Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan értessem meg az anyukám...

Hogyan értessem meg az anyukámmal, hogy úgy öltöztesse a gyereket, ahogyan én odaadom a ruháit, ne összevissza?

Figyelt kérdés

Van egy 4 éves ovis kislányom. Tavasszal elkezdtük, hogy vasárnap reggel leadom őt anyukámnak, hétfő reggel ő viszi oviba, majd én megyek érte. Ez részben azért van, hogy nekünk is legyen 1 szabad napunk, részben meg azért mert anya imád unokázni.

Nincs is ezzel semmi baj, de anyukám mindig “otthoni” ruhákban engedi el a gyereket az oviba. Nem kiskosztümben és harisnyában, farmerban járatom oviba én sem, de vannak szebb ruhái meg vannak a játszósak otthonra. A kislányom eléggé szenzitív a ruhákra és nem mindent szeret felvenni. Amit nagyon utál, azt nem is erőltetem rá. Viszont van hogy reggel nekem is leveri a hisztit, hogy ő márpedig nem vesz fel ezt vagy azt, amiket máskor teljesen gond nélkül elhord. Megtanulta már, hogy ezt anyukámnál alkalmazhatja. A lányom azt szereti ha minél lazább, kinyúltabb egy ruhadarab. Eleve laza ruhákat veszünk neki emiatt, de ami nagyon kinyúlt vagy csúnya, azt csak otthonra adom rá. Anyukám viszont ezekben viszi az oviba.

júl. 26. 12:40
1 2 3 4 5
 21/49 A kérdező kommentje:

Egy fél 5-kor kelő ember teljesen reális ha alszik 8-kor.

Én fél 7-kor kelek, de este 10-11re nagyon álmos vagyok.

júl. 26. 14:40
 22/49 anonim ***** válasza:
68%
Ki mondta hogy kamatyolnak? Mi van ha vacsorázni mennek? Vagy moziba kettesben? Miért kell rögtön a dugasra gondolnotok? Elvonási tünetetek van vagy mi van?🤣
júl. 26. 14:42
 23/49 anonim ***** válasza:
28%
25ös nem, de nekem nem is kell lepasszolni a gyereket ha a férjemmel akarok lenni. Bár igaz, nálunk tervezett gyerek, nem teher ha velünk van.
júl. 26. 14:45
 24/49 anonim ***** válasza:
58%

Értem szuperanyu. Akkor aki leadja a mamához a gyereket akkor annak mind csak véletlen gyereke van és csak teher.

30 évesen meg majd még a mamahotelban fog élni.

júl. 26. 14:48
 25/49 A kérdező kommentje:

#27 nálunk is tervezett és nagyon szeretett gyerek.

Csak én sem kértem kérvényt, hogy egy hiperszenzoros, nagyon rossz alvó gyereket kérek. 🤷🏼‍♀️

Ezt a “nem teher” meg “meg kell nevelni” dumát mindig azok mondják, akiknek tejbetök gyerek jutott. Az enyém meg elég temperamentumos, eleven, szagokra/tapintásra/zajokra érzékeny. Könnyen túl is pörög.

Én is irigylem azt, akinek elég egy szép szó a gyereke felé, aztán az szót is fogad, de hidd el, ez alaptermészet és temperamentum kérdése is.

júl. 26. 14:49
 26/49 anonim ***** válasza:
22%

Csak én sem kértem kérvényt, hogy egy hiperszenzoros, nagyon rossz alvó gyereket kérek. 🤷🏼‍♀️

Ezért akasztod hetente a mama nyakába? Hát csak gratulálni tudok. Remélem kistesó nem lesz mert kettőt már nehezebben fogsz tudni lepasszolni mikor megunod.

júl. 26. 15:01
 27/49 anonim ***** válasza:
49%

Sok véranya bakker... honnan veszitek, hogy a gyerek nem akar a mamájához menni? Hol van akár egyetlen félmondatnyi utalás is arra, hogy akarata ellenére van ott?? De egyből jön a terpesztés meg a kamatyolás...mert heti 1x a mamájánál alszik az ovis gyerek, jó isten gyere le :D

El is megyek az enyémért, ő is 4 éves, és épp a mamánál van a 8 éves bátyjával együtt. Ott is fognak aludni. Vagyishát nem fognak, mert akkor szaranya vagyok gondolom, inkább hazahozom őket, nehogy túl jó legyen nekik a medencében, jacuzziban, trambulinon, dinnyével, fagyival, stb :D Haza se tudnám rángatni őket szerintem...

De ti nyugodtan üljetek rá a gyereketekre még kamaszkorában is, ha nektek ez ad róla igazolást, hogy tyű de jó anyák vagytok...

júl. 26. 15:06
 28/49 anonim ***** válasza:
15%

27es helyes siess is értük magadnak szülted őket gondolom. Az meg a te hibád ha nem tudod nekik ugyan azt a körülményt biztosítani mint a mamánál nem csupasz fenékre kellett volna őket vállalni.

Az lenne a normális ha ezek otthon is lennének szegények nem csak akkor részesülnének benne ha a mamanánál vannak lepasszoláson, hanem a szüleik is megteremtenék nekik ami a kötelességük lenne. Bár gondolom a csok elment másra...

júl. 26. 15:11
 29/49 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem akik ki vannak ezen akadva, azok jelentős részénél tojnak a nagyszülők az unoká(k)ra, vagy csak simán messze vannak. És irigykednek, hogy mások meg számíthatnak rájuk, meg megpróbálják meggyőzni magukat, hogy nem azért nem "passzolják le" még néha se a gyereket, mert amúgy sincs kinek, hanem mert ők annyira jó szülők.

El nem tudom képzelni, hogy ahol ott van a mama-papa helyben, és felhőtlen a viszony, és imádják az unokát, ott se vigyázhatnak rá soha, mert anyuci görcsösen kapaszkodik belé 0-24-ben még óvodás korában is. Ez nem normális.

júl. 26. 15:14
 30/49 A kérdező kommentje:
#29 van ilyen is, de ez szerintem nem jó. Azért van a nagycsalád, hogy együtt szeressék azt a gyereket.
júl. 26. 15:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!