Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan értessem meg az anyukám...

Hogyan értessem meg az anyukámmal, hogy úgy öltöztesse a gyereket, ahogyan én odaadom a ruháit, ne összevissza?

Figyelt kérdés

Van egy 4 éves ovis kislányom. Tavasszal elkezdtük, hogy vasárnap reggel leadom őt anyukámnak, hétfő reggel ő viszi oviba, majd én megyek érte. Ez részben azért van, hogy nekünk is legyen 1 szabad napunk, részben meg azért mert anya imád unokázni.

Nincs is ezzel semmi baj, de anyukám mindig “otthoni” ruhákban engedi el a gyereket az oviba. Nem kiskosztümben és harisnyában, farmerban járatom oviba én sem, de vannak szebb ruhái meg vannak a játszósak otthonra. A kislányom eléggé szenzitív a ruhákra és nem mindent szeret felvenni. Amit nagyon utál, azt nem is erőltetem rá. Viszont van hogy reggel nekem is leveri a hisztit, hogy ő márpedig nem vesz fel ezt vagy azt, amiket máskor teljesen gond nélkül elhord. Megtanulta már, hogy ezt anyukámnál alkalmazhatja. A lányom azt szereti ha minél lazább, kinyúltabb egy ruhadarab. Eleve laza ruhákat veszünk neki emiatt, de ami nagyon kinyúlt vagy csúnya, azt csak otthonra adom rá. Anyukám viszont ezekben viszi az oviba.

júl. 26. 12:40
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
90%

Ha nem tetszik vidd te oviba.

Vigyazzon rá anyád szombaton, ha mar annyira minden hétvégén le akarod rázni.. és te hétfőn oltoztesd úgy ahogy akarod, és vidd oviba 🤷

júl. 26. 13:31
 12/49 anonim ***** válasza:
63%
Ha már arra van eszed, hogy lepasszold, hogy "pihengessetek" akkor legyen eszed arra is, hogy több normális ruhát csomagolsz és megmondod anyádnak melyik az ovis melyik a játszós- tedd külön zacskóba. Így nincs vita.
júl. 26. 13:33
 13/49 Derjaderja ***** válasza:
100%

Akire bízod a gyereket annak joga van a belátása szerint etetni, altatni, óltöztetni.

Aki nem számomra elfogadható módon teszi ezeket, arra nem bíznám rá.

(De az itt említett probléma nem zavarna).

júl. 26. 13:51
 14/49 anonim ***** válasza:
70%
16, de voltunk amikor mi akartunk és nem amikor kedves anyu gondolt egyet, hogy mész ha akarsz ha nem ..és nem négy évesen minden héten...
júl. 26. 14:09
 15/49 anonim ***** válasza:
74%
16 de voltam, anyukámmal együtt sokat nyaraltunk a mamánál. Azért sose passzolt le hogy nyugodtan szexelhessen apámmal, neki nem becsúszott a gyerek hanem szeretett is engem.
júl. 26. 14:11
 16/49 anonim ***** válasza:
49%

De most komolyan bunkók vagytok.

Jöttök itt a terpesztéstől kedve a mélytorkozáson át mindennel.

4 éves lányt nevelek és mi nem tudunk tőle egy épkézláb mondatot váltani egymással, mert neki örökké akkor van beszélhetnéke.

És igen van, hogy én is otthagyom a mamánál egy teljes napra és éjszakára, de nem azért, hogy megdugjanak, hanem hogy meg tudjuk beszélni a dolgainkat. A házasság is kemény meló, sokan nem csak lakótársnak meg fejős tehénnek tartanak férfit. Illetve vannak gyerekek akik nem olyanok mint egy cserepes virág, hogy ahová leteszed ott marad míg nem mész érte.

júl. 26. 14:21
 17/49 anonim ***** válasza:
70%
20as értem szóval a te 4 évesed még éjfélkor is fent van és már 5 kor kel?
júl. 26. 14:25
 18/49 anonim ***** válasza:
58%
Nem, viszont a férjem fél 5-kor kel, 5-kor indul. Én délután fél 5-re érek haza a gyerekkel és este 8-kor a férjem már alszik.
júl. 26. 14:31
 19/49 anonim ***** válasza:
27%
21es ha a férjed annyira akarna veled lenni nem aludna 8kor. Az enyém is 5kor kel, 6kor ér haza de 10 körül küldjük a legjobb meneteket.
júl. 26. 14:37
 20/49 A kérdező kommentje:

Nekem erről az a véleményem, hogy kiegyensúlyozott szülők mellett kiegyensúlyozott gyerek nő fel. Nekünk meg kell az az egy nap a férjemmel, és nem, nem a szex miatt. A szombat pedig mindig a családé. És a gyereknek sem kényszer, ha nem akarna menni, nem menne.

Idén megpróbáltuk a másik mamával is altatni, onnan érte kellett menni, most azzal nem is probálkozunnk egy ideig.

júl. 26. 14:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!