
aug. 31. 12:11
 15/20 anonim ***** válasza:
83%

1 éves koráig szoptatom max-bukta. 16 hósan választottam le.

0 képernyő 2 éves koráig-majdnem sikerült, a mamáknál megy a tv itthon nincs

Külön ágy-Siker.

Hozzátáplálástól házi és egészséges ételeket fog enni, nincsenek cukros dolgok/desszert/édesség. - Totális csőd. Inkább le se írom miket eszik néha

2 éves lesz.

aug. 31. 12:15
 16/20 anonim ***** válasza:
52%

Külön alvás - eddig sikerült

Tanácsot meghallgatom, de úgy csinálom ahogy nekünk jó - sikerült

Nem sajátítom ki - sikerült

Nem "kapatom el" - hasfájás miatt nem sikerült

Mindennap órákat sétálunk - hasfájás miatt nem sikerült

Sose vesztem el a türelmem - nem sikerült

aug. 31. 12:36
 17/20 anonim ***** válasza:
37%

#9! A szoptatási tanácsadó is azt mondta, hogy ne legyen mindig cicin, aki mellesleg gyerekorvos is. Persze a cumit nem, azt nem javasolna. Elhiszem, hogy neked bezavart, de te is lásd be, hogy nagyon sok embernél meg nem. Ez, hogy legyen csecsen 24 órából 24-ben most lett divat és lássuk be, előtte se apadt el mindenkinek a teje, sőt, az volt a ritkább. Nappal kb.1óra telik 2 etetés között. Kétlem, hogy ettől elapadna. Cumit meg max.napi 10percet használ evés után, van olyan nap, amikor meg egyáltalán nem.

Van egy 4 pipás felhasználó, aki az anyák gyöngyének képzeli magát és minden kérdésnél minősíthetetlen stílusban kioszt valakit, aki nem úgy csinál valamit, mint ő. Ez is tuti, az, ugyanaz a paraszt stílus. Erre nem vagyok kíváncsi és nem is kérdezte senki.

#11!"Nem egyértelmű, hogy te vagy-e az.)" Pedig alá is írtam gyengébbek kedvéért. Okoskodás helyett, előbb tanulj meg olvasni.

"Megfogadtam, hogy meghallgatok minden tanácsot és élből elküldöm azt, aki kéretlenül zaklat a nevelési elveivel."

Ezt most én is megfogadom🤣

aug. 31. 12:46
 18/20 anonim ***** válasza:
78%

Nem kapnak cumit.

A legnagyobb sajnos kapott de csak szopi utan alvashoz kicsereltem a mellemet a cumira. Egyebkent nem aludt. 1 evesen letettuk kb 10 honapot hasznalta. A masik ketto magas ivben utalta a cumit.

Nincs tv. De sajnos az exem allandoan a tv ele tette le a gyereket ha o volt vele. 😔 Szamtalanszor vesztem ossze vele emiatt.

aug. 31. 12:59
 19/20 anonim ***** válasza:
65%

1, undorítónak tartottam a babák szájában a cumit, na nekünk nem lesz. - Elsőnél bebuktam, tápszeres lett és nagy cumis. Kisebbiknél sikerült.

2, 2 év felett nem szoptatok - erre rohadt szarul esett, hogy egyáltalán nem tudtam az elsőt. A másodiknál nem mondtam ilyet, 3,5 évig szoptattam.

3, nulla képernyő - tökéletesen ment még a másodikkal is. Még 5 évesen se néz és semmi hátránya nincs belőle.

4, rengeteg könyvet olvasunk - sikerült.

aug. 31. 13:00
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Mindkét gyerekemnel- nem fognak velem aludni - mindkettő velem aludt( a kicsi 2,5 eves jelenleg is velünk alszik)

A kicsinel- szoptatni fogok, mert az olyan jó, és az elsővel nem sikerült a szoptatás- sikerült, egy éves koráig szoptattam .

A nagynal és a kicsinel is-nem fognak tevezni- bebuktam, mert nézik a tévét.

aug. 31. 17:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!