Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor kezdtetek fogyókúrázni...

Mikor kezdtetek fogyókúrázni szülés után?

Figyelt kérdés

2.gyermekem lassan 5 hónapos.

Első terhességet 60 kilóval kezdtem, 77 lettem a végére, 65 kg-val jöttem haza. Csak a hasam nőtt ránézésre. Most 65 kg-val kezdtem, nem tudom mennyi voltam a végére, én nem mertem, a védőnő legutóbb 77 kg-t mert még szülés előtt pár héttel.

Most 76 vagyok :( 175 cm magas. Szoptatok, tornázok, amennyit tudok, de sokszor inkább csak gyerekkel tudok, aztán atmegy az egész játékba.

A hasamon van egy kis felesleg, szemből, ha állok, még egész turhetoen néz ki, de leulok, nagyon csúnya.

A csípőm sokkal szélesebb, sokkal inkább homokóra lett, mint volt. Illetve a combom összeer, ahogy megyek, amit utálok. A mellem is sokkal nagyobb, mint a gyerekek előtt. Gondolom ezek adják a plusz kilókat.

Sokkal hamarabb kifaradok, egyáltalán nem érzem magam fittnek. A régi ruháim elakadnak a térdem fölött. A pólókban úgy nézek ki, mint micimacko. Alig várom, hogy tél legyen és magamra húzzak egy nagy kabátot.

Nem is eszek sokat, normális mennyiséget szoktam, nem is eszek egészségtelen dolgokat.

Valami olyan torna kéne, ami segít a hasamon lévő uszogumim, illetve a combomon, de úgy olvastam ilyen célzott edzés nem nagyon van.

Tudom, hogy más 3 fogásos ebédet főz 2 gyerek mellett, de én örülök, ha van kaja, rend és tisztaság van és tudok velük játszani, ráadásul most csinálom a jogsit, úgyhogy úgy érzem korlátolt időm van.

Viszont utalok tükörbe nézni és ezt senki nem érti meg. Mindenki mondja, hogy jajj mit akarsz, 5 hónapja szültél, teljesen jó vagy így stb. De már nem is mondok semmit, azért is adtam egy kicsit most itt ki.

Szóval hasonló helyzetben ti milyen tornát végeztetek? Eljarni nem nagyon van lehetőségem, inkább otthoni tornára gondolok. Illetve valóban korai lenne még elkezdeni csinálni?

aug. 21. 11:53
 1/10 anonim ***** válasza:
68%
Nem fogyokurazni kell hanem tobbet mozogni es egeszsegesen etkezni
aug. 21. 11:58
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Gyerunkanyukam programokat csinalok, de a kajara keptelen vagyok figyelni, nem megy, nagyon faradt vagyok.

Igy fogytam ugyan, de meg mindig nem az igazi :(

Majd talan eljon ennek is az ideje egyszer, ha picit jobb lesz a helyzet. A sport legalabb annyiban segit, hogy sokkal jobb lett az allokepessegem is es jobban tudom vinni a napot egy egesz nap arcon porgo 1,5 evessel.

En a szules utani regeneralo tornaval kezdtem, de annyira szar allapotban voltam, hogy ezt a programot megcsinaltam az elejen 2x is egymas utan, mert csak ezt birtam elviselni.

Amugy eleg laza, de pont ez a lenyeg benne, hogy a 0-rol epitkezunk, figyelve szules utan a hasizomra es gatizomra is.

aug. 21. 12:02
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ajánlom a mindennapi lendületet. Napi 15 perces torna van, ami kezdetnek szuper. (Ha gondolod, írd meg az e-mail címed és küldök meghívót) Én már napi 3-4-et nyomok, mikor alszik a gyerek. Mellette kalóriát számoltam, így 22 kilótól szabadultam meg fél év alatt. Egyébként én 2 hónapos korában kezdtem mozogni és számolgatni.
aug. 21. 12:05
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

A testem magától leadott 13 kilót a 2 év szoptatás alatt.

Nem kellett fogyóznom.

aug. 21. 12:29
 5/10 anonim ***** válasza:
48%

Valahol fél- 1 éves kora közt éjjelente edzettem elliptikus tréneren. Aztán egy tanfolyamra is tanultam es végül nem bírtam a kettőt ugyanannyi időbe besűríteni így abbahagytam az edzést.

Mostanában akarnám újrakezdeni. Annyira nem vészes de azért 1 mérettel nagyobb ruha kell mindenből, ami nagyon zavar hogy mire visszatérek dolgozni kb új ruhatár kellene.

Nem vagyok kövér csak pont nem áll jól semmi sem. Amúgy előtte sem volt szép nőies alakom, hiába voltam fitt és normál-vékony testalkatú, egyszerűen a széles csípőm fölött mindig van egy kis úszógumi amitől sok minden furcsán állt korábban is.

Most ugye kis pocak is társul hozzá, így már kb csak bő pólókban, blúzokban érzem magam jól. S-M méretről váltottam M-L méretre.

Talán megint éjjelente elkezdek futni, az nekem mindig sokat segített. A többi tornának csak ez után látom értelmét ha már az alap súlyom rendben van.

aug. 21. 12:43
 6/10 anonim ***** válasza:
25%
Mindig csak koplalás, fogyókúra...véleményem szerint ezt nem lehet életnek nevezni.
aug. 21. 12:53
 7/10 anonim ***** válasza:

Szoptatás alatt próbáltam csökkenteni a ch mennyiséget, de érezhetően apadni kezdett a tej, így feladtam. Szülés utáni regeneráló tornára jártam, ami szükséges volt, a szétnyílt hasizmon és a gátizmon erősített is szépen, de látványban semmit nem javított.

Majdnem 1,5 éves volt a gyerkőc, mikor tél végén jött a jó idő, úgy voltam vele, hogy ha elapad a tej, akkor már úgysem akkora gond (akkor már csak reggel és este szopott), és elkezdtem futni, nekem az sokat használt. Sokkal könnyebb nem lettem, de átrendeződött a testem, a lábam pl. tiszta izom lett, pedig azzal előtte sem volt bajom :)

Most a kánikula alatt szüneteltetem, de lassan újra elkezdem, ráadásul fejszellőztetésnek sem utolsó :)

aug. 21. 13:20
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Az éjjeli edzés nagyon rossz ötlet. A melatonin ellen hatsz. Magas lesz éjjel a kortizol szinted, ami nem csak a mélyalvást vágja haza, hanem emeli a vércukrot is. Hosszútávon nem fogod érteni, hogy miért hízol, főleg úszógumira, mikor még mozogsz is egy csomót.
aug. 21. 13:49
 9/10 anonim ***** válasza:
Rengeteget sétáltam, meg próbáltam tornázni a szülés utáni 3. hónaptól, viszont a szoptatástól úgy megborult a testem, hogy állandóan farkaséhséggel küzdöttem. Hiába ettem tápláló ételeket, 1 óra múlva megint éhes voltam. Nem híztam ugyan, de fogyni sem fogytam.
aug. 21. 14:36
 10/10 anonim ***** válasza:
46%

3 hónapos volt, mikor meguntam, hogy hányok magamtól (10kg+ volt rajtam). Súlytartó kalóriaszámolást kezdtem, mert a szoptatás +500 kalória. Most 5 hónapos, és 7kg-t fogytam, van tejem is.

Amúgy edzeni nem edzek, de nagyon sokat sétáltunk, és a babakocsink is nagyon nehéz, úgyhogy azt betudom edzésnek, míg le-fel cipelem a masodikról.

aug. 21. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!