Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kifutunk az időből? Hogyan...

Kifutunk az időből? Hogyan döntsek majd? Bizonytalan vagyok

Figyelt kérdés

32 éves nő vagyok, van egy 6 éves gyermekem az előző kapcsolatomból. A mostani párommal 1 éve élünk együtt. Neki nincs saját gyermeke. Nagyon szeretik egymást a kisfiammal is, látom, hogy ő jó apa lenne, és szeretne is majd. Jelenleg nem úgy állunk anyagilag sem, hogy tudjunk vállalni kistesót, illetve nem is akarjuk elkapkodni, de szeretjük egymást és együtt tervezünk. Viszont sokszor elbizonytalanodom, hogy kell-e nekem még egy gyerek. Mostmár jobban élvezem az anyaságot, nagyobb a fiam, “szabadabb vagyok”, és aztán előlről kezdjek mindent… ráadásul segítségünk se lesz 1 db nagyszülő sem és senki. Amikor a fiam apás hétvégén van a vérszerinti apjánál, akkor minden percet kettesben töltünk a párommal és nagyon szeretjük azt is, viszont ha lesz közös gyerek, ez is örökre véget ér majd.

Meg persze barmi történhet, mi lesz ha mégis 2 gyerekkel egyedül maradok egyszer? Annyi minden kavarog bennem. Kb 2-3 év múlva tervezzük, amikor mindenünk meglesz (saját ház). De én is már középkorú leszek bőven, a párom 40 is lesz addigra. Fogalmam sincs mi lenne a helyes döntés majd, de jelenleg rengeteg félelmem van. Fog ez változni?

júl. 30. 10:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szerintem 1-2 évet még teljesen nyugodtan várhattok, aztán még mindig lehet variálni. A nagyobbik gyereknek már mindegy, úgyis nagy a korkülönbség, ti meg szerezhettek közös élményeket, nem lesz annyi hiányérzet, hogy mi minden maradt ki.

Nálunk a harmadik került így parkoló pályára, férjem 41 én 33. Gondolkodtunk rajta, de a második csak 8 hónapos és nem tudom akarom e még egyszer ezt elölről kezdeni. Várunk pár évet, aztán ha mégse, akkor elengedjük.

júl. 30. 20:03
 12/14 anonim ***** válasza:

Jelenleg nem úgy állunk anyagilag sem, hogy tudjunk vállalni kistesót - innentől kezdve nincs miről beszélni.

Azt meg eldöntöd, vállalsz-e - TE, mert ha beüt a szr és ne adj isten váltok, neked kell kettőt nevelni - még egyet.

júl. 31. 17:59
 13/14 anonim ***** válasza:

Szerintem te nem akarsz második gyereket, csak a párod nyomására. Én nem mennék bele a helyedben, inkább szakítás vagy mondjon le a gyerekről a párod. Úgyis szakítani fogtok 10 éven belül, neki még lehet majd gyereke később, ha annyira akar.

Addig meg élvezzétek az együtt töltött időt, nem tart ez se örökké, ahogy az előző kapcsolatod se tartott sokáig, pedig ott simán bevállaltad a gyereket. A rózsaszín ködön túl kell látni.

aug. 1. 12:34
 14/14 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Össze sem lehet hasonlítani a 2 kapcsolatot egymással. Nem törvényszerű amit írsz, sajnálom, hogy te nem hiszel már semmiben hosszútávon, én még igen.

Köszi a válaszokat mindenkinek😊

aug. 1. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!