Hagyjátok a gyerekeiteknek, hogy más gyerekek játékaival játsszanak a játszótéren?
Az én kétéves fiam meg van bolondulva a motorokért. Amint betesszük a lábunkat a játszótérre, elindul, és az összes motort ki akarja próbálni, pedig az övét is mindig visszük. Én ennek nem örülök, de sajnos, ha tiltani akarom, sír. A homokozóban is mindig érdekesebb, ami a másé.
Csak én csinálok ebből problémát? Tiltsam, vagy hagyjam rá?
Szerintem is tök jogos a kérdés. Én se tudtam még az első gyerekkel hogy is kéne...nagyon sokat szorongtam emiatt is:)
De mostmár megvan a második is, és már sokkal lazábban veszem a dolgokat. Pl. már nem érdekel ha az udvarias kérés ellenére is csúnyán néznek egyes anyukák.
Én azt "bírom" a legjobban mikor kihozzák a hiper szuper járgányokat (nem a műanyag kismotorra gondolok hanem az elektromos, meg csillivilli kis motorokra biciklikre) és akkor ott lesik árgus szemmel nehogy valami eltűnjön róla, vagy karcolás érje vagy más gyerek szemet vessen rá.És akkor minden más anyuka meg próbálja a saját gyerekét távoltartani a puccos holmiktól:) Ami persze baromi nehéz hiszen mivel oylan senkinek nincs, ezért nagyon érdekli az összes gyereket.
Én csak azért viszek mindig homokozó készletet, labdát, markolót, meg még bébitaxit is sokszor a játszóra hogy legyen csere alapunk:))) Mert a sajátjainkkal a fiam se játszik sose, meg a lányom se.
03:58-nak:
3 évig tanultam pszichológiát, többek között fejlődéslélektant is, ezért kissé meglepő az álláspontod... A gyerekek valóban szívesen játszanak egymással, de közben erősen védelmezik is a saját tulajdonukat is... A saját motor sem érdekes addig, míg más nem ül rá, azonban akkor...! Egyből kiabál a gyerkőc, hogy "az az enyém!", még akkor is, ha nem kéri azonnal vissza a játékát. Máshogy is viszonyulnak a saját tárgyaikhoz, mint pl. egy közös játékhoz a játszóházban. Tudatában vannak annak, hogy mi az övék, és mi nem az, már az egészen kicsi (2-3 éves) gyerekek is.
Ezért merészeltem feltenni ezt a kérdést, ami után közölted, hogy nem vagyok való szülőnek sem... Ugyanis az én tapasztalatom az, hogy bizony nem minden gyerek, és nem minden felnőtt veszi természetesnek, hogy a más gyerek az ő dolgaival akar játszani.
Nem tudom, van-e saját gyereked, és hogy ha van, viszed-e játszótérre. Ha benned ez a kérdés még sosem fordult meg, akkor valószínűleg nagyon egységes lehet az a játszótér, ahová jártok...
Sajnálom, hogy már egy ártatlan kérdés kiírása előtt is el kell gondolkodnom ezután, hogy vajon van-e olyan, akit sértek vele... Tudod, álmomban nem gondoltam, hogy pont attól leszek rossz szülő, meg idióta ember valaki szemében, mert nem akarom a másik ember tárgyait használni anélkül, hogy előtte kikérem a többség véleményét róla, hogy mi a szokás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!