Hogyan értessem meg az anyukámmal, hogy úgy öltöztesse a gyereket, ahogyan én odaadom a ruháit, ne összevissza?
Van egy 4 éves ovis kislányom. Tavasszal elkezdtük, hogy vasárnap reggel leadom őt anyukámnak, hétfő reggel ő viszi oviba, majd én megyek érte. Ez részben azért van, hogy nekünk is legyen 1 szabad napunk, részben meg azért mert anya imád unokázni.
Nincs is ezzel semmi baj, de anyukám mindig “otthoni” ruhákban engedi el a gyereket az oviba. Nem kiskosztümben és harisnyában, farmerban járatom oviba én sem, de vannak szebb ruhái meg vannak a játszósak otthonra. A kislányom eléggé szenzitív a ruhákra és nem mindent szeret felvenni. Amit nagyon utál, azt nem is erőltetem rá. Viszont van hogy reggel nekem is leveri a hisztit, hogy ő márpedig nem vesz fel ezt vagy azt, amiket máskor teljesen gond nélkül elhord. Megtanulta már, hogy ezt anyukámnál alkalmazhatja. A lányom azt szereti ha minél lazább, kinyúltabb egy ruhadarab. Eleve laza ruhákat veszünk neki emiatt, de ami nagyon kinyúlt vagy csúnya, azt csak otthonra adom rá. Anyukám viszont ezekben viszi az oviba.
Nagyon egyszerű: ne passzold le!
Akkor biztos úgy lesz, ahogy te akarod.
Másik opció csak ovis ruhát adszoda, játszósat nem, így is megoldható.
Csak gondolom ez se tetszene, mert jaj, tönkremegy a szép ruha.
Gondoltam, hogy jönnek majd a "ne passzold le" válaszok, mert ugye a gyereket másra bízni még ovis korában is bűn, akkor is, ha mind ő, mind akire rábízzák, szeretné ezt :D
Sajnos ezzel nem sok mindent tudsz szerintem csinálni azon kívül, hogy nyomatékosan megkéred rá még x-szer, aztán hátha. A gyerek nem hülye, a mieink is sokkal többet megengednek maguknak a nagyszülőknél, mert ők kinyalják a hátsó felüket, itthon meg szabályok vannak. Tudja jól, hogy a mama a békesség kedvéért nem fog ráerőltetni olyan ruhát, amire ő éppen akkor pikkel.
ugyan azt tudom mondani, mint 1#
Ne passzold le, ilyen egyszerű.
Sajnos ha neked ez problémát okoz, akkor ne bízd másra.
Vagy ne adj oda olyan ruhát, ami toprongyos, otthoni. Akkor nem tud olyan adni rá.
#2nek: minden héten 1 napot nincs otthon, vagyis 1 napot tölt otthon a héten, mert hétköznap oviban van, délután ér haza csak. Számomra ez nem férne bele minden héten, én szeretem ha együtt a család.
Próbáld meg esetleg azt, hogy mielőtt elviszed a mamához ő választja ki, hogy melyik ovis ruhát szeretné felhúzni hétfőn.
Legyen 2 szett, hogyha mégse a rózsaszín csíkosat, hanem a sárga pöttyöset akarja felhúzni.
A lányom idén volt kiscsoportos és esténként mindig ő választotta ki, hogy milyen felsőt húz másnap.
1-2x volt, hogy éjszaka másikat álmodott meg, de ebből sem volt egetverő hiszti.
First world problem... :D
Ne adj olyan ruhát anyukádnak, amit nem akarsz a kislányodon viszontlátni. Ilyen egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!