Mi csípi a gyereket?

Figyelt kérdés
Újépítésű házba költöztünk, nincs állat a környéken sem. Kert építés alatt, föld, por borítja az udvart (feltételezem, hogy jelentősen kevesebb rovar él így az udvaron, mintha szép árnyékos növényzet lenne). Tisztaság alap. A gyerek nem jár közösségbe. 2 éves. Random csípések vannak rajta, kb 2-3 hónapja. Keletkeznek éjjel, nappal. Kint és bent - de kertben talán több - otthon és nagyszülőknél is. Leginkább fedetlen bőrterületen. Többnyire egymástól távolabb, de van, hogy 2 közel van egymáshoz. Ágyipoloska nincs - még ismerettségi körömben sem hallottam róla, hogy lett volna bárkinek is, de a csípések nem is hasonlítanak rá. Bolhára gyanakodtunk, de ennyi idő alatt már láttuk volna nyomát vagy legalább egyet megfogtunk volna. Láttunk már rajta mászni hangyát, 1-2 pók is előfordul a lakásban, persze előfordulnak szúnyogok is, de nem hatalmas mennyiség. Van, hogy 10 perc kintlét után van rajta több friss csípés. Rajtunk nincs csípés. Mi lehet ez? Gyermekorvosnak mutattuk, mikor beteg volt, de megvonta a vállát. Képek az 1. hsz-ban.

aug. 14. 10:21
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:
aug. 14. 10:26
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Hangya, pók, szúnyog, az a pici sz@r fekete bogár.
aug. 14. 10:27
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Én gyerekeimen is van ilyen, ez szúnyog csípés
aug. 14. 10:29
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg a tigris szúnyog. Az én kisfiam is így néz ki, sőt durvábban feldagad. De csak a tigris szúnyogtól, a sima szúnyogtól csak apró pöttyei lesznek.

Nálunk a jászótéren vannak ezek a dögök. Szinte minden gyerek bucira van csípve, pedig kenjük őket, de ha egy apró felület kimarad, azt megtalálják.

aug. 14. 10:38
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Rajtam is mindig ilyen van. Ez szúnyognak a csípése
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
A bolha nagyon jól elvan az udvaron a porban, ha nem szúnyog volt.
 7/26 anonim ***** válasza:
51%

Évekig nálam is csípésnek gondoltuk. De kiderült, hogy allergia és csalánkiütés. Már 1 szem allergiagyógyszer után húzódik vissza.

Érdemes lenne egy allergia tesztre benevezni.

Mert ez nem bolha csípés, nem szúnyog.

aug. 14. 10:56
 8/26 A kérdező kommentje:

Köszi a nagyon sok választ!

Eléggé össze vagyunk zavarodva, nem is tudom milyen választ várok, vártam.

Akkor a legvalószínűbb a szúnyog.

Írok viszont pár dolgot, ami miatt nem jellemző egyikre sem:

Pók: mikor beköltöztünk, elég sok pók volt, mára "elfogytak". Találtunk már a gyerek ágyában pókot, de kint biztos, hogy nem az csípi meg.

Bolha: nem tudom honnan lenne bolha vagy ennyi bolha az udvaron és a házban. Tényleg nincs állat a környéken. Illetve nem találtunk, fogtunk egyet sem - pedig kerestük. Más nyomát sem láttuk (ürülék lepedőn pl). Mindemellett a csípések nagyban emlékeztetnek a bolhára. Ruhákat is cseréltük azonnal korábban.

Hangya: sok olyan csípése volt, ami képek alapján egyértelműen hangya csípésre utal. Közepe olyan hólyagos volt. Játszik is kint a földön, a homokban. Szedtem már le róla hangyát. De ennyi hangya csípés? Engem nem tudom hány hangya csípett meg életemben, de ennyi biztos nem.

Szúnyog: nos, ez a tigris szúnyog ez új szerzemény. De a szúnyogok amennyire tudom megszúrnak, elrepülnek. Ritkán csípnek egymás mellé. És az én csípéseim nem dagadnak be ennyire, igaz nem is nagyon csíp meg, s fogalmam sincs, hogy épp tigris vagy nem tigris.

Mi most veszünk tapaszt és roll on-t, de nem lehet a nap 24 órájában bekenve...

Köszi a válaszokat.

aug. 14. 11:00
 9/26 A kérdező kommentje:

7-es. Ez a "nem bolha és nem szúnyog" érzés bennem is bennem van. De nem is gondolnám allergiának. Úgy néz ki, hogy egy enyhe pollen allergiája van - persze ettől nem lesz kiütése, csak érdekességképp mondom.

Bőrgyógyászhoz érdemes lenne előtte elvinni?

aug. 14. 11:02
 10/26 anonim ***** válasza:
0%
Allergia tesztet csak akkor csinálnak 7 éves kor alatt, ha életveszély áll fenn a gyermekkel kapcsolatban.
aug. 14. 11:18
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!