Hagyjátok a gyerekeiteknek, hogy más gyerekek játékaival játsszanak a játszótéren?
Az én kétéves fiam meg van bolondulva a motorokért. Amint betesszük a lábunkat a játszótérre, elindul, és az összes motort ki akarja próbálni, pedig az övét is mindig visszük. Én ennek nem örülök, de sajnos, ha tiltani akarom, sír. A homokozóban is mindig érdekesebb, ami a másé.
Csak én csinálok ebből problémát? Tiltsam, vagy hagyjam rá?
Nem értem, most miért kell egyből leszólni az embert. Ha nem tudsz rendesen válaszolni, ne erőlködj!
Én téged sajnállak, hogy ekkora tapló vagy, nem hiszem, hogy túl sok barátod van...
Szerintem minden gyerek izgalmasabbnak találja a másik gyerek játékát, nincs ebben semmi zavaró. Valószínűleg a kisfiad motorja sem fog árván álldogálni, megtalálja majd egy másik csemete. A többi szülőt kérdezd meg, hogy zavarja-e őket.
Kedves első válaszoló, remélem nem csodálkozol, ha lepontoznak! Ilyen választ egyáltalán minek írsz?! Ez a fórum tudtommal segítőszándékú embereknek lett kitalálva, nem az olyanoknak, mint te....
Minden gyerek ilyen. Semmi értelme a tiltásnak, viszont amikor látom, h startol vmiért, akkor rohanok utána és mielőtt elvenné az épp kinézett dolgot, mindig mondom neki, hogy először elkérjük. Mivel még nem tud beszélni, próbálom kérő kézmozdulatra tanítani (ami itthon megy is, de kinn a játék hevében nehézkes), illetve én kérem el a gyerektől/anyukától, h lássa a példát.
A játszótéren (a mienken legalábbis) minden motor, homokozócucc közös. Alapszabály, h a másik kezéből nem veszünk ki semmit és nem történik tragédia, ha az ő motorját használják :) Én spec. nem viszek ki semmi értékesebbet, így gyűrhetik a gyerkőcök a holmijainkat. A legtöbb anyuka a legtöbb holmit úgyis csak "csereeszközként" viszi, hiszen a másé mindig jobb, szebb, gyorsabb, mégha tökugyanúgy néz is ki, mint a saját...:)
17,5 hónapos lány anyukája
Ezek szerint a csere-bere bevett szokás a játszótereken. :) Rendben, akkor én sem aggódom miatta többet... Sokszor azonban a motorok tulajdonosai nincsenek is a közelben, így elkérni sem tudjuk tőlük...
Ha használtuk, visszavisszük oda, ahol volt.
Nekem ezek a dolgok nem nyilvánvalóak, mivel a fiam az első gyerekem, és nem szerettem volna döhöngő szülőket, sem a "vagyontárgyaik miatt síró" gyerkőcöket. Ezért merészeltem érdeklődni, hogy a többi anyuka hogyan csinálja... :(
Én nem bánom, ha kipróbálják a játékainkat, de én is találkoztam már morcosabb szülővel, aki rosszallóan nézte, hogy a fiam elviszi az ő labdájukat. Pedig visszavittük...
Mostanában ért pár rossz élmény a játszótéren minket, ezért már inkább kérdezek, minthogy veszekedés legyen belőle...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!