Mi csípi a gyereket?
Valószínűleg a tigris szúnyog. Az én kisfiam is így néz ki, sőt durvábban feldagad. De csak a tigris szúnyogtól, a sima szúnyogtól csak apró pöttyei lesznek.
Nálunk a jászótéren vannak ezek a dögök. Szinte minden gyerek bucira van csípve, pedig kenjük őket, de ha egy apró felület kimarad, azt megtalálják.
Évekig nálam is csípésnek gondoltuk. De kiderült, hogy allergia és csalánkiütés. Már 1 szem allergiagyógyszer után húzódik vissza.
Érdemes lenne egy allergia tesztre benevezni.
Mert ez nem bolha csípés, nem szúnyog.
Köszi a nagyon sok választ!
Eléggé össze vagyunk zavarodva, nem is tudom milyen választ várok, vártam.
Akkor a legvalószínűbb a szúnyog.
Írok viszont pár dolgot, ami miatt nem jellemző egyikre sem:
Pók: mikor beköltöztünk, elég sok pók volt, mára "elfogytak". Találtunk már a gyerek ágyában pókot, de kint biztos, hogy nem az csípi meg.
Bolha: nem tudom honnan lenne bolha vagy ennyi bolha az udvaron és a házban. Tényleg nincs állat a környéken. Illetve nem találtunk, fogtunk egyet sem - pedig kerestük. Más nyomát sem láttuk (ürülék lepedőn pl). Mindemellett a csípések nagyban emlékeztetnek a bolhára. Ruhákat is cseréltük azonnal korábban.
Hangya: sok olyan csípése volt, ami képek alapján egyértelműen hangya csípésre utal. Közepe olyan hólyagos volt. Játszik is kint a földön, a homokban. Szedtem már le róla hangyát. De ennyi hangya csípés? Engem nem tudom hány hangya csípett meg életemben, de ennyi biztos nem.
Szúnyog: nos, ez a tigris szúnyog ez új szerzemény. De a szúnyogok amennyire tudom megszúrnak, elrepülnek. Ritkán csípnek egymás mellé. És az én csípéseim nem dagadnak be ennyire, igaz nem is nagyon csíp meg, s fogalmam sincs, hogy épp tigris vagy nem tigris.
Mi most veszünk tapaszt és roll on-t, de nem lehet a nap 24 órájában bekenve...
Köszi a válaszokat.
7-es. Ez a "nem bolha és nem szúnyog" érzés bennem is bennem van. De nem is gondolnám allergiának. Úgy néz ki, hogy egy enyhe pollen allergiája van - persze ettől nem lesz kiütése, csak érdekességképp mondom.
Bőrgyógyászhoz érdemes lenne előtte elvinni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!