Mi csípi a gyereket?

Figyelt kérdés
Újépítésű házba költöztünk, nincs állat a környéken sem. Kert építés alatt, föld, por borítja az udvart (feltételezem, hogy jelentősen kevesebb rovar él így az udvaron, mintha szép árnyékos növényzet lenne). Tisztaság alap. A gyerek nem jár közösségbe. 2 éves. Random csípések vannak rajta, kb 2-3 hónapja. Keletkeznek éjjel, nappal. Kint és bent - de kertben talán több - otthon és nagyszülőknél is. Leginkább fedetlen bőrterületen. Többnyire egymástól távolabb, de van, hogy 2 közel van egymáshoz. Ágyipoloska nincs - még ismerettségi körömben sem hallottam róla, hogy lett volna bárkinek is, de a csípések nem is hasonlítanak rá. Bolhára gyanakodtunk, de ennyi idő alatt már láttuk volna nyomát vagy legalább egyet megfogtunk volna. Láttunk már rajta mászni hangyát, 1-2 pók is előfordul a lakásban, persze előfordulnak szúnyogok is, de nem hatalmas mennyiség. Van, hogy 10 perc kintlét után van rajta több friss csípés. Rajtunk nincs csípés. Mi lehet ez? Gyermekorvosnak mutattuk, mikor beteg volt, de megvonta a vállát. Képek az 1. hsz-ban.

aug. 14. 10:21
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Sziasztok,

Köszi mindenkinek a tanácsot.

Közben esett le, hogy nem lehet allergiás kiütés, mert van egy közepe. Sőt, a közepén egy kis hólyagocska szerű is van legtöbbször, ezért is írtam, hogy hangya csípésre hasonlít.

Nagyszüleim még tanyán nőttek fel, vidéki emberként tudom hol kell keresni a bolhát. Az is igaz, hogy egyik embert sokkal jobban szereti, mint a másikat. Nagyon gyorsan tud szaporodni.

Úgy gondolom, ha az lenne, már elcsíptem volna egyet legalább..

Bőrgyógyászatra hiába is viszem, illetve az ambulancián kb kinevetnének, többet nem tudnának mondani, mint rovar csípés. Amin töprengek az, hogy hívok egy rovarirtót, de feleslegesen nem nagyon akarom lemérgezni a házat. Márpedig ha szúnyog csípi, akkor felesleges.

Ahol korábban laktunk, ott rengeteg macska, sün és egyéb állat járt. Nem volt ilyen gondunk. Itt nem igazán jár, a kamera szerint sem. De ha jár is, jóval kevesebb mint máshol.

Szóval az a nagy kérdés mit tegyek...

Most vettünk tapaszt, figyeljük segít-e.

aug. 14. 17:19
 22/26 anonim ***** válasza:
26%

Supraderm krém.

Szúnyog és allergiás rá.

Hidd el.

aug. 14. 18:42
 23/26 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
aug. 14. 22:12
 24/26 anonim ***** válasza:
0%
Hát pedig nekem csalánkiütésnek tűnik, az én gyerekemnek is elő jön néha. Bőrgyógyászhoz vagy allergiológushoz vidd el.
aug. 15. 07:43
 25/26 A kérdező kommentje:

24. Nem hinném, hogy csalánkiütés, persze nem tudom kizárni. Van közepe, s ahogyan szárad egy picikét ki is fehéredik. Ha nem is vakarod, akkor is egy picike szúrásnyom marad a végén, rajta egy kis beszáradt vér.

Illetve egyetlen darab ilyen nekem is volt, én is ezt tapasztaltam.

aug. 15. 08:49
 26/26 anonim ***** válasza:
72%
Ezt mégis hogy lehet csalánkiütésnek nézni?Látszik a közepe.Ez tuti,hogy csípés.Azt nyilván nem tudom megmondani,csak tippelni,hogy mi csípte meg,de csípés.
aug. 15. 10:43
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!