Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire hagyjátok lányok,...

Mennyire hagyjátok lányok, hogy a munkátok szabja meg, hogy mikor vállaljatok babát?

Figyelt kérdés

én 22 vagyok, párom 31, minden feltétel adott, párom már előbb is elbírta volna a egy picit... de még fiatalnak tartott ő is, de már engem is foglalkoztat, és egyre jobban igényli már a kapcsolatunk... De: kb lassan 1 éve kezdtem dolgozni a diplomámnak megfelelő helyen. A fizetés jó (bár most már tudom többet is kérhettem volna, pályakezdő voltam, előtte nem diplomámmal dolgoztam), a társaság elmegy - előző kevesebb fizető melóhelyen jobb volt, a munka meg: szerintem jobb is lehetne,csak a főnökasszony nehezen tud koordinálni, úgy érzem nem is igen fejlődtem, s nem is nagyon látok rá itt lehetőséget.

CSAK: mikor felvettek (interjún is) azt mondtam, hogy 3-5 évet szeretnék babavállalás előtt dolgozni,( persze inkább a 3-ra gondoltam), ezt így meg mertem mondani mégis felvettek. De ha most szeretnénk a babát, akkor ez csak úgy 2 év lenne... Másik aggodalmam, hogy szerződéses vagyok, de árpilisban abban merek reménykedni, hogy min.1évre kötnek szerződést, vagy véglegesítenek, rosszabb esetben ismét csak fél év lesz a hosszabbítás.

Ti mit tennétek, s hogy tettétek?

Törődjek a meló hellyel?

(Még tudni kell, hogy párom legalább 3 évet várt rám suli miatt, most még ezzel várassam a hülye munka miatt, mikor én is szívesen babáznék, de ki tudnák még várni, hisz fiatalabb vagyok...)

2009. jan. 6. 18:54
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
"én ki tudnám várni".. de páromnak sokat jelentene már úgy érzem...
2009. jan. 6. 19:02
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

szia! ha úgy érzed, hiányzik az életedből egy baba, vállald. de a döntésben ne befolyásoljon se a meló, se a párod -feltételezett- igénye.

szerintem a legfontosabb, hogy TE belül legyél rá felkészülve. ha ehhez kell még egy, vagy két év, azt a párod sem fogja bánni. hiszen te leszel terhes, fogsz szülni, alvás nélkül tölteni hónapokat, a te baráti kapcsolataid változnak majd stb. szóval leginkább a te életed változik visszafordíthatatlanul meg.

gondold át ezeket és beszéljetek komolyan a pároddal.

az én férjem 41 éves, én 29 vagyok, a kisfiunk 3 hónapos. 8 éve vagyunk együtt és most láttuk elérkezettnek az időt. mindketten. (neki is ez az első házasság, első gyerek, szóval későn érő tipus)

a munka-témát pedig akkor már nem bánja az ember!

összegezve: hallgass az ösztöneidre és beszélj a pároddal!

2009. jan. 6. 19:07
 3/11 anonim ***** válasza:
Ami azt illeti én még nem dolgozom, de az én életemből is hiányolom a babát, Csak 1 évvel vagyok idősebb nálad a párom meg 25, ő még várna a babával. Mit meg nem adnék, hogy már a kezembe tarthatnám a gyerekemet. Ha akarjátok, akkor hajrá, vállaljátok be.
2009. jan. 6. 19:15
 4/11 A kérdező kommentje:
fiatal voltam mikor találkoztunk, így most leszünk 6 évesek... szóval a kapcsolat is érett rá, meg én túl félős vagyok ez biztos...
2009. jan. 6. 19:23
 5/11 anonim ***** válasza:

Szia! Hasonló helyzetben vagyok csak egy pár évvel idősebb. 32 éves vagyok a párom 35 és már nekünk is megérett a baba csak eddig a diploma miatt nem mertem utánna pedig vártam az idális állásra de az még ma sem jött el amire igazán vágytam de már elindultam a létrán felfelé. Párommal az elmúlt évben csak a bébi körül forgott minden gondolatunk és amikor "belevágtunk" hiszed vagy sem azon a héten kaptam egy új munkát(munkahelyen nem tudnak semmit a szándékainkról). Én kétségbe estem , hogy melyiket válasszam: bébi-munka. Éjjel-nappal agyaltam, vívodtam de a párom, családom és barátaim segítettek és rá kellett ébrednem nem érdemes a bébit semmiért feláldozni. Gondold végig: fiatal vagy még, a munka megvár és a bébi után is van élet vagyis találhatsz még jobb állást is. Tudom, hogy nehéz most de a szíved megsúgja mi a legjobb döntés. Ezt a döntést ketten kell meghoznotok a pároddal és nem neked egyedül.

Sok sikert!

2009. jan. 6. 19:38
 6/11 anonim ***** válasza:
Előző válaszadó vagyok és kicsit hosszúra sikeredtem,de az én példámon keresztül szerettem volna segíteni neked. Mindenképp meg kell érni erre és az a baba jönni fog ha jönni e kell.
2009. jan. 6. 19:44
 7/11 A kérdező kommentje:
Kedves utsó válaszoló, szinte elsírtam magam amit írtál.. igen a munka megvár... :-)
2009. jan. 6. 19:48
 8/11 anonim ***** válasza:

Szia.Én 24 éves vagyok a párom 30.2 éve vagyunk házasok.2,5 éve dolgozom egy helyen, de mindíg 3 havonként kapok új szerződést.Én így is vállaltam a babát.Most 14 hetes veszélyeztetett terhes vagyok.A munkát novemberben hagytam abba, dec.31.-ig volt szerződésem.Megijedtem, hogy nem fogok gyed-et kapni hiába dolgoztam ennyit.A gyes kevés annyi pénzből nem tudtam volna fizetni a lakástörlesztőt.Kiharcoltam a cégnél még 3 hónapot.Így ápr.1-ig van szerződésem, de az ára az hogy dolgozzam.Az orvosom beleegyezett. de féltem a picit a hasamban, hétfőn megyek újra dolgozni, de nem sokáig.Még az is lehet hogy így sem lesz elég a gyed-hez ez a szerződés, de már ez sem érdekel.Majd megleszünk valahogy.A fő hogy itt van a pocimban az én édes babám:))Én a szívemre hallgattam és nem bánom:))

14 hetes pocis:))

2009. jan. 7. 07:23
 9/11 anonim ***** válasza:

Én vállalnám a babát a helyedben!!!

Most vagy 22, babázgatsz, mondjuk 25 évesen visszamész dolgozni, akkor is még tök fiatal vagy, hogy karriert csinálj! Csak legalább már van egy édes kisbabád :)

A diplomád nem úszik el, munkahely mindig lesz, de ilyen tuti pasi, aki imád téged és babát akar tőled, hát... Én nem gondolkodnék!!!!!!! Hajrá :) :)

2009. jan. 7. 08:52
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a bátorítást! Kellett egy kis megerősítés!

Mert azért izgulok ám... úgy magától az egésztől, anyaság, minden rendbe legyen, aggódós vagyok...

Már beszéltük róla a párommal,hogy leteszem a tabit, csak én agyalkatok... ő meg bőven nem az az aggódos... így kiegészítjük egymást...

Még ebben a hónapban megyek nődokival megbeszélni...

Köszönöm!

2009. jan. 7. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!