Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kifutunk az időből? Hogyan...

Kifutunk az időből? Hogyan döntsek majd? Bizonytalan vagyok

Figyelt kérdés

32 éves nő vagyok, van egy 6 éves gyermekem az előző kapcsolatomból. A mostani párommal 1 éve élünk együtt. Neki nincs saját gyermeke. Nagyon szeretik egymást a kisfiammal is, látom, hogy ő jó apa lenne, és szeretne is majd. Jelenleg nem úgy állunk anyagilag sem, hogy tudjunk vállalni kistesót, illetve nem is akarjuk elkapkodni, de szeretjük egymást és együtt tervezünk. Viszont sokszor elbizonytalanodom, hogy kell-e nekem még egy gyerek. Mostmár jobban élvezem az anyaságot, nagyobb a fiam, “szabadabb vagyok”, és aztán előlről kezdjek mindent… ráadásul segítségünk se lesz 1 db nagyszülő sem és senki. Amikor a fiam apás hétvégén van a vérszerinti apjánál, akkor minden percet kettesben töltünk a párommal és nagyon szeretjük azt is, viszont ha lesz közös gyerek, ez is örökre véget ér majd.

Meg persze barmi történhet, mi lesz ha mégis 2 gyerekkel egyedül maradok egyszer? Annyi minden kavarog bennem. Kb 2-3 év múlva tervezzük, amikor mindenünk meglesz (saját ház). De én is már középkorú leszek bőven, a párom 40 is lesz addigra. Fogalmam sincs mi lenne a helyes döntés majd, de jelenleg rengeteg félelmem van. Fog ez változni?

júl. 30. 10:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
55%

Eltúlzottak a félelmeid. Az természetes, hogy a kettesben töltött hétvégéknek egy időre vége, amikor kisbabád születik.

Na de egy kisbaba öröm is, nem? Ezt neked kéne a legjobban tudnod.

A párodnak meg lehetne vér szerinti gyereke, ezt miért akarod megtagadni tőle?

Valóban nem vagytok fiatalok, de vészesen öregek sem. Húzzatok bele a házépítésbe és utána jöjjön a kistesó.

júl. 30. 11:05
 2/14 A kérdező kommentje:
Igen tudom hogy mekkora boldogság, főleg vele, hát belegondolni is csodás milyen boldogság lenne ez nekünk, illetve a fiamnak is. Csak sokszor önzőnek érzem magam. Még 50 évesen is kiskorú gyermekem lesz így… tudom hogy butaság erre gondolni, de bárcsak előbb ismerkedtünk volna meg.
júl. 30. 11:08
 3/14 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem nem. Egyre több a túlgondolni való. Viszont ha valamit megtanultam az életben, akkor az az, hogyha a gyerekvállalásban nem vagy biztos az életben, akkor ne vállalj.
júl. 30. 11:18
 4/14 anonim ***** válasza:
78%

Én 35 évesen szültem a második gyerekemet, a második házasságomba. Nekem is van egy nagyobb fiam az első házasságomból.

Nincs nagyszülő. Én nem járok dolgozni, ez a hátránya. Szerencsére a férjem jól ketes. Még kell vagy 2 év hogy nagyobb legyen a kicsi, ne betegeskedjen annyit, hogy én is el tudjak menni dolgozni.

júl. 30. 11:42
 5/14 anonim ***** válasza:
88%
Semmi nem tortenik akkor, ha 1-2-3 evig meg pihenteted a temat es csak elveztik azt, ami most van. Aztan majd meglatjatok. Nem leszel elkesve kesobb sem szerintem!
júl. 30. 11:44
 6/14 anonim ***** válasza:
71%
En biztosan várnek ilyen esetben. Anyagilag is fel lehet keszulni, es lehet még kettesben töltött elmenyeket szerezni. 35 éves korig bőven jó. A gyerekek között mar igy is ugy is nagy lesz a korkulonbseg, es minel nagyobb a nagyobb, annal önállóbb, és így annál konnyebb lesz a kisebbel.
júl. 30. 11:45
 7/14 anonim ***** válasza:
43%
Még nem gondolkoznék ezen
júl. 30. 11:48
 8/14 anonim ***** válasza:
77%
Én 30, a férjem 40 volt, mikor megismerkedtünk. Előző házasságból szintén volt egy 6 évesem. Férjemnek nem volt még gyermeke, mindenképp szerettünk volna közös gyermeket, a kisfiam is nagyon szeretett volna mindig is egy testvért. Aztán meglett a közös fészkünk, +1 szoba a leendő babának is, aki nem jött. Teltek az évek, vártuk a csodát, és nem jött, majd orvoshoz fordultunk mindketten, és egymástól függetlenül tovább irányítottak minket meddőségi klinika irányába, akkor még azzal bíztatva, hogy talán a vizsgálatokból kiderül mi áll a háttérben, és lehet még természetes úton babánk. Jelentkeztünk, elindultak a vizsgálatok, és kiderült nem lehetett volna természetes úton. A 4. lombik sikerült, addigra 37 éves lettem. Nem így terveztük, sokkal korábban szerettünk volna babát, a férjem már nagyon idősnek érezte magát, és én sem vagyok már túl fiatal, pláne megedzett minket az élet az elmúlt években. Nagyon furcsa volt ennyi idő után újrakezdeni a babázást, hisz mi már megtapasztaltuk milyen egy kamasszal, milyen újra szabadnak lenni, a gyerkőc már önálló, otthon maradt szívesen míg vásárolunk vagy ilyesmi. De nem bántuk meg, rá vártunk, ő a mi kis édes babánk, akiért minden nap hálát adunk, nélküle kevesebb lenne az életünk. Ha nem lenne, örökre hiányérzetünk lenne. Tudjuk, hogy idővel könnyebb lesz, ez adja az erőt, tudjuk mi vár ránk. :) Nagyszülők sajnos nálunk sincsenek, de megoldunk mindent ahogy tudunk :)
júl. 30. 12:22
 9/14 anonim ***** válasza:
67%
Majd meglátod, hogy hogy érzitek addigra. Még élvezzétek a kettesben töltött időt, kell az is. FYI: középkorú majd csak 13 év múlva leszel.
júl. 30. 13:58
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyelőre ne agyalj ezen, élvezd a közös együtt töltött időt a pároddal, és majd meglátod 2-3 év múlva mi lesz. Hasonló helyzetben vagyok amúgy mint te, bár én nem váltam el, de a férjem nagyon szeretne második babát a kisfiunk mellé (3 éves), én viszont bizonytalan vagyok. Egyelőre mi is elnapoltuk a témát pár évvel.
júl. 30. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!