Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szoktátok verni a gyermekiteket?

Szoktátok verni a gyermekiteket?

Figyelt kérdés

2022. okt. 30. 08:48
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
66 szavazat
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
35%

Mi számít neked verésnek?

Nemre kattintottam, mert ugyan seggre verés, kézre verés, nyakon húzás fordult már elő, nekem ez nem verés.

2022. okt. 30. 09:04
 2/28 anonim ***** válasza:
66%

1-es 😂

Nem azt mondom, hogy nem tudok egy kézre csapást elképzelni - b@r még nem tettem soha -, de fenekelés meg nyakon húzás azért nagyon túlzás már.

Mi verés szerinted akkor, ha ököllel összevered?

2022. okt. 30. 09:36
 3/28 anonim ***** válasza:
80%
Már nem vagyok fiatal, az én gyermekkoromban nagyon általános volt- nem csak az én családomban-, hogy a gyerekeket meg kell verni, ha rosszat tesznek, így kell nevelni.Az, hogy kinél mi volt a "rossz" mindenki maga döntötte el. Szóval én is, mint mindenki, rendszeresen "ki szoktam kapni". Ezért én már gyermekkoromban eldöntöttem, ha lesz gyerekem, soha nem fogom megütni, nekem ez nem volt soha természetes, megalázónak éreztem.Tartottam is magam hozzá, egy kivétellel, mikor is kapott egy kisebb pofont a lányom(úgy értve kisebbet, hogy indulatból lendült a kezem, de menet közben rájöttem, hogy ez nem klassz, ezért kellően lefékeztem)-mindenesetre a lányom annyira ledöbbent rajta,és mondta is, hogy mi az, megütöd a saját gyerekedet?(6 éves volt)Ma már neki is vannak gyerekei, és ő is ezt az elvet követi.
2022. okt. 30. 09:40
 4/28 anonim ***** válasza:
60%

Pont úgy nem verem, ahogyan azokat a felnőtteket sem ütöm meg, akik felidegesítenek.

Az, aki megüti a gyereket, mert valami nem tetszik neki a viselkedésében az vajon a párját, többi családtagját, szülőjét, rokonát, barátját, ismerősét, vadidegent is megüti? Mert ha nem, akkor mi a különbség a saját gyereke és mások között? Mert semmi különbség nincsen. És nincsen olyan sem, hogy nem verem meg, de "seggre verés, kézre verés, nyakon húzás" stb. meg belefér. Nem fér bele.

2022. okt. 30. 09:41
 5/28 anonim ***** válasza:
81%
Ők vernek engem.
2022. okt. 30. 09:47
 6/28 anonim ***** válasza:
76%
Soha nem ütném meg. Pont mint a 4-es. Saját anyámat sem pofozom fel, ha összeveszünk. Engem vertek anno.
2022. okt. 30. 10:27
 7/28 anonim ***** válasza:
45%
1. Tehát te vered a gyerekeidet. Gratulálok! Ugye tudod, hogy gyűlölni fognak felnőtt korukban és egy ujjal nem engedik, hogy az unokádhoz nyúlj majd?
2022. okt. 30. 12:29
 8/28 A kérdező kommentje:
Engem is vertek kiskoromban, öcsémet meg soha sem érdekes
2022. okt. 30. 12:32
 9/28 anonim ***** válasza:
96%

Sajnos èn több alkalommal megütöttem. Nem nevelési cèlzattal, hanem sok stressz volt a csalàdban, ès nem maradtam elèg türelmes. Azòta is bànom, ha valamit màshogy tennèk a gyereknevelèsben, akkor ez lenne az.

Ùgy gondoltam, hogy sosem fogom megütni a gyerekem. Aztàn összeköltöztünk idős rokonokkal, ami akkora stressz volt, hogy sajnos a legkisebben töltöttem ki az idegessègemet.

2022. okt. 30. 12:48
 10/28 anonim ***** válasza:
95%
9. Szerintem nagyon fontos lépés, hogy felismerted, hogy hibáztál. Sajnos a legrosszabbat tudja kihozni belőlünk a stressz, főleg, hogy a mai felnőttek jó részét pofonnal nevelték. Fontos az önkontroll, de az, hogy beismered, hogy nem jó az a legelső és legnehezebb lépés.
2022. okt. 30. 14:01
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!