Akiknek sikerült lefogyni szülés után! Titeket mi volt, ami motivált?
Sikerült mindig betartani?
Megmaradt az eredmény?
Csak diétáztatok, vagy sportoltatok is valamit?
Engem mindig is undorított, ha meghíztam, és pajzsmirigy miatt mindig is gyorsan híztam. Kb 4 éves korom óta sportolok, annyi változott, hogy terhesség idejére abba kellett hagyni a kondit, meg ezeket a komolyabb dolgokat, így azokhoz vissza tudtam térni (férjem támogató volt nagyon, így én meg tudtam tenni).
Az étkezést ugyanúgy tartottam, mint előtte (dietetikus által összeírt, IR érzékenység miatt). Természetesen nem volt mindig tökéletes, de azért 90%-ban nem ettem rosszul. Nem annyira hú de nehéz különben, még akkor sem ha lusta vagy főzni (én az vagyok), mert léteznek egyszerű, gyorsan elkészíthető ételek, amik ugyanúgy megfelelnek a diétának, gyerek is megeszi, és megvan 20-30 perc alatt. Én pl soha nem sütök sütit, meg ilyeneket, és nem azért, mert jujj cukor, hanem mert 1000 év, míg összekészíted, megsütöd, elpakolsz, tudomisén. Ehhez képest egy sima fűszeres natúr grillen vagy sütőben sült csirke előkészítéssel együtt 20 perc. Ha irgalmatlanul lusta vagy, veszel hozzá bulgurt meg zacskós salátát, a bulgur lassú CH, csak leöntöd forró vízzel, hagyod állni és KÉSZ (zseniális találmány), zacskós salit kibontod és tessék. 30 perc alatt egészséges ebéded van, és még mosogatni se nagyon kell.
Szülés után 1 évvel szerintem már egész jól néztem ki. Azóta meg nem áll le a fiam, úgyhogy elég nehéz lenne mellette nem mozogni. Nem is igazán értem, gyerek mellett hogy lehet punnyadni, én ennyit futkosni/rohangálni/lépcsőzni utoljára szerintem akkor tudtam, amikor jómagam is 2-3 éves voltam. :D Vagy csak az én fiam ilyen örökmozgó, de nem lehet lelőni, egész nap megy. Úgyhogy én is.
Kitartást, engem mindig vigasztal, ha tudom, hogy másnak is sz.ar. XD Nekem is sz.r. De attól még meg lehet csinálni. És ne nézz ilyen "instamamis" oldalakat, ahol a tökéletes testű fullsminkes anyukák trillázó hangon csiripelik, hogy milyen könnyű ez az egész. Ha most rólam készülne kép, én épp 4 napos zsíros hajjal ülök a vécén, és nézem, hogy képes leszek e befejezni a dolgomat, mielőtt a gyerek fejjel beleborul a felmosóvödörbe, mert a kva műanyag állatkát abban kell úsztatni.
Pusz, kitartást! :)
Meglepetésemre csak éltem az életem, egészségesen ettem, sokat sétáltam.
4 hó alatt lement minden.
( 16kg jött fel)
Mondhatnám, hogy szerencsém volt, de akkor nem így éltem meg. 18 kg+ mentem szülni. Bár vszeg a genetikám is jó, mert már hazaérve a védőnő rögtön azt kérdezte, hogy hova tűnt a hasam. Na de sajnos nekem nem motivációm hanem brutál sírós/hasfájós gyerekem volt. Egész napom a ringatásból, babakocsizásból, hordozásból állt. Energiám, se kedvem nem volt enni. :-(
Most már 7 hós és nagyon cuki, úgyhogy kárpótol, én meg örülök, hogy nem kellett szenvednem. A drasztikus fogyás után viszont odafigyeltem hogy a maradék 3-4 kg is lemenjen. 4 hónapos korában este, altatás után tornázni kezdtem (Béres Alexandrára mert az elég lightos) és kiiktattam a nasit..ez nehez volt😩 mozivált viszont hogy nyár van, strandszezon, és hogy végre kimozdulhatok, mert jó idő van és a baba is nagyobb már.
Ami pluszban eszembe volt mindig, hogy a nadrágjaim nem jöttek rám és se időm se energiám nem volt vásárolni, úgyhogy mindig mondtam magamnak, muszáj visszafogyni😊 Nekem ennyi a “siker-storym”!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!