Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan értessem meg az anyukám...

Hogyan értessem meg az anyukámmal, hogy úgy öltöztesse a gyereket, ahogyan én odaadom a ruháit, ne összevissza?

Figyelt kérdés

Van egy 4 éves ovis kislányom. Tavasszal elkezdtük, hogy vasárnap reggel leadom őt anyukámnak, hétfő reggel ő viszi oviba, majd én megyek érte. Ez részben azért van, hogy nekünk is legyen 1 szabad napunk, részben meg azért mert anya imád unokázni.

Nincs is ezzel semmi baj, de anyukám mindig “otthoni” ruhákban engedi el a gyereket az oviba. Nem kiskosztümben és harisnyában, farmerban járatom oviba én sem, de vannak szebb ruhái meg vannak a játszósak otthonra. A kislányom eléggé szenzitív a ruhákra és nem mindent szeret felvenni. Amit nagyon utál, azt nem is erőltetem rá. Viszont van hogy reggel nekem is leveri a hisztit, hogy ő márpedig nem vesz fel ezt vagy azt, amiket máskor teljesen gond nélkül elhord. Megtanulta már, hogy ezt anyukámnál alkalmazhatja. A lányom azt szereti ha minél lazább, kinyúltabb egy ruhadarab. Eleve laza ruhákat veszünk neki emiatt, de ami nagyon kinyúlt vagy csúnya, azt csak otthonra adom rá. Anyukám viszont ezekben viszi az oviba.

júl. 26. 12:40
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
92%

Nagyon egyszerű: ne passzold le!

Akkor biztos úgy lesz, ahogy te akarod.

Másik opció csak ovis ruhát adszoda, játszósat nem, így is megoldható.

Csak gondolom ez se tetszene, mert jaj, tönkremegy a szép ruha.

júl. 26. 12:43
 2/49 anonim ***** válasza:
42%

Gondoltam, hogy jönnek majd a "ne passzold le" válaszok, mert ugye a gyereket másra bízni még ovis korában is bűn, akkor is, ha mind ő, mind akire rábízzák, szeretné ezt :D

Sajnos ezzel nem sok mindent tudsz szerintem csinálni azon kívül, hogy nyomatékosan megkéred rá még x-szer, aztán hátha. A gyerek nem hülye, a mieink is sokkal többet megengednek maguknak a nagyszülőknél, mert ők kinyalják a hátsó felüket, itthon meg szabályok vannak. Tudja jól, hogy a mama a békesség kedvéért nem fog ráerőltetni olyan ruhát, amire ő éppen akkor pikkel.

júl. 26. 12:51
 3/49 anonim ***** válasza:
66%

ugyan azt tudom mondani, mint 1#

Ne passzold le, ilyen egyszerű.

júl. 26. 12:51
 4/49 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem semmi baja nem lesz a gyereknek, ha egy héten egyszer játszósban megy oviba. Ha anyuka nem érti meg, hogy neked ez fontos, akkor pedig én is azt mondanám jelen kontextusban, hogy ne passzold le, vagy legalábbis ne úgy, hogy ő vigye hétfőn oviba. :)
júl. 26. 12:54
 5/49 anonim ***** válasza:
78%
1#-es válaszolóval terjes mértékben egyetértek. Nem a nagymamát kell cseszegetni, aki próbál nektek jót tenni, hogy tudjatok kettesben lenni a pároddal, hanem a gyereket megnevelni ezzel kapcsolatban. Neked mint szülőjének is leveri a hisztit gondolom ott is ezt csinálja. Miért a nagymamának kellene bajlódnia vele? Azért, mert szeret unokázni? Pakolj csak olyan ruhát amiben mehet óvódába is vagy mondj le a szabadnapról.
júl. 26. 12:56
 6/49 anonim ***** válasza:
79%

Sajnos ha neked ez problémát okoz, akkor ne bízd másra.

Vagy ne adj oda olyan ruhát, ami toprongyos, otthoni. Akkor nem tud olyan adni rá.

#2nek: minden héten 1 napot nincs otthon, vagyis 1 napot tölt otthon a héten, mert hétköznap oviban van, délután ér haza csak. Számomra ez nem férne bele minden héten, én szeretem ha együtt a család.

júl. 26. 12:57
 7/49 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem ha más elvállalja a gyerekedet SZÍVESSÉGBŐL (tehát nem fizetett segítség), akkor ilyen apróságokon nem illik fennakadni. Vagy vidd oda szombat este és menj érte vasárnap este. Vagy ne éjszakázzon ott. Vagy neveld rá a gyereket, hogy márpedig az oviba azt kell felvennie, amit arra a napra összekészítettél neki.
júl. 26. 13:04
 8/49 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld meg esetleg azt, hogy mielőtt elviszed a mamához ő választja ki, hogy melyik ovis ruhát szeretné felhúzni hétfőn.

Legyen 2 szett, hogyha mégse a rózsaszín csíkosat, hanem a sárga pöttyöset akarja felhúzni.

A lányom idén volt kiscsoportos és esténként mindig ő választotta ki, hogy milyen felsőt húz másnap.

1-2x volt, hogy éjszaka másikat álmodott meg, de ebből sem volt egetverő hiszti.

júl. 26. 13:13
 9/49 anonim ***** válasza:
83%

First world problem... :D

Ne adj olyan ruhát anyukádnak, amit nem akarsz a kislányodon viszontlátni. Ilyen egyszerű.

júl. 26. 13:19
 10/49 anonim ***** válasza:
75%
Nos, a lába nyomát megcsókolnám ha elpasszolhatom hozzá a purdét, nem hogy akadékoskodjak. Ha nem tetszik akkor nem kell lepasszolni nevelheted te is mint minden normális anya.
júl. 26. 13:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!