Ilyen esetben feladnátok a barátságot?
Az egyik barátnőmmel kb. egyszerre lettek gyerekeink. Nagyon jóban voltunk korábban, és a kisebbik gyerekeink kb. 3 éves koráig tartottuk is a kapcsolatot rendszeresen annak ellenére, hogy másik városban lakunk, és ritkán tudtunk találkozni. Aztán el kezdett furcsán válaszolgatni egyszer az üzeneteimre, aminek az volt a lényege, hogy neki van valami baja, és nekem magamtól értenem kellene, hogy mi (annak ellenére, hogy soha semmi konkrétat nem mondott, hogy baja lenne, de mindig volt egy ilyen olvass-a-gondolataimban hozzáállása). Aztán végül hiába kerestem, először kitérő válaszokat adott, majd már nem is válaszolt. Nyilván kettőn áll bármilyen kapcsolat, így valamit biztosan elrontottam, de mivel nem mondott semmi konkrétat, fogalmam sincs, hogy mit.
Az, hogy mindkettőnknek vannak gyerekeink azért fontos, mert mintha azóta változott volna meg, a kisebbik gyerekével ugyanis eléggé le volt terhelve, illetve mellette dolgozott és egy másik sulit is csinált. Azt gondoltam először, hogy el van havazva, nincs rám ideje (bár ez korábban nem volt probléma, és már akkor is csinálta a sulit), de van egy közös ismerősünk, akivel rendszeresen beszél továbbra is, tehát csak én vagyok leejtve.
Tökre megvisel, főleg, hogy sokáig próbáltam megérteni, hogy mi a gond, de egyszerűen nem tudom kideríteni. Régen annyira jóban voltunk, hiányzik. Ti mit csináltok ilyen helyzetben?
Én nem változtam meg, van több barátnőm, akiket annyi ideje ismerek, mint őt, gyerekesek, és gyerektelenek egyaránt, és bár tőlük is messze lakunk, és nekik is van egy csomó dolguk, velük mégis meg tudjuk oldanim hogy találkozzunk, beszéljünk.
Én már biztos nem futnék olyan szekér után, ami nem vesz fel.
Nem hiszem, hogy puncsolni kéne, mire majd nagykegyesen kinyikkantja, hogy mi a szar baja van...
Ha ennyire nem volt képes, akkor ott b@$zódjon meg, ahol van, már bocs.
(Az emberek nagyrésze alapból csalódás, nem még akiket barátnak is hiszünk...)
Én se izgatnám magam rajta. Annyi a tanulság, hogy félre ismerted, habár írtad, hogy korábban is úgy állt hozzá, hogy találd ki, mi baja van. Szóval én már régen nem barátkoztam volna vele, mert utálom az ilyen embereket.
Ha esetleg annyira érdekel, kérdezz rá a közös ismerősnél, hátha ő tud valamit.
A saját nyugalmam érdekében írnék neki, vagy felhívnám, ha felveszi és megkérdezném miért alakulhatott ez így. A válaszától függne. Ha nem válaszol, terel, lepattint, akkor elengedném.
Ha felnőtt ember módjára próbál kommunikálni és tenni a javulásért, akkor adnék még ennek egy esélyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!