Miért szólogatnak be a gyerekek súlyára?
A lányom anyatejes volt, hatalmas pufi baba volt. Nagy hosszal és súllyal született. 2 éves koráig azt hallgattam miért ilyen dundi, mit adok neki enni. Aztán hirtelen nőtt alig 3 hónap alatt több mint 10 centit, vékony lett, azóta azt hallgatom miért nem etetem rendesen.. most 5 és fél éves, 119 cm és 18,5 kiló, eszik rendesen amúgy, néha kicsit válogatós, mint a legtöbb gyerek.
A fiam szintén óriási bébi volt, ő tápszeres volt a kezdetektől, igazi hurkás michelin baba volt. Ugyanúgy jött a megjegyzés, hogy nem kellene túltömnöm szerencsétlent. Aztán ő is sokat nőtt hirtelen, most lesz lassan (októberben) 3 éves, 103 cm és 13 kg, vele is ugyanez, "jajj miért ilyen vékony, nem eteted rendesen?!"
Komolyan nem értem miért kell már egészséges kisgyerekek súlyára/külsejére megjegyzést tenni, mire jó ez? Nekem eszembe nem jutna másnak ezért megjegyzéseket tenni.
Nekem a tíz éves lányomra tesznek megjegyzéseket, mert nyurga, magas vékony lány
Megkaptam már egy másik anyukától, hogy jaj ő nagyon vékony, az én lányom már kerekedik, ducibb, noiesedik, a te lányod még nem.
Kedvem lenne ilyenkor jól pofán verni azt aki beszól
Kit érdekel más gyereke?
"Miért szólogatnak be a gyerekek súlyára?"
Mert te ilyen beszólogatósakkal veszed körül magadat.
Mindkét gyerekem vékony, soha senki nem szólt be rájuk (11 éves fiú és 7 éves lány).
Az enyémre sem szólnak be(max egy, aki dicséri, amitől én vagyok nagyon ideges, mert foglalkoztatja őket a gyerek amúgy nagyon kis súlya(142/28))..
Szerintem is fontos minimalizálni a kapcsolatot azokkal, akiket nem kedvelsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!