Mi változott a második gyeremeked születésével?
Mivel az egész életem átrendeződött az első gyerek születésekor, így nem sok változás van. Pozitív dolog: mivel most nem dolgozok több idő jut a nagyobbra is, többször főzök és sütök ( ezt nálunk mindenki értékeli), többet kirándulunk, érdekesebbek az ünbepek, hogy többen vagyunk.
Negatív dologhoz sorolnám be, hogy fogalmam sincs, hogy fogok 2 gyerek mellett tudni dolgozni 😅, hogyan lesz időm a háztartásra, munkára, gyerekekre és a férjemre. Több a gyerekruha, folyton rakosgatom a kinőtt dolgokat.
-Nulla szabadidő: Első gyerekem, amikor aludt napközben, akkor tudtam ezt-azt csinálni. Mostmàr nem tudok, mert sosem egyszerre alszik a 2 gyerek. :)
-Sokkal kevesebb alvás:A kicsivel éjszaka fent kell lenni és már nem tudok napközben szunyókálni, mert a nagyobbikkal kell foglalkozni.
-Testvérféltékenység: A nagy teljesen visszababásodott miután megszületett a kistestvére. Sokkal több figyelmet igényel és sokkal többet hisztizik.
-Apával sokkal kevesebb idő egymásra: egy gyereket még bevállalt a nagyi, el tudtunk menni moziba, vacsizni, stb. Két gyereket màr nem vállal a nagyi, így aztán a kettesben töltött időnek is annyi. :)
- Betegség esetén dupla nyűgösség: tudnék mesélni a napokig tartó folyamatos sírásokról... Ja és mire az egyik meggyógyult, addigra lett beteg a másik. Szóval dupla szabival is lehet számolni.
- Több feszkó: a gyerekek folyton civakodnak valamin.
- Több házimunka...
- Dupla kiadàs...
- Dupla figyelem és dupla türelem
Csak úgy ennyi...
4-es jól írod "dupla kiadás" én ezt kihagytam 1-es vagyok.
Bizony dupla kiadás. Ma rendelem nekik az őszi melegebb ruhákat, jól mélyen a zsebbe kell nézni.
Ellentétes neműek, így nem örökölte a kicsi a ruhákat sem, úgyhogy az is plusz kiadás lett, bár mivel ő iszsz volt a testvérével ellentétben így viszont a tápszeren spóroltunk. Tovább tart bárhová elindulni, nagyobb a hangzavar, kevesebb a hely, több az agyvérzés. Azt hittem el tudok majd menni dolgozni, de felváltva voltak betegek ovisként 🤷
Nálunk nem volt semmi gond mikor megszületett a kisebb, gőze sem volt róla a nagynak, hogy mi a fene az, hogy testvér és mi sem nyomattuk a témát, úgy kezeltük a kicsi érkezését, mintha csak egy új tárgyat vettünk volna a házba - szerencsére a kicsi ilyen is volt, evett aludt és csendben nézett ki a fejéből (az első 7 évben), ha nem akartad észre sem vetted. A nagyobbnak akkor volt a legnyugodtabb korszaka, úgyhogy nem volt gáz (2,5 év van közöttük)
Amíg egy gyerek volt, addig az ő napirendjével kellett összehangolni az enyémet. Kettőnél ez izgalmasabb, mondhatni: reménytelen és ahogy 4-es írta: ritkán alszanak egyszerre. Ennek egy előnyét látom, amíg a kicsi alszik, külön tudok foglalkozni a naggyal. De így csak este tudok aludni, ha a kicsi is úgy akarja. A házimunkából a férjem is alaposan kiveszi a részét és még így is lenne mit csinálni. De egy gyereknél is így éreztem, így ez nem változás :).
Testvérféltékenység: változó, mi eddig megúsztuk a kemény időszakokat. Még... Pozitív, hogy tök aranyosak együtt, amikor játszanak vagy amikor a kicsi meglátja a testvérét és egyből hatalmasat mosolyog rá.
Anyagiak: Hatalmas lutri. A mi gyerekeinkre egyelőre még nincsenek durva kiadásaink (kiv. az oltások), mindkettő anyatejes (volt), jól esznek, egészségesek és még nem járnak közösségbe. De erre nem lehet építeni. Ellenkező neműek, de a rokoni és baráti körben kiterjedt ruhaügyletek vannak, így venni sem vettünk sokat és mi is tovább tudjuk adni, ami nagy segítség.
Az első gyerek születése nekem volt nagyobb váltás, a második szerintem a férjemnek, mert addig mindig kéznél volt anya ;).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!