Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megnevelni egy...

Hogyan lehet megnevelni egy gyereket verés nélkül?

Figyelt kérdés
22 hónapos a lányom, elég hisztis, leveri magát a földre, ordít, akár egy órán át ha nem veszem ölbe. Eddig szeretett sétálni az utcán, már ott sem hajlandó egy lépést sem tenni, áll élem, ordít, hogy vegyem fel. Sokan mondják,hogy oda kell neki csapni, pár alkalom után megtanulja, és vége ezeknek a drámáknak. Mindenki nyugodt. Ez tényleg így van? Enélkül tényleg nem lehet velük mit kezdeni?
aug. 9. 13:41
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Kedves 9es, szuper ötlet,neked is köszi.
aug. 9. 14:30
 12/20 anonim ***** válasza:
83%

Nálunk is hasonló működik mint a 9-esnél. Van egy plüss sünije, amivel játszik és eljátszottuk, hogy szuszog a süni. Szép lassan, hangosan,mély levegőket vesz. Ezt gyorsan megtanulta és amikor hisztizik, akkor azzal próbálom kizökkenteni hogy megszoktam tőle kérdezni, hogy hogy szuszog a süni? És akkor próbálunk együtt mély levegőket venni. Ez általában működik.

Aki azt mondja, hogy ütni kell a gyereket, az beragadt valahol a múlt században, nagyon káros hatásai lehetnek a gyerek személyiségére.

aug. 9. 14:57
 13/20 anonim ***** válasza:
30%

Komolyan ideje lenne szentté avattatnom magam, hogy az autista lányomat nem vertem szarrá, miközben mások a neurotipikus gyerekükkel se bírnak. Röhej.

Neurotipikus gyerekemet konkrétan nevelni se kell a testvéréhez képest, csak szimplán következetesnek lenni.

aug. 9. 15:10
 14/20 anonim ***** válasza:
18%
Simán megpofoztam mind a két fiam, ha bepróbálkoztak bármi ilyesmivel. 1.5 éves koruk óta kaptak ha kellett. Azóta leszoktak az ilyen hisztikről!
aug. 9. 15:11
 15/20 anonim ***** válasza:
Anyukám ezt az eldobom magam és hisztizek műsort úgy oldotta meg az unokahúgomnal, hogy mikor kezdődött akkor anya is eldobta magát ugyanúgy mellé és hisztizett. A kiscsaj meg csak lesett, hogy mama te mit csinálsz? El lett magyarázva, hogy ugyanolyan csúnya dolog amit ő csinál. Utána megszűntek ezek a műsorok, ha a mama is nekiáll hisztizni meg fetrengeni, az már nem volt buli. Ez azóta is családi anekdota nálunk.
aug. 9. 18:12
 16/20 A kérdező kommentje:

Kiprobalom ezt a földre ledobom magam én is dolgot.

Például én főzök, jön a gyerekem a konyhába, ordít, kéreszkedik ölbe, ilyenkor vajon mi a legjobb az ordítás kezelésére? Eddig próbáltam kezébe adni fakanalat, stb, nem érdekli, ordít tovább. Volt, hogy nem vettem fel, háromnegyed óráig ott áll, követ, ordít, nem hagyja abba, úgyhogy sajnos az a tanács sem vált be, hogy hagyjam, majd abbahagyja.

aug. 9. 19:55
 17/20 anonim ***** válasza:
76%
Lehajolsz és határozottan közlöd vele, nem lágy hangon! Hogy most nem érek rá, főzök és adsz neki vmit amivel eljátszhat. Fakanalat kis lábost stb. Ki kell zökkenteni a hisztiből. Nem hagyni, hogy belevigyen téged is.
aug. 10. 06:58
 18/20 anonim ***** válasza:
68%

Azt értem, hogy odaadid neki a konyhai eszközt és nem érdekli, netán földhöz vágja. De előtte van bármi interakció? Ahogy írtam, lehajolsz hozzá, nem babusgatni, hanem rászólsz. Tapsolsz egyet, elkezdesz hangosan énekelni- ilyenkor a lényeg, hogy valami nagyon váratlan történjen, ami a rohamból kiviszi, kizökkenti őt.

1.szitu ha a gyerekem durcis, hisztizik és nyújtom felé a kiskönyvét még a földhöz is csapja, hogy menjek a fenébe.

2.szitu ha közbe iktatom a kizökkentést és utána nyújtom a kiskönyvet már szépen megnézegeti.

aug. 10. 07:03
 19/20 anonim ***** válasza:
54%

2 éves kor körül is van egy szeparációs szorongás, akkor is érdemes ugyanúgy kezelni ezt a "jön utánam és ordít, ha nem veszem fel" dolgot, mint egy évvel ezelőtt. Engedni egy kicsit, ezúttal már keretek között. Ha a konyhában tevékenykedsz, akkor ugye kíváncsi, látni szeretné, mit csinálsz, közel akar lenni hozzád amúgy is, naná, hogy azt szeretné, ha felvennéd, kit érdekel ilyenkor egy fakanál?

Én ilyenkor vagy felkötöm a hátamra (hurcikendő még mindig csodaeszköz), vagy magam mellé ültetem a konyhapultra, illetve szeretnék majd venni egy konyhai tanulótorony nevezetű csodát a lányaimnak, mert a széket tolják mindig oda és veszekednek, hogy ki melyikre álljon, amikor jönnek a forró edényhez nyúlkálni, szóval egy kicsit nagyobb biztonságot adna egy kifejezetten erre szóló eszköz :D Szerintem érdemes lehet beruházni ebbe is, így ő is segíthet a főzésben a maga módján (krumplit mosni, tésztát önteni az edénybe, megkeverni a nyers sütitésztát, kókuszgolyót gyúrogatni, stb).

aug. 10. 07:50
 20/20 anonim ***** válasza:
55%

Ha a gyerek roszul viselkedik, visszabeszél, nem fogad szót, hisztizik stb stb, nem ölelgetni meg dícsérgetni kell, hanem határozottan nevelni, következetesen, meg fogja tanulni hogy a nem az nem!!! Nincs lécci maradjunk még 10 percet a játszotéren, vagy lécci anyu had maradjak még fent 10 percet nem. Nem kell agyonverni a gyereket nyilván, de 1-2 pofon simán repül, ha a gyerek túlmegy egy határon. Semmi baja nem lesz, viszont gyorsan megtanulja, hogy nem pofázunk vissza, ha anyu vagy apu mond valamit, akkor az van és pont!

Ha a gyerek rosszul viselkedik, akkor arra nem az a megoldás, hogy megerősítem benne ezt a viselkedést neki kellemes dolgokkal mint pl ölelgetés, hanem rávilágítok arra, hogy így nem szabad.

Egy embernek sincsenek kötélből az idegei. A gyerek korszak során a szerencsésebbeknek kezelhetőbb gyerek jut, és nem érnek el arra a pontra amikor már nincs más megoldás, mert már mindennel próbálkoztak és nem hatott. másnak pedig olyan gyereket dobott a gép akivel szemben előbb utóbb elszakad a cérna.

Akinek nem tetszik, az tűrjön el minden szemtelenséget, pofátlanságot a gyerekének. Azt is ha pl 8 évesen ott tart, hogy felpofozza az anyját mert azt látta a suliban olyan szülőtől aki ezt elviseli a kölykétől. Egyik barátnőm pl így járt, és az volt az a pont, amikor ütött, és nem bànta meg. Igaza volt.

aug. 10. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!