Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Azoknak, akik csak kamatyolnak...

Azoknak, akik csak kamatyolnak összevissza lesz baba, akik pedig szeretnék és tervezik nem sikerül. Miért?

Figyelt kérdés
Az ismerőseim körébeb megugrott azoknak a száma, akiknek csak "becsúszott" a baba, nem tervezték. Akik pedig tervezik és szeretnék nekik nem sikerül.
2014. aug. 13. 21:18
 1/9 anonim ***** válasza:
77%

Akik "tervezik", azoknál a szexböl "kötelesség" lesz, amit meghatározott idöben "kell" teljesíteni, és ez a stressz akadályozza meg a teherbeesést.

Ezért értelmesebb nem erövel akarni gyereket, hanem egyszerüen csak örömmel együttlenni, amikor éppen idejük meg föként kedvük van - így sokkal nagyobb az esély.

A másik, ami még belejátszik, hogy sokan elöször akarnak "mindent" megszerezni, és mire a baba szóbajöhetne, már nem kellöen fiatalok, és idösebb korban eleve nehezebb teherbeesni.

2014. aug. 13. 21:22
 2/9 anonim ***** válasza:
91%
A tervezéses dolog mindig valamiféle teljesítéskényszert jelent, aminek sokszor van ilyen (pontosan nem tisztázott) következménye, hogy gátlódik a teherbe esés. Hasonlóan ahhoz, hogy amikor évtizedes meddő várakozás után örökbe fogadnak egy csecsemőt, akkor utána megtörténik a teherbe esés is.
2014. aug. 13. 21:27
 3/9 anonim ***** válasza:
66%

Egyetértek az első két válasszal. Én sosem számolgattam peteérést, nem mértem a hőm, furán is olvasgattam ezeket a kérdéseket, hogy "leesett a hőm, akkor biztos nem vagyok terhes?" Bevallom, én megmosolyogtam ezeket a kérdéseket és most is megmosolygom. Eredmény, 4 év alatt 3 gyerek, úgy, hogy mindig úgy voltunk vele, ha jön, nem baj, megszakítással védekeztünk, mind a 3 gyerek úgy jött össze, de sosem rágtam a körmöm, hogy vajon ebben a hónapban megjön-e?

Talán nem kellenének ilyen vicces kérdések, hogy "izgulunk együtt?:)", meg "ki nem várja ekkora, meg ekkora?":)) Na, annyira rá vagytok kattanva a gyerekre, hogy a szervezetetek, már azt sem tudja mit akartok!

Amúgy miért irigykedsz? Nem szép dolog.

2014. aug. 13. 21:48
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Aki szeretne, azok rágörcsölnek, akik pedig nem akarnak, nem is számítanak rá. Így volt ez velünk is, nagyon szerettünk volna, mégis fél évig sikertelenül próbálkoztunk. Viszont a kistesónál úgy voltunk, hogy nem aggódunk rajta, amikor jön akkor jön. És első próbálkozásra sikerült. Bár őt is nagyon akartuk, mégsem aggodalmaskodtunk rajta sokat.
2014. aug. 13. 22:20
 5/9 anonim ***** válasza:
83%

Mi meg úgy voltunk, hogy amíg nem szerettünk volna, rendesen védekeztünk. És amikor meglett minden körülmény, akkor egyszerűen abbahagytuk a védekezést, és "jön, amikor jönni akar" felfogással álltunk neki. Elsőre össze is jött a fiunk...

Amúgy elsővel egyetértek.

2014. aug. 13. 22:29
 6/9 anonim ***** válasza:
68%
Azert ne ugy legyen mar beallitva,h akik kesőbbre tervezték mondjuk a babat es közbe becsúszott ők nem erdemelték meg!!ők ugyan olyan pár ugyan ők is akartak gyerket és úgyanúgy szeretik egymást sőt meg lehet,h jobban azert is "szeretik"egymást annyiszor nem csak peteéréskor:)) nem hiszem,h masokkal kéne allandoan foglalkozni..aki gyereket akar probalkozzon..akinek meg előbb sikerül mint neked, azt meg nem kell irigyelni..majd neked is sikerül!!
2014. aug. 13. 22:34
 7/9 A kérdező kommentje:
Ne értsetek félre nem akarok vitát szítani, eszem ágában sinca. Mindenkinek neg kell tapasztalnia, hogy milyen is szülőnek lenni. Csak nem értettem, hogy a természet, hogy is rendezi a lapokat, de lassan már rendeződnek a sorok. Nem vagyok sem féltékeny, sem irigy, mert van egy 4 hónapos babóm. Szóval semmi ilyen háttér nincs a kérdés mögött, csak az értetlenségem :)
2014. aug. 13. 23:44
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Mert akik össze-vissza kamatyolnak, azok nem gondolnak a következményekre, buták, éretlenek (ismeretségi körömben több 16-17 éves "anyuka" is van).

Akik meg szeretnének, tervezgetnek, hőmérőzgetnek, azok meg rástresszelnek.

Az megint más, hogy van egy fix párkapcsolata valakinek, nem tervezgetnek, aztán kopogtat a gólya. Ezt is nevezhetjük "becsúszott" babának, de valahol tudatos is, ha nem védekeznek, ott azért lehet számítani "következményre".

Mi is úgy voltunk vele, hogy sosem védekeztünk, jön, amikor akar, nem terveztünk. 2 év kellett hozzá.

2014. aug. 14. 10:31
 9/9 zabmester ***** válasza:
Saját magamon is tapasztalom, hogy igaz lehet, amit itt többen is írtak. A fiam "becsúszott" baba volt, bár igaz ami igaz, én már akkor is szerettem volna, de egyáltalán nem volt tervezett, jött és kész :) Hét év után szeretnénk kistestvért, de hiába próbálkozunk március óta, egyelőre semmi :S Pedig azért azt nem mondanám, hogy azóta "kiöregedtem" a fogamzóképes korból, mivel 27 éves vagyok :) Inkább csak arról van szó, hogy valóban lett némi kötelező íze az együttléteknek, pedig szó nincs róla, hogy kényszerből lennénk együtt, csak azért ott van mégis az, hogy nézzük a naptárat, hogy mikor lenne ideális, és akkor már tudjuk előre, hogy este akció lesz :) Próbálom erősíteni magamban a "sz*rok bele, lesz ami lesz" hozzáállást, de azért mégis mindig azon kapom magam, hogy nézem a naptárat :D Mondjuk most már lazábban állok hozzá, mivel nálunk az időzítésnek praktikus okai is lettek volna, szerettem volna télen, vagy legkésőbb tavasszal szülni, de mivel erről már úgyis lecsúsztunk, igazából már felesleges kapálózni, jön, amikor jönni akar :) Szerintem az eddigi sikertelenségben amúgy is vastagon benne volt az, hogy nagyon időre akartam, hogy összejöjjön.
2014. aug. 14. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!