Milyen elveid, elkepzeleseid voltak gyerekvallalas elott? Mi az, amit sikerult betartani es mi az, amit nem?
Kezdem en:
En nem szerettem volna semmilyen korulmenyek kozott a gyerekkel aludni , ez 1 eves korig osszejott, azota meg ha aludni akarunk, akkor egyutt alszunk 🤣
Masik a mesezessel volt kapcsolatos, 2 eves korig 0 kepernyo, ezt eddig sikerult betartani, de meg nincs 2 eves, de egyelore kitartok :D
Nalatok volt ilyesmi?
Kettő van. Nekem is a külön alvás az egyik. Az a része nem jött be, hogy "ugyan, azt se fogja tudni, hogy nekem is van ágyam, mert ő nem mászkál a galériára." Sajnos, császár lett, így egyelőre kanapén alszom, szóval lebuktam, hogy van ágyam, de ő a sajátjában.
A másik a "nálunk aztán nem lesz komfortcici 6 éves koráig." Azt cumival próbálom kiváltani, de csak alváshoz kapja, ha máshogy nem megy és eljátssza, hogy baromi éhes, pedig tudom, hogy nem, mert előtte evett😁
Nem tudom, hosszú távon fognak-e működni, mert még nagyon pici, másfél hetes.
2-es, mondjuk ekkora babanal a cumi veszelyes is lehet. Elnyomja a valodi ehsegjeleket, ez hatassal van a tejtermelesre, hiszen kevesebbet kerul mellre emiatt, pedig az elso 6 hetben kulcsfontossagu, hogy akar orakat is szopizzon. Vagy 0-24.
Csak azert tudom, mert ezt pontosan igy rontottam el. Kapott cumit, aludt is, de nem is indult el a tejem rendesen, nagyon nehez volt ezt visszahozni.
Amugy kb 3 honapos koratol kezdve nem volt a gond a cumi, akkor kapott ujra.
Nem hasaltatom, nem "teszegetem" ide-oda, amíg magától nem tud helyzetet/helyet változtatni - így lett (nyilván ehhez kellett, hogy egészségesen fejlődjön, és a gyerekorvos jóváhagyja ezt a gondozási módszert).
Mindig beszélek hozzá, elmondom, mire számíthat, mit miért csinálok - így lett.
Emberszámba veszem az első perctől fogva, és tisztelettel bánok vele, nyúlok hozzá - így lett.
Igyekszem nem káromkodni előtte - nem így lett.
Igyekszem keveset telefonozni a jelenlétében - nem így lett.
Nem fogom hordozni - csak nagyon keveset hordoztam, én szerettem, ő nem ("meghallotta" a fogadalmamat :D).
Nem fogunk együtt aludni - kivételes esetektől eltekintve így lett.
Sokszor el fogom mondani neki, hogy szeretem, mert én ezt a szüleimtől sose hallottam - így lett, így van.
(4 éves)
#3! Mindig csak cicizés után kap, amikor már jól lakott. A kórházban úgy tanították, ne lógjon egész nap rajta, csak, ha mutatja az éhség jeleit(ha nem, akkor is legalább 3 óránként) 15-20perc mellenként. Utóbbit mondjuk nem tartom be, tovább is lehet, ha eszik még, nem csak nyalogatja.
Nekem elindult a tejem, konkrétan ömlik. Most kéne majd beállni a kereslet-kínálatnak. Egyelőre több van, mint ami elég lenne, de még nem tudom használni a fejőgépet.😕
#5. Hülyeség, amit a kórházban mondtak, de hát ez téged láthatóan nem zavar.
Attól, hogy most ömlik, ezzel az eddig leírt gyakorlattal jó eséllyel haladsz az apadás felé. Kezdetben a tejtermelés hormonális alapú, és fokozatosan válik ingeralapúvá - a cumival pedig pont ezt lehet profin elcseszni.
De te tudod.
#6! Nektek honnan jön ez az állandó károgás? A Kérdező tök jóindulattal leírta a saját tapasztalatát. Erre mindig jön valaki, aki azt hiszi, hogy nála van a bölcsek köve és ő majd jól helyre tesz.
Igen, nem zavar, direkt azt szeretném, ha éhen halna a gyerekem😁 Ezért hallgattam a szakemberekre, nem rád, gyikes Erzsikére, aki sokkal jobban tudja.😘
Most másfél éves.
Nem kap telefont/tabletet/tv-t akármennyire is lóg rajtam. Ezt tartjuk.
Inkább abbahagyom amit csinálok, leülök hozzá 10 percre, és utána tehetem a dolgom.
Nem hallgatok senki jótanácsaira, főleg nem az olyan emberekére akik 40-50 évvel ezelőtt neveltek gyereket. Tisztelem őket, ők is felneveltek 2-3-4 gyereket, de a világ változott. Tartottam magam ehhez.
Pl nem itattam vízzel a 3 hónapos iszsz gyerekem, nem adtam szaftos kenyeret neki 4 hónaposan, ahogyan a férjem anyukája javasolta...
Nem lesz pihenőszék, 3 óránként ébresztés, görcsös napirendhez való ragaszkodás. Tartva.
Nem lesznek zenélő, világító, éneklő játékok... félig tartva, mert néha kapott ilyet ajándékba, de szerencsére nem érdekli.
Nem halmozunk fel ruhát, játékot, csak mert cuki, olcsó. Tartva.
Saját ágyban fog aludni. Az esetek 80%-ban tartottuk is. Csak akkor aludt velünk, ha durván fogzott, lázas volt, meg néha ha éjszaka belealudtam a szoptatásba.
1 éves koráig fogom szoptatni. Majdnem. 15 hónapos koráig szoptattam.
Nem kupizhatja a játékokat. Ha már nem játszik valamivel, azt el kell raknia. Tartva.
Nem lesz cumis. Tartva. Nem is érdekelte.
Nem lesz babakarám, babatornáztató, fityegő játék a kiságy fölött. Tartva.
Pici korától jött velem minden helységbe, leraktam neki egy nagy pokrócot és azon volt, így beszéltem hozzá, ha pl krumplit pucoltam, akkor mellé ültem a földre és "együtt" pucoltuk a krumplit.
Később is szabadon jött-ment a lakásban, most is.
Annyit kreatívkodunk amennyit csak tudunk. Tartva.
Babakocsiban, kocsiban nincs evés... elbukva.
Jo igen, szerintem se ragadjunk le a szoptatasnal, bar a 6-os is csak jot akart szerintem, max picit finomabban kene leirni.
De amugy tenyleg igy mukodik sokszor. Aztan sokszor meg nem. Nehez kiigazodni a tengernyi informacioban, en is szenvedtem nagyon az elejen.
Nekem a korhazban szigoruan 2-3 oras, max 20 perces szoptatast ajanlottak, meg a cumit ugye. Total bele voltam betegedve, hogy nekem ez nem megy es nem tudom betartani, aztan a kezdeti sok tej utan 3 heten belul alig maradt valami, de aztan egy szoptatasi tanacsado segitett es minden oke lett. Hany es hany no szoptatasat huzzak amugy keresztbe a korhazi dolgozok, botranyos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!