Ha megválaszthatnád vagy megválaszthattad volna, milyen nemü gyermeket/gyermekeket szerettél volna? Hogyan alakult végül és hogy éled meg vele, velük az életet?
Szavazást is berakok, de nyugodtan ki is fejtheti bárki.
Csupán érdekesség a kérdés😊semmi egyéb nincs mögötte, ezért kérek mindenkit, hogy rosszindulatú válaszokat ne írjon.
Én egyébként mindig 2 gyermeket szerettem volna és 2 húgom lèvén vagy 2 lányt vagy maximum 1 lányt és utána egy kisfiút.
Aztán első babánál nagyon kislányt szerettünk volna, aki végül kisfiú lett😃 gondolom sokaknak mondanom sem kell, hogy a szemünk fénye azóta is, pedig már 6 éves🫣 a vele való évek után mikor érkezni látszott a tesó, már inkább kisfiút gondoltunk, ő viszont kislány lett 🤪
Most hogy már a kislányom is 10 hónapos azt mondom, nekünk így tökéletes. :) még annak is kifejezetten örülök néha, hogy előbb lett fiunk és csak másodjára lányunk.
Nálatok hogy van, hogy alakult?
(Előre is bocsánat a 3+ gyermekre vágyóktól, csak 3 babàig tettem ki a szavazásokat)
Nem akartam gyereket, aztán mégis úgy döntöttünk legyen 1.
Mindketten lányt szerettünk volna, természetesen fiú lett. :')
Ez van, elfogadtuk, örültünk neki, szeretjük, nem a nemére koncentrálunk hanem arra hogy elég jól csináljunk mindent.
Néha eszembe jut mivel körülöttünk mindenkinek lánya lett a baráti körben (5 kislány született és 0 fiú eddig), hogy vajon mennyivel lenne másabb meg hogy akkor nekem soha nem lesz lányom. Na meg a felnőtt anya-fia kapcsolat aggaszt, hogy akkor nem sokáig lesz szoros kapcsolatunk a statisztikák alapján. Dehát majd meglátjuk, hogy nálunk hogyan alakul, hátha elvisz majd körmöshöz vagy moziba vagy shoppingolni :)
Férjemmek kb a 2.randin már megbeszéltük, hogy 2 gyereket szeretnénk mind a 2en.
Egy fiút elsőre és rá nemsokra egy kislányt.
Mikor eljött az idő, még a nemét nem tudtuk, de mind a 2en éreztük, hogy ő csak fiú lehet.
Majd megszületett a fiunk.
Ahogy terveztük, újra terhes is lettem. De annyira megszerettük a fiús szülő dolgot, hogy mind a 2en inkább fiúra szavaztunk volna újra.
Aztán lányunk lett. De így tökéletes és ez volt az "eredeti terv" is.
16# története amúgy nagyon aranyos :) Mindenki másé is persze.
Többen írták, hogy ezért azért aggódtak mint fiús anya, és a kötődés, felnőtt kor, stb. Egyébkent nekem akkora megnyugvas volt, hogy láttam a férjem és az anyukája kapcsolatát. Összetartó családjuk van de a nővérénél ha lehet ő meg inkább ragaszkodik. Nagyon jó a kapcsolata mindket szülőjével, őszinte, bensőséges. Van ilyen is :)
1. lányt akartam (a férjem fiút) - lány lett
2. mindegy volt (a férjem nagyon fiút akart) - lány lett
3. most már legyen ő is lány! - fiú lett :D
Nincs vele semmi problémám, de igazából a középső lányom sokszor fiúsabb, mint az öcsi, szóval akkora sokkot sem okozott a másik nemű gyerek nevelése.
Aki leirja, hogy mennyivel konnyebb a fiuk elete, es azert szeretett volna fiut, felpontozzak, aki meg leirja, hogy csalodott, mert 3bol 3 fiu lett es nem lesz tobb, es nem tapasztalhatja meg milyen lanyos anyanak lenni, azt lehuzzak. Erdekes.
Gondolom engem is le fognak, de mindegy.
Kamasz eveimben egy fiu-egy lany felallast terveztem, ahogy en vagyok a batyammal, anyam az occsevel, mamam az occsevel, papam a noverevel stb. Nekem ez volt termeszetes, ebbol volt tobb a csaladban. Aztan megismertem a ferjemet, akinek van egy kisfia az elozo kapcsolatabol. Akkor megbeszeltuk, hogy csak egy kozos lesz, es ha lehet, legyen kislany, ferjem csaladjaban 90%-ban fiuk vannak, o emiatt vagyott kislanyra, en meg az o kisfia miatt.
Megfogant a baba, viszont rossz kombinalt teszt eredmenye miatt magzatviz mintavetelre kerult sor, ott mar elengedtuk a vagyunkat, az egyetlen szempont az volt, hogy egeszseges legyen, hogy velunk maradhasson (beteg kisbabat nem szerettunk volna megtartani). Kemeny 2 honap volt, a rossz eredmenytol addig szamitva, amig a jo hirrel fel nem hivott a genetikus holgy, egeszseges kisbaba. Megerositve az egy hettel azelotti ultrahangon latottakat, kivancsisagbol rakerdezve, valoban kislany. Noha onnantol mar tenyleg nem szamitott a neme, tenyleg el tudtuk engedni.
Tobb gyerekunk nem lesz, sajnos problemas terhesseg volt, a vegen bent fekudtem ketszer is a korhazban, nem is ugy szultem ahogy terveztem, semmi penzert nem vallalnam ezt meg egyszer. A ferjem pedig nem akarja megcsinalni a harmadik anyanak a harmadik gyereket, raadasul jovore 40 eves, szoba kerult a vazektomia is. Mellesleg anyagilag, szellemileg, mindenhogyan is ezt a ket gyereket birjuk, a ferjem fia sem no csak ugy mint a dudva, ot is ugyanugy el kell tartani, mint a kozoset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!