Mi csípi a gyereket?

Figyelt kérdés
Újépítésű házba költöztünk, nincs állat a környéken sem. Kert építés alatt, föld, por borítja az udvart (feltételezem, hogy jelentősen kevesebb rovar él így az udvaron, mintha szép árnyékos növényzet lenne). Tisztaság alap. A gyerek nem jár közösségbe. 2 éves. Random csípések vannak rajta, kb 2-3 hónapja. Keletkeznek éjjel, nappal. Kint és bent - de kertben talán több - otthon és nagyszülőknél is. Leginkább fedetlen bőrterületen. Többnyire egymástól távolabb, de van, hogy 2 közel van egymáshoz. Ágyipoloska nincs - még ismerettségi körömben sem hallottam róla, hogy lett volna bárkinek is, de a csípések nem is hasonlítanak rá. Bolhára gyanakodtunk, de ennyi idő alatt már láttuk volna nyomát vagy legalább egyet megfogtunk volna. Láttunk már rajta mászni hangyát, 1-2 pók is előfordul a lakásban, persze előfordulnak szúnyogok is, de nem hatalmas mennyiség. Van, hogy 10 perc kintlét után van rajta több friss csípés. Rajtunk nincs csípés. Mi lehet ez? Gyermekorvosnak mutattuk, mikor beteg volt, de megvonta a vállát. Képek az 1. hsz-ban.

aug. 14. 10:21
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Szúnyog és allergiás a gyermeked.
aug. 14. 11:58
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

"Szúnyog: nos, ez a tigris szúnyog ez új szerzemény. De a szúnyogok amennyire tudom megszúrnak, elrepülnek. Ritkán csípnek egymás mellé. "

Nos, akkor most sajnos fel kell világosítsalak arról, hogy az csak az átlagos szúnyogra igaz, a tigrisszúnyogra viszont pont azok igazak, amiket az ember nem tartana jellemzőnek. Csípnek a nap minden szakában, de kifejezetten szeretnek nap közben, dög melegben, akár tűző napon. A szél sem zavarja őket túlságosan. Az a stratégiájuk, hogy "megsorozzák" az embert csípésekkel, nekem egyetlen szúnyog, amelyik bejutott a szobába valahogy pár perc leforgása alatt 10 helyen(!) csípte meg a karom és a nyakam valamelyik nap. De átlagban minimum 4-5 helyen már megcsíptek, mire észreveszed. Kifejezetten ügyesek abban, hogy ruharésekbe csípjenek be, pl. hosszú nadrág vagy szoknya alatt a bokádat. Fáj, ég a csípésük, nem csak viszket, és kifejezetten meg is dagad nekem is meg a férjemnek is. Borzasztó dögök, nem lehet megmaradni tőlük odakint a kertben július eleje óta, dacára a többszöri helyi szúnyogirtásnak és a riasztók használatának. :( Ha olyan helyre sikerült költöznötök, ahova már beköltözött, akkor nem lesznek problémamentesek a nyarak, nálunk tavaly költöztek be a környékre, akkor még csak augusztusban voltak.

aug. 14. 12:16
 13/26 anonim ***** válasza:

Lányom allergiás a szúnyog csipesre

Pont így néz ki ha megcsípi a szúnyog

aug. 14. 13:20
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Bolha,szúnyog.A bolha amúgy a porban is megél,szóval 0 növény esetében is előfordul,kóbor macska,sün,stb szétszórja.
aug. 14. 13:35
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ilyen a lányom keze,lába.Szúnyogcsípés.Próbáljátok fújni attól legalább kevesebb lesz rajta
aug. 14. 14:15
 16/26 anonim ***** válasza:
41%
Amúgy szerintem az biztos, hogy ez nem csalánkiütés.Párom allergiás 1 gyógyszerösszetevőre és épp múltkor adtak neki olyan tartalmút amire allergiás (szóval friss az élmény) az piros, dagadt a teljes felületen(nincs benne olyan kis dudor ami itt a fényképeken egyértelműen látszik+ olyan mintha,, víz " volna a dudorokban.
aug. 14. 14:31
 17/26 anonim ***** válasza:
48%
Ez 100%,hogy nem csalánkiütés.Az nem ilyen.Ez tutira csípés.Ahogy sokan írtuk,szúnyog,vagy bolha.Egyik sem ritka.
aug. 14. 16:20
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Ja,és a bolha pete évekig elvan a porban,ráadásul a por maga,meg a szerves szemét a tápláléka.Hogy mitől lenne ott?Hát attól,hogy a 10.szomszéd macskája mondjuk hempereg egyet az udvarotokon.Vagy éjjel arralátogat egy sün.Nem fogsz ürüléket sem nagyon találni az ágyban,nagyon nehéz észrevenni,hacsak nem extra fertőzött a környezet.És de,a szúnyog is csíp egymás mellé.Szóval bármelyik lehet.
aug. 14. 16:25
 19/26 anonim ***** válasza:
25%

Akik bolhára szavaznak azok láttak már közelről bolhát? És a csípés helyét? Mert mi egyszer az új macskánktól bebolhásodtunk és a csípések nem ilyenek voltak. És látod a bolhát , meg akkor a szülőt is csípné előbb utóbb.

Vidd el bőrgyógyászhoz az biztos többet tud mert mi itt csak találgatunk.

aug. 14. 16:51
 20/26 anonim ***** válasza:
Igen,láttam bolhát, előfordul,hogy a macska hazahozza.Az egész családból csak engem csíp meg,senki mást.Mondjuk előnye is van ennek is,hiszen ha csak pár db bolha is van a kutyában,vagy a macskában,engem tutira megtalál,és azonnal tudom kezelni őket is,meg a fejhelyüket,lakást is.Pontosan így feldagad,több is van egy helyen,és baromira viszket is a csípése.
aug. 14. 17:08
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!